Aviador Kustannus

Runomatkaoppaan harjoitukset ja työpajat antavat lapsille työkalut runojen nikkaroimiseen

Jaa

Pirkko Ilmasen, Riika Kotkan, Elina Pullin ja Johanna Venhon opas auttaa lapset sanataiteen elämänmittaiselle polulle.

Runomatkaopas – Harjoituksia ja työpajoja lapsille (Aviador 2019)
Runomatkaopas – Harjoituksia ja työpajoja lapsille (Aviador 2019)

Aviador julkaisee runouden lukemisen ja kirjoittamisen oppaan Runomatkaopas – harjoituksia ja työpajoja lapsille 20.8.2019. Oppaan ovat laatineet sanataiteen ja sen opetuksen ammattilaiset Pirkko Ilmanen, Riika Kotka, Elina Pulli ja Johanna Venho.

Lapsi oppii leikkimällä – myös kielen. Suhde ympäröivään maailmaan muokkautuu esineille ja asioille annettujen nimien kautta. Näin toimii myös runous: sitä rakastavalla on edessä läpi elämän jatkuva tutkimusmatka.

Runomatkaopas auttaa leikki- ja kouluikäisten lasten ohjaajaa saattamaan nuoret runoilijanalut virkistävälle runomatkalle. Opas sisältää erilaisia harjoituksia ja työpajoja, jotka opettavat runouden perusteita ja sitä, kuinka säkeitä voi itse nikkaroida. Harjoitusten kestot vaihtelevat minuuteista jopa muutaman koulu- tai kerhopäivän mittaisiin työpajoihin, ja niiden ikäsuositus vaihtelee viidestä ikävuodesta kolmeentoista. Ne sopivat myös kaiken ikäisille runosuonen iskentään. Lisäksi Runomatkaoppaassa on hyödyllistä perustietoa runoudesta ja sen eri muodoista sekä harjoituksissa hyödyllisiä liitteitä, kuten lorukortteja.

Pirkko Ilmanen, Riika Kotka, Elina Pulli ja Johanna Venho ovat kirjallisuuden ja sanataiteen ammattilaisia. Pirkko Ilmanen on erikoiskirjastonhoitaja ja sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, joka on erikoistunut runoihin ja satuihin. Riika Kotka on koulutukseltaan muun muassa lastentarha- ja luokanopettaja ja on kirjoittanut sekä sanataiteen opetukseen liittyviä teoksia että runoja. Elina Pulli kirjoittaa lastenkirjoja ja dekkareita sekä työskentelee varhaiskasvatuksen asiantuntijana. Johanna Venho on kirjailija ja runoilija, ja toimii myös kirjoittajaohjaajana.

Julkistamistilaisuus 10.9. Entressessä

Runomatkaoppaan julkistamistilaisuus järjestetään tiistaina 10.9. klo 18–20 Entresse-kirjastossa Espoon keskuksessa. Kaikki kirjan tekijät ovat paikalla esittelemässä Runomatkaopasta ja sen harjoituksia, puhumassa runouden ja sanataiteen opetuksesta – ja viihdyttämässä pieniä runoilijoita.

Julkistamistilaisuuteen on kaikille ja kaiken ikäisille vapaa pääsy. Tervetuloa juhlimaan runoutta!

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Ilmanen, Pirkko; Kotka, Riika; Pulli, Elina; Venho, Johanna: Runomatkaopas – Harjoituksia ja työpajoja lapsille
ISBN 9789527347072
160 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
Ilmestymisaika: 20.8.2019

E-kirja: ISBN 9789527347089
Ilmestymisaika: lokakuu 2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Runomatkaopas – Harjoituksia ja työpajoja lapsille (Aviador 2019)
Runomatkaopas – Harjoituksia ja työpajoja lapsille (Aviador 2019)
Lataa
Runomatkaopas – Harjoituksia ja työpajoja lapsille
Runomatkaopas – Harjoituksia ja työpajoja lapsille
Lataa
Riika Kotka (vas.), Johanna Venho, Elina Pulli ja Pirkko Ilmanen. (Kuvaaja: Ari Haimi)
Riika Kotka (vas.), Johanna Venho, Elina Pulli ja Pirkko Ilmanen. (Kuvaaja: Ari Haimi)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme