Vaasan Oy

Ruisleipä maistuu suomalaisille tulevaisuudessakin

Jaa
Leivällä on edelleen vakituinen paikka suomalaisten ruokapöydässä. Vaasanin teettämän tutkimuksen mukaan jopa 73 prosenttia suomalaisista syö leipää kerran päivässä tai useammin. Lähes 60 prosenttia uskoo syövänsä enemmän ruisleipää tulevaisuudessa.

Erityisen suosittua leipä on lapsiperheissä, joista 81 prosenttia kertoo syövänsä leipää kerran tai useamman kerran päivässä. Leivänsyönnissä on myös maantieteellisiä sekä ikäluokkien välisiä eroja. Pohjois- ja Itä-Suomessa leipää syödään selvästi pääkaupunkiseutua useammin, ja ikäluokista suurimpia leivän ystäviä ovat 45–65-vuotiaat. Nuoret (15–24-vuotiaat) syövät vanhempia ikäryhmiä harvemmin leipää.

Kansallisruokamme ruisleivän tulevaisuus näyttää valoisalta. Vastaajista 57 prosenttia nimittäin arvioi lisäävänsä ruisleivän syöntiä tulevaisuudessa. Erityisesti nuoret (15–24-vuotiaat) arvioivat, että heidän ruisleivän syöntinsä kasvaa lähitulevaisuudessa (66 prosenttia). Kauraleipien suosio näyttää jatkuvan tulevaisuudessa, sillä 29 % arvioi lisäävänsä kauraleipien syömistä.

”Tutkimuksen valossa näyttää siltä, että leivän kulutus on kääntymässä terveellisempään suuntaan, ja erityisesti ruis- ja kauraleipien kysyntä kasvaa. Me liputamme rikkaan suomalaisen leipäkulttuurin puolesta ja haluamme tarjota suomalaiselle kuluttajalle juuri sellaista leipää kuin hän haluaa”, sanoo Mari Dunderfelt, Vaasanin brändi- ja viestintäjohtaja.

”Kulutustottumukset omaksutaan nuorena ja nuorten elämässä leivän rinnalla on ollut paljon tarjontaa muistakin välipalatuotteista. Leipomotoimialan on tärkeää varmistaa, että leipä pysyy nuorten lautasella myös tulevaisuudessa. Haluamme pitää leivän helppona välipalavaihtoehtona ja tuoda esiin erilaisia leivän käyttötapoja perinteisten rinnalle.”

81 prosenttia vastaajista sanoi pitävänsä rukiin kotimaisuutta tärkeänä tekijänä ruisleivän valinnassa. Rukiin kotimaisuutta pidetään tärkeänä kaikissa ikäryhmissä.

”Ruisleipä on suomalaisille hyvin tunnepitoinen asia, ja se valittiin juuri Suomen kansallisruoaksi. Tästä näkökulmasta on ymmärrettävää, että myös raaka-aineiden kotimaisuus on tärkeä asia. Siksi leivomme Suomen suosituimman leivän, Vaasan Ruispalat, sekä kaikki muut Suomessa leipomamme ruisleivät 100-prosenttisesti kotimaisesta rukiista”, Dunderfelt kertoo.

Tulokset pohjautuvat ToinenPHD:n toteuttamaan verkkopaneelitutkimukseen, johon vastasi 1 027 15–65-vuotiasta vastaajaa. Tutkimus tehtiin tammikuussa 2017.

Lisätietoja:

Mari Dunderfelt
Vaasan Oy
Brändi- ja viestintäjohtaja
mari.dunderfelt@vaasan.com
040 556 5721

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Oy
Salmisaarenaukio 1
00180 Helsinki

020 446111http://www.vaasan.fi/

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 600 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä kahdeksassa leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli 176 miljoonaa euroa.
www.vaasan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Oy

Vaasan Oy:n elokuussa käynnistämät yt-neuvottelut ovat päättyneet12.10.2018 09:30:00 EEST | Tiedote

Julkaisuvapaa 12.10.2018 klo 9.30 Vaasan Oy:n 27.8.2018 käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 8.10.2018. Neuvotteluiden lopputuloksena päädyttiin kahvileivän irtotuotteiden valmistuksen lopettamiseen Kuusankosken ja Kiimingin leipomoissa. Neuvottelut johtivat 13 vakinaisen työsuhteen päättymiseen, minkä lisäksi 6 työsuhdetta päättyy muilla järjestelyillä. Neuvotteluiden alkaessa vaikutusten arvioitiin johtavan enintään 19 henkilön irtisanomiseen. Neuvotteluiden piirissä oli yhteensä 104 henkilöä. Yhteistoimintaneuvotteluiden perusteena olivat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Kahvileivän irtotuotteiden valmistus Kuusankoskella ja Kiimingissä loppuu 31.1.2019 mennessä. ”Kauppojen paistopisteissä tapahtuva leipomotuotteiden paisto on viime vuosina kehittynyt isoin harppauksin, minkä vuoksi nyt lopetettava irtotuotteiden toimintamallimme on menettänyt kilpailukykynsä. Keskitymme nyt entistä vahvemmin ydinliiketoimintaamme eli pakatun tuoreen leivän valmistukseen. Toiminnan

Helsinkiläinen Anna Häkämies on Vuoden Kotileipuri18.9.2018 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsinkiläinen Anna Häkämies pokkasi ensimmäistä kertaa jaetun Vuoden Kotileipuri -tittelin. Hänen leipomansa Hito hapan ruisleipä erottui viiden finalistileivän joukosta omintakeisella maullaan ja rapealla kuorellaan. Elintarvikealalla tuotekehityspäällikkönä toimiva Häkämies on urbaani leipuri, joka on itse laittanut alulle käyttämänsä juuren ja paistaa ruisleipänsä tavallisessa sähköuunissa.

Leipäinnovaatiosta energiaa lapsen ja koululaisen arkeen21.8.2018 12:30:00 EEST | Tiedote

Välipalojen rooli päivän ruokarytmissä on tärkeä. Parhaimmillaan fiksusti koottu välipala tuo sopivan määrän terveellistä lisäenergiaa aterioiden väliin ja auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan välipaloja syödään päivittäin kuitenkin vain alle puolessa lapsiperheistä (46 %). Vaasanin uutuus, Snäkki-välipalaleipä, tarjoaa helpon vaihtoehdon välipalahetkiin.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye