Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Ruoka-ala tarjoaa maistuvia ammatteja ja tarvitsee koko ajan uusia osaajia

Jaa
Maistuva ammatti -sivusto esittelee ruoka-alaa ja alan monipuolisia työtehtäviä konkreettisella sekä mielenkiintoisella tavalla. Sivustolta löytyy mm. alan koulupolkuja, tehtäviä, videoita ja ammattikuvauksia. Sivusto on ruoka-alan järjestöjen yhteinen projekti, jonka tarkoituksena on edistää ruoka-alan vetovoimaa opintoja suunnittelevien nuorten parissa. Ruoka-alan työntekijä-, toimihenkilö- ja työnantajajärjestöt näkevät ruoka-alan tulevaisuuden alana ja haluavat yhdessä edistää alan vetovoimaa.

Ruoka kuuluu jokaiseen päivään, arkeen ja juhlaan. Ruokaketju tarvitsee osaavaa, alan koulutuksella pätevöitynyttä henkilöstöä. Ruoka-ala työllistää tällä hetkellä joka kymmenennen suomalaisen. Noin 340 000 suomalaista saa elantonsa ruokaketjusta! Ruoka-alan koulutusta on tarjolla ympäri Suomen eri koulutusasteilla, jokaiselle alasta kiinnostuneelle löytyy oma urapolku.

Alan järjestöt haluavat tarjota opintojen ohjaajille, opettajille ja koululaisille sekä opiskelijoille tietoa ruokaketjusta kokonaisuutena ja kertoa ruoka-alan tarjoamista moninaisista urapoluista ja työllistävyydestä. Ruoka-alalle voi päätyä monen eri polun ja koulutuksen kautta. Ruoka-ala työllistää monenlaisia osaavia tekijöitä ammatillisesti kouluttautuneista akateemikoihin saakka.

Suomalainen ruoka on turvallista, laadukasta ja puhdasta. Laatu syntyy koko ketjun yhteistyöstä, osaamisesta ja läpinäkyvyydestä. Mitä useampi nuori hakee ruoka-alan ammatteihin, sitä paremmin varmistetaan motivoituneiden ja pätevien ammattilaisten saatavuus jatkossa. Osaamisesta syntyy vastuullisen ruuan perusta: turvallisuus, laatu ja terveellisyys. Oma ruokaketju taitavine tekijöineen on oleellinen osa Suomen huoltovarmuutta.

Maistuva ammatti -sivusto on alan toimijoiden pitkän yhteistyön tulos. Mukana ovat Agronomiliitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Elintarviketeollisuusliitto ry, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Meijerialan ammattilaiset ry, Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen Elintarviketyöläisten liitto ry.

Lisätietoja: 

www.maistuvaammatti.fi 
#maistuvaammatti

Agronomiliitto ry, jäsenpalvelupäällikkö Suvi Huttunen, suvi.huttunen@agronomiliitto.fi, p. 045 139 3604

Ammattiliitto Pro, sopimusalavastaava Oili Leskelä-Mustonen, oili.leskela-mustonen@proliitto.fi, p. 0505515017

Elintarviketeollisuusliitto ry, johtava asiantuntija Maiju Korhonen, maiju.korhonen@etl.fi, p. 0503596766

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen, heidi.siivonen@mtk.fi, p. 0405688802

Meijerialan Ammattilaiset MVL ry, järjestöpäällikkö Ilona Snellman, ilona.snellman@mvl.fi, p. 0400675468

Ruokatieto Yhdistys ry, ruokakasvatuksen ja viestinnän asiantuntija Hanna Larjavaara, hanna.larjavaara@ruokatieto.fi, p. 050 5020531

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry, koulutussihteeri Jaana Saaranen, jaana.saaranen@selry.fi, p. 020 774 0619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:lta vahva tuki parlamentaarisen maataloustyöryhmän suosituksille29.3.2023 10:28:47 EEST | Tiedote

MTK kiittää eduskunnan parlamentaarista maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien arviointiryhmää alan keskeisten ongelmien tunnistamisesta sekä esityksistä niiden korjaamiseksi. Arviointiryhmä julkisti loppuraporttinsa keskiviikkona. ”On arvokasta, että kaikissa eduskuntapuolueissa nähdään politiikan ja ruokamarkkinoiden muutostarpeet. Raportti antaa vahvan perustan tulevan hallituksen maatalouspolitiikalle”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

Metsänomistajien luottamus talouteen kääntyi positiiviseksi27.3.2023 11:55:38 EEST | Tiedote

Metsänomistajien luottamus talouteen on uudistetun Metsätutka-kyselyn mukaan parantunut, mutta toisaalta metsää omistavien maanviljelijöiden oma taloudellinen tilanne nähdään edelleen alhaisena. Alle kolmasosalla metsänomistajista oli puunmyyntiaikeita tälle vuodelle, kun taas aktiiviviljelijöistä jopa yli puolella oli puunmyyntiaikomuksia. Metsänomistajat odottavat puun hinnan nousun jatkuvan edelleen.

MTK:n metsäpoliittiset ilmastokeinot tarjoavat konkretiaa hiilinielukeskusteluun – Monipuoliset panostukset metsiin kannattavat24.3.2023 13:53:43 EET | Tiedote

MTK julkaisi tammikuussa metsäpoliittiset ilmastokeinonsa. Värikäs hiilinielukeskustelu on noussut vaalikevään alla valtakunnalliseksi pääpuheenaiheeksi ja keskustelu jatkuu pitkään vaalien jälkeen. ”Metsän hakkuiden rajoittamiselle varsinkaan yksityismetsissä ei ole perusteita. Kaikkien vastuulla on kuitenkin metsänhoidon laatuloikka”, valtakunnallisilla yhteismetsäpäivillä puhunut MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola korosti.

Kievari Rantapirtti Jämsästä valittiin Maaseutumatkailun Vuoden Kellokkaaksi - Vuoden Kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen sai Leppävirran Niemilomat22.3.2023 20:30:00 EET | Tiedote

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry valitsi Kievari Rantapirtin Vuoden 2023 Kellokkaaksi. Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa keskisuomalaisessa erämaisemassa Koskenpäällä, Salosveden rannalla Jämsässä. Rantapirtin matkailupalveluja ovat majoitus, ruoka ja pitopalvelu sekä laaja valikoima aktiviteetteja ja ohjelmapalveluja. - * - * - Vuoden 2023 kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus annettiin Leppävirran Niemilomille. Tunnustus annettiin huomionosoituksena aktiivisesta ja eteenpäin katsovasta perheyrityksen kehittämisestä ja uusista palveluideoista, joiden myötä yrityksen toiminta on kasvanut ja kehittynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme