Aluehallintovirasto

Runsaat 460 000 euroa avustusta sopimuspalokuntien ja pelastuslaitosten kalustohankintoihin

Jaa

Palosuojelurahaston erityisavustusta kalustohankkeisiin on myönnetty kaikille viidelle Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen pelastuslaitokselle: Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan pelastuslaitos. Avustusta sai myös kolme sopimuspalokuntaa: Pirkkalan VPK ry, Viialan VPK ry ja Länsi-Vesilahden VPK ry. Avustuksilla tuetaan kaikkiaan yhdeksää eri kalustohankintaa. Sopimuspalokuntien avustushakemuksia oli yhteensä kolme ja pelastuslaitosten hakemuksia yksitoista.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen toimijat saivat avustusta kalustohankintoihin yhteensä 463 627 euroa.

Palosuojelurahaston kalustohankeavustusta voidaan myöntää pelastuslaitoksille ja sopimuspalokunnille.

Avustusta saaneet kalustohankinnat

Pelastuslaitokset

  • Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos: väestöhälytinjärjestelmän uusiminen (kaksi erillistä hanketta)
  • Keski-Suomen pelastuslaitos: säiliösammutusauto
  • Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos: säiliöauto
  • Pirkanmaan pelastuslaitos: sammutusauto
  • Pohjanmaan pelastuslaitos: säiliösammutusauto  

Sopimuspalokunnat

  • Pirkkalan VPK ry: palovene + traileri
  • Viialan VPK ry: säiliöauto
  • Länsi-Vesilahden VPK ry: vene

Aluehallintovirasto koordinoi ja neuvoo

Aluehallintovirasto lähettää Palosuojelurahaston hakuohjeet toimialueensa pelastuslaitoksille. Pelastuslaitos toimittaa hakemusasiakirjat puoltojärjestyksineen aluehallintovirastolle, joka asettaa hakemukset tärkeysjärjestykseen ja lähettää hakemusasiakirjat edelleen Palosuojelurahastolle. Pelastuslaitosten ja sopimuspalokuntien hakemukset käsitellään omina erillisinä ryhminään.

Avustusta voi hakea yleensä kerran vuodessa Palosuojelurahaston ilmoittamana hakuaikana.

Tietoa palosuojelurahastosta löytyy osoitteesta www.palosuojelurahasto.fi/avustukset.  

Lisätietoa:
pelastusylitarkastaja Jussi Herranen, p. 0295 018 505
jussi.herranen@avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sommarens badsäsong börjar - kommunala webbplatser ska ha uppdaterad information om de allmänna badstränderna11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt lagstiftningen ska badstrandens ägare eller innehavare - vanligen kommunen - upprätthålla väsentlig information på sin webbplats om de allmänna badstränderna. Regionförvaltningsverket samlar inom sitt område in förteckningar som kommunerna har lämnat över de allmänna badstränderna samt deras webbplatser. Den riksomfattande förteckningen publiceras på Valviras webbplats och levereras även till Europeiska kommissionen så att t.ex. resenärer kan få nytta av den.

Kesän uimakausi alkaa – kuntien sivuilla oltava ajantasainen tieto yleisistä uimarannoista11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lainsäädännön mukaan uimarannan omistajan tai haltijan – tyypillisesti kunnan – täytyy ylläpitää verkkosivuillaan keskeisiä tietoja yleisistä uimarannoista. Aluehallintovirasto kokoaa alueeltaan kuntien toimittaman yleisten uimarantojen luettelon ja näiden verkkosivuosoitteet. Valtakunnallinen luettelo julkaistaan Valviran verkkosivuilla ja toimitetaan myös Euroopan komissiolle mm. matkailijoiden hyödynnettäväksi.

Muun muassa pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia ollaan lieventämässä ensi viikon alussa epidemiatilanteen parantumisen vuoksi - osassa Uuttamaata rajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan10.6.2021 16:56:07 EEST | Tiedote

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on rauhoittunut ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on linjannut leviämisvaiheessa olleen osan alueesta palanneen kiihtymisvaiheeseen. Tämän johdosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valmistelemaan päätöstä kokoontumisrajoitusten lieventämisestä. Lisäksi Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa lukuun ottamatta Espoota ja Kauniaisia palaavat perustasolle, ja siellä kokoontumisrajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme