Runsaslukuinen yleisö sai todistaa kymmenittäin upeita mäkiautoja Red Bull Mäkiauto GP:ssä

Jaa

62 tiiimiä ja runsaslukuinen yleisö nauttivat hyväntuulisesta tapahtumasta Helsingin Tähtitorninmäellä. Kouvolassa autoaan rakentanut Team LOOP ajoi voittoon.

Voittajakolmikko palkintopallilla - Photocredit Pasi Salminen
Voittajakolmikko palkintopallilla - Photocredit Pasi Salminen

Hieman epävakaisesta säästä huolimatta Helsingin Tähtitorninmäki täyttyi katsojista, jotka pääsivät ihastelemaan peräti 62 toinen toistaan upeampia mäkiautoja. Virallista yleisömäärää odotetaan, mutta ensimmäisten arvioiden mukaan paikalla kävi päivän aikana lähemmäs 10 000 henkeä. Tiimien edustajia oli paikalla yhteensä yli 300 ja heidät kaikki olisi voinut palkita upeasta suorituksesta.

Kouvolalainen Team Loop (1.), kokemäkeläinen Kannonkolon Ellin Orikinaali Mäkipilli (2.) ja rovaniemeläinen Pilkkikelkka (3.) vakuuttivat kuitenkin lopulta arvovaltaisen tuomariston podium-sijoituksen arvoisesti. Oululainen Korvensuu 1913 MK 2 voitti Tekniikan Maailman jakaman lehdistön suosikki –palkinnon ja Pilkkikelkka täydensi palkintokaappiaan yleisön suosikki -palkinnolla.

Tuomaristossa nähtiin mm. kansanedustaja Harry Harkimo, lumilautailija Heikki Sorsa, rallicross-kuljettaja Toomas Heikkinen, Neste-rallin promoottori Jani Backman, valokuvaaja Viivi Huuska ja suosittu Blokess-sketsiryhmä.

Heikki Sorsa nautti tapahtumasta täysin rinnoin, ”Todella siisti nähdä miten kaikki ovat panostaneet autoihin, aivan mielettömän mahtavia autoja ollaan nähty tänään ja hieno nähdä miten hyvällä fiiliksellä kaikki ovat liikkeellä.”

Blokessin Matti oli samaa mieltä Heikin kanssa ”Hauskaa ja kovaa meininkiä, en osannut odottaa näin hauskaa tapahtumaa, hieno nähdä että kaikki ovat näin hyvällä fiiliksillä liikenteessä!”

The Dukes of Hazzard -elokuvasta inspiraationsa ammentava Team LOOPin voiton salaisuutena olivat  country-vaikutteinen alkushow, pieteetillä rakennettu WINGS RACER ja tiukat ajolinjat. Vauhtia tiimillä riitti 300-metrisellä radalla, "En koskenutkaan jarruun koko suorituksen aikana. Autoon rakennettiin varta vasten hyvä pohja, joka otti radan mutkat ja esteet vastaan ongelmitta", näyttävästi käsijarrulla menopelinsä suorituksen jälkeen maalialueelle pyöräyttänyt Jussi taustoitti voiton avaimia.

Kannonkolon Ellin Orikinaali Mäkipillin nelihenkinen tiimi erottui tiukassa kisassa edukseen erityisesti puvustuksensa ansiosta, mutta onnistui myös laskussaan.

"Auton tekniikka ei pettänyt radalla ja kuljettajien paino toi lisää vauhtia rattaisiin! Hulluus siivitti menestykseen", itse Kannonkolon Elli nauroi. Elli nautti myös tapahtuman tunnelmasta "Oli mahtava tavata muut tiimit paikan päällä tapahtumassa! Ollaan seurattu toistemme matkaa somessa ja tuntui kuin jo tunnettaisi entuudestaan. Kisassa oli mukana aivan mahtavia porukoita."

62 kisaan startanneet tiimin joukosta kolmanneksi sijoittunut Pilkkikelkka Rovaniemeltä laski itsensä myös katsojien sydämiin, sillä oranssilla moottorikelkalla Tähtitorninmäkeä alas kiitänyt mäkiautotiimi keräsi eniten ääniä sosiaalisessa mediassa käydyssä yleisöäänestyksessä ja sai kotiin viemisiksi Yleisön suosikki -palkinnon.

"Pakko kiittää äänestäjiä ja seuraajia, aivan loistava fiilis!", tiimin kuljettaja Make tuoreeltaan kisan jälkeen. "Reipas meininki kyllä siivitti meidät voittoon”.

Tekniikan Maailman palkitsema Lehdistön suosikki, Korvensuu 1913 MK 2, on mäkiautoversio ensimmäisestä Suomessa koskaan valmistetusta autosta.

"Vesisade ei haitannut tunnelmaa, yleisö oli mahtavasti mukana!", Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi maamme autoiluhistorialle kunniaa tehneen replika-auton rakentanut tiimi tunnelmoi.

Kisaan starttasi mukaan yhteensä 62 tiimiä, kaikkiaan 40 paikakkunnalta. Edustettuina olivat Alavieska, Espoo, Siilinjärven Hamula, Helsinki, Mäntsälän Hirvihaara, Hyvinkää, Hämeenkoski, Ilmajoki, Janakkala, Järvenpää, Kangasala, Klaukkala, Kouvola, Kuhmo, Lahti, Levi, Lohja, Mikkeli, Mänttä, Halikon Märynummi, Naantali, Nummela, Nurmo, Kangasalan Ohtola, Oulu, Kokemäen Peipohja, Pirkkala, Pori, Pälkäne, Rauma, Riihimäki, Rovaniemi, Kangasalan Sahalahti, Salo, Sipoo, Tampere, Janakkalan Tervakoski, Turku, Vantaa ja Varkaus.

Lumilautailija Eero Ettala ja moottoriurheilija Aleksi Halen juonsivat tapahtumaa ja Viafreen lähetyksessä selostajina toimivat tehoduo Matti Kyllönen ja Mikko Silvennoinen. Kisan tallenteen voi nähdä ilmaiseksi osoitteessa www.viafree.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot Samuel Sorainen, +358 400 5798653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Tapahtumatiedottaja Tomi Lindblom, tomi.lindblom@visualmedia.fi +358 40 5288 485
Median akkreditoinnit: isak.kullman@fi.redbull.com

Kuvat

Voittajakolmikko palkintopallilla - Photocredit Pasi Salminen
Voittajakolmikko palkintopallilla - Photocredit Pasi Salminen
Lataa
Team Breaking Badly - Photocredit Pasi Salminen
Team Breaking Badly - Photocredit Pasi Salminen
Lataa
Team Crash Test Dummies - Photocredit Victor Engström
Team Crash Test Dummies - Photocredit Victor Engström
Lataa
Team Flying Moomin - Photocredit Victor Engström
Team Flying Moomin - Photocredit Victor Engström
Lataa
Team Kannonkolon Ellin Orikinaali Mäkipiili - Photocredit Victor Engström
Team Kannonkolon Ellin Orikinaali Mäkipiili - Photocredit Victor Engström
Lataa
Team Korvensuu 1913 MK 2 - Photocredit Pasi Salminen
Team Korvensuu 1913 MK 2 - Photocredit Pasi Salminen
Lataa
Team Mäkiratikka  - Photocredit Pasi Salminen.jpg
Team Mäkiratikka - Photocredit Pasi Salminen.jpg
Lataa
Team LOOP - Photocredit Victor Engström
Team LOOP - Photocredit Victor Engström
Lataa
Team Pilkkikelkka - Photocredit Victor Engström
Team Pilkkikelkka - Photocredit Victor Engström
Lataa
Team Tsanppooni - Photocredit Victor Engström
Team Tsanppooni - Photocredit Victor Engström
Lataa
Team UFO - Photocredit Pasi Salminen
Team UFO - Photocredit Pasi Salminen
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Viestintätoimisto Wolfcom Boutique PR- and Communications, Helsinki, Finland

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Kutsu: Medialounaalta parempaan tulevaisuuteen keskiviikkona 29.11. kello 11.00 @ Perho22.11.2017 10:14Tiedote

Ruokahävikin vähentäminen on yksi Suomen ja koko globaalin ruokapolitiikan keskeisimpiä haasteita. Sen puolittamiseksi on asetettu niin YK:n, kuin EU-komissionkin tasolla kunnianhimoiset tavoitteet, mutta voiko yksittäinen kuluttaja Suomessa vaikuttaa suureen kuvaan? Haluamme käsitellä tähdellistä asiaa hyvällä maulla ja kutsumme median edustajat Perho Liiketalousopiston ja leipomoyhtiö Vaasanin yhdessä isännöimälle medialounaalle Ravintola Perhoon keskiviikkona 29. marraskuuta kello 11.00 (sisäänkäynti Ravintola Perhon pääovesta Mechelininkatu 7, Helsinki).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme