Ruisrock

Ruisrock haluaa nuoret kehittämään festivaalia – Z-sukupolven ideat näkyvät tapahtumassa jo ensi vuonna

Jaa

Ruissiraati ruotii festivaalituotannon eri osa-alueita ja tuo pöydälle omia kehitysehdotuksiaan.

Ruisrock alkaa kehittää festivaalia yhdessä nuorten kanssa. Lähtökohtana on tuoda festivaalituotantoon uusia näkökulmia nuorilta kävijöiltä ja ennakoida paremmin tulevia trendejä. Yhteistyöskentelyä varten festivaali perustaa ympärivuotisen Ruissiraadin, johon haetaan 16–24-vuotiaita jäseniä.

Ruissiraati kokoontuu festivaalitiimin kanssa yhteisiin työpajoihin, joissa kehitetään ja ideoidaan Ruisrockin eri osa-alueita. Kehityskohteet päätetään yhdessä, ja toiveena on, että etenkin nuoret itse toisivat pöytään parannusehdotuksiaan. Lopputuloksena voi syntyä esimerkiksi uusia palveluita tai toimintoja festivaalille.

“Ruisrock on ollut aina ajan hermolla. Meille on ensiarvoisen tärkeää tehdä yleisön näköinen ja yleisöä kiinnostava tapahtuma ja haluamme, että kävijöiden ääni kuuluu entistä paremmin festivaalin toteutuksessa. Tämän varmistamiseksi kokoamme nyt porukan avuksemme lisäämään meidän ymmärrystämme nuoresta kohderyhmästä. Ruisrock on edelleen kaikenikäisten festivaali eikä ketään kävijää olla unohtamassa, mutta festivaalin elinvoimaisuuden takaamiseksi on erityisen tärkeää tietää, mitä uudet ja tulevat festivaalisukupolvet ajattelevat ja minkä he kokevat merkitykselliseksi. Ruissiraati on ennennäkemätön tapa ottaa yleisö mukaan tekemiseen, ja käsittääksemme olemme ensimmäinen suomalainen festivaali, joka avaa tekemisensä eri osa-alueet yleisölle ja keskustelulle tällä tavalla”, sanoo Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Ruissiraatiin haetaan monipuolista joukkoa nuoria eri puolilta Suomea, eikä aiempaa Ruisrock-tietämystä tarvitse olla. Työpajoihin osallistumisesta maksetaan raatilaisille palkkio. Parhaat ideat toteutetaan festivaalilla, ja ryhmän jäsenet voivat olla myös toteutusvaiheessa mukana. Kesällä ruissiraatilaiset osallistuvat Ruisrockiin, joka järjestetään 9.–11. heinäkuuta Turun Ruissalossa.

”Ruisrock on jo viiden vuosikymmenen ajan houkutellut nuoria kävijöitä musiikin ja hauskanpidon äärelle. Uskomme, että Ruissiraadille on tilausta ja että Z-sukupolven kävijät haluavat olla aktiivisesti mukana viemässä Ruisrockia sekä suomalaista festivaalikulttuuria eteenpäin”, Niemelä toteaa.

Haku on auki 8.1.2021 asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Niemelä
Promoottori
+358 40 543 4441
mikko@ruisrock.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ruisrock
Urho Kekkosen katu 4-6 B, 5. krs
00100 Helsinki

http://www.ruisrock.fi

RUISROCK

Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Festivaali vietetään seuraavan kerran ensi vuonna 2023 Turussa, Ruissalon luonnonkauniissa Kansanpuistossa. 
 
Ruisrock on olemassa, jotta maailmassa olisi enemmän iloa ja onnellisuutta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ruisrock

Yhteisötaidetta Ruisrockissa: festivaalin ja Turun taiteen talon yhteistyöteos puhaltaa toivoa maailmaan28.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Ruisrock, Turun taiteen talo sekä taiteilijat Riikka Kupsala ja Jone Mutka luovat Toivonpunokset-yhteisöteoksen. Tekstiilistä koostuvaa teosta pääsee rakentamaan kuka tahansa joko itsenäisesti tai ohjattuna, ja se ripustetaan esiin Ruisrockiin tapahtuman ajaksi. Toivonpunokset kruunaa Ruisrockin monipuolisen taidekokonaisuuden, jossa myös paikalliset taiteilijat ovat vahvasti edustettuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme