Ruissalon Kylpylä

Ruissalossa pidetään yllä herkullisia perinteitä - rosvopaistilauantai 31.10.

Jaa

Ruissalon Kylpylän rannassa valmistetaan lauantaina suomalaista perinneherkkua, rosvopaistia. Paistin valmistaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä - paistopuuhia voi päivän aikana seurata rosvomontun nuotion sytytyksestä aina paistin transeeraukseen saakka. Kylpylän ravintolatoimenpäällikkö Sami Kivirinta jakaa paistovinkkejä ja montunkaivuuniksejä ja kattaa rosvopaistin salaattibuffetin kera Kylpylän ravintola Merisaliin noin klo 20.

Ruissalon Kylpylän rannassa kypsyy lauantaina todellinen perinneherkku - rosvopaisti.
Ruissalon Kylpylän rannassa kypsyy lauantaina todellinen perinneherkku - rosvopaisti.

Perinneruokaa Ruissalon Kylpylässä

Ruissalon Kylpylän rannassa kypsyy tänä lauantaina todellinen suomalainen perinneherkku. Rosvopaistin huolellista valmistusta voi seurata koko päivän - rosvomontulle sytytetään nuotio aamuvarhaisella ja puoliltapäivin rosvopaistilihat - possua, lammasta ja nautaa - lasketaan monttuun kypsymään. Valmis rosvopaisti nostetaan montusta n. klo 19, minkä jälkeen kokki aloittaa transeerauksen ja ensimmäiset pääsevät maistelemaan rosvolihaa Kylpylän ravintola Merisalissa herkullisen salaattibuffetin kera.

Kärsivällinen paistomestari

Kylpylän ravintolatoimenpäällikkö Sami Kivirinta kertoo, että rosvopaistin valmistaminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja tietysti hyvää seuraa. Siksi hän päättikin järjestää Kylpylällä kokonaisen rosvopaistilauantain. Koko päivän kestävä valmistus on ehdottomasti vaivansa väärti - rosvopaisti kun on harvinaisen mehevä perinneherkku. Kivirinta kertoo päivän aikana myös mielellään paistovinkkejä ja opastaa esimerkiksi oikeanlaisen montun kaivuussa - ”Varsinkin jos rosvopaistia ei ole aiemmin itse valmistanut alusta asti, nyt kannattaa tulla hakemaan vinkkejä vaikkapa mökkikauden päättäjäisateriaa silmällä pitäen!”

Rosvopaistilauantain aikataulu:

    klo 08.00 Nuotio sytytetään
n. klo 12.00 Paistiliha lasketaan monttuun ja monttu peitetään
n. klo 20.00 Lihan transeeraus ja rosvopaisti-illallinen ravintola Merisalissa (28€/hlö)

Lisäksi Rosvopaistinsulatustanssit klo 20-23.30, vapaa pääsy!
Musiikista vastaa tanssiyhtye Kuutamotaivas.

Lisätiedot:

Ravintolatoimenpäällikkö Sami Kivirinta, Ruissalon Kylpylä
Puh. + 358 (0)44 7567 920
sami.kivirinta@saga.fi

Avainsanat

Kuvat

Ruissalon Kylpylän rannassa kypsyy lauantaina todellinen perinneherkku - rosvopaisti.
Ruissalon Kylpylän rannassa kypsyy lauantaina todellinen perinneherkku - rosvopaisti.
Lataa
Ruissalon Kylpylä sijaitsee luonnonkauniilla Ruissalon saarella upeissa merimaisemissa.
Ruissalon Kylpylä sijaitsee luonnonkauniilla Ruissalon saarella upeissa merimaisemissa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ruissalon Kylpylä
Ruissalon puistotie 640
20100 Turku

02 44 540http://www.ruissalospa.fi
Ruissalon Kylpylä on liikunnan, terveyden ja hyvän olon keskus. Kylpylä sijaitsee luonnonkauniilla Ruissalon saarella tammilehtojen ja pitsihuviloiden ympäröimänä. Kylpylän ravintola Merisalissa tarjoillaan päivittäin aamiainen, lounas sekä illlallinen, merimaisemissa. Kylpylän yhteydessä toimii myös Kuntoutuskeskus Ruissalon kuntoutus- ja hyvinvoinnin asiantuntijapalveluja tarjoava yksikkö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ruissalon Kylpylä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme