Vaasan kaupunki - Vasa stad

Runsor Express som inleddes som ett experiment fortsätter på hösten 

Jaa

Den nya snabba bussförbindelsen för arbetsresor Runsor Express kommer att fortsätta på hösten. Under experimentperioden användes linjen 2467 gånger.

Den snabba bussförbindelsen Runsor Express mellan stadens norra delar och arbetsplatsområdet i Runsor startar igen på hösten och linjen kommer att fortsätta åtminstone till årets slut. Tidtabellerna och rutterna är de samma som i juni.   

Kommunikationsplanerare Tiina Salonen berättar att marknadsföringen av linjen fortsätter. – Det är meningen att målgruppen ska bli bättre medveten om linjen och att det ska vara så enkelt som möjligt att börja använda den, säger Salonen.  

Enligt kollektivtrafikplanerare Lotta Rautio gav vårens experimentperiod positiva signaler och den visade ett behov av en fortsättning. Under experimentperioden 5.3–20.6 användes linjen totalt 2467 gånger, vilket är ca 33 resor per dag.     

– Största delen av bilisterna på Alskatvägen är ensamma i bilen och därmed kan vi uppskatta att trafiken har minskat med ca 30 bilar per dag. Enligt vår utredning utnyttjas Runsor Express uttryckligen av personer som inte tidigare har använt kollektivtrafik, säger Rautio.   

Beröm av användarna till chauffören och för att tidtabellen har hållits 

Enkäten om användningen av Runsor Express besvarades i maj av 46 passagerare. Enligt svaren var det vanligast att Runsor Express utnyttjades 2–3 gånger i veckan. På användningen av servicen inverkade i synnerhet resans snabbhet, tidtabellens lämplighet och gångavståndet till hållplatsen.  

Projektkoordinator Jaakko Löytynoja berättar att samma saker också har tagits med som sådant som bör utvecklas.    

– Extra beröm fick chauffören och det att tidtabellerna har hållits. Som orsaker till att man inte utnyttjade linjen uppgavs att man behövde egen bil under arbetstid och för att barn skulle föras till skola eller daghem. Klagomål framfördes över att experimentet var så kort, berättar Löytynoja.   

– Utvecklingen av linjen fortsätter utgående från användarna och även i fortsättningen kommer vi att lyssna på responsen från användarna, lovar Löytynoja.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kollektivtrafikplanerare Lotta Rautio,
tfn 040 167 8618  

projektkoordinator Jaakko Löytynoja,
tfn 040 170 3640 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vinterunderhållet av gatorna i Vasa21.2.2019 10:15:00Tiedote

Underhållet av gatorna har väckt en hel del diskussion under de senaste veckorna i Vasa på grund av omväxlande väder. Respons om vinterunderhållet kan lämnas in till Vasa stad via det elektroniska responssystemet och då går responsen direkt till den arbetsledare som ansvarar för området. Kommuntekniken vill också påminna om att enligt lagen bär både kommunerna och fastigheterna ansvar för vinterunderhållet av gatorna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme