Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Ruoka-ala tarjoaa maistuvia ammatteja ja tarvitsee koko ajan uusia osaajia

Jaa
Maistuva ammatti -sivusto esittelee ruoka-alaa ja alan monipuolisia työtehtäviä konkreettisella sekä mielenkiintoisella tavalla. Sivustolta löytyy mm. alan koulupolkuja, tehtäviä, videoita ja ammattikuvauksia. Sivusto on ruoka-alan järjestöjen yhteinen projekti, jonka tarkoituksena on edistää ruoka-alan vetovoimaa opintoja suunnittelevien nuorten parissa. Ruoka-alan työntekijä-, toimihenkilö- ja työnantajajärjestöt näkevät ruoka-alan tulevaisuuden alana ja haluavat yhdessä edistää alan vetovoimaa.

Ruoka kuuluu jokaiseen päivään, arkeen ja juhlaan. Ruokaketju tarvitsee osaavaa, alan koulutuksella pätevöitynyttä henkilöstöä. Ruoka-ala työllistää tällä hetkellä joka kymmenennen suomalaisen. Noin 340 000 suomalaista saa elantonsa ruokaketjusta! Ruoka-alan koulutusta on tarjolla ympäri Suomen eri koulutusasteilla, jokaiselle alasta kiinnostuneelle löytyy oma urapolku.

Alan järjestöt haluavat tarjota opintojen ohjaajille, opettajille ja koululaisille sekä opiskelijoille tietoa ruokaketjusta kokonaisuutena ja kertoa ruoka-alan tarjoamista moninaisista urapoluista ja työllistävyydestä. Ruoka-alalle voi päätyä monen eri polun ja koulutuksen kautta. Ruoka-ala työllistää monenlaisia osaavia tekijöitä ammatillisesti kouluttautuneista akateemikoihin saakka.

Suomalainen ruoka on turvallista, laadukasta ja puhdasta. Laatu syntyy koko ketjun yhteistyöstä, osaamisesta ja läpinäkyvyydestä. Mitä useampi nuori hakee ruoka-alan ammatteihin, sitä paremmin varmistetaan motivoituneiden ja pätevien ammattilaisten saatavuus jatkossa. Osaamisesta syntyy vastuullisen ruuan perusta: turvallisuus, laatu ja terveellisyys. Oma ruokaketju taitavine tekijöineen on oleellinen osa Suomen huoltovarmuutta.

Maistuva ammatti -sivusto on alan toimijoiden pitkän yhteistyön tulos. Mukana ovat Agronomiliitto ry, Ammattiliitto Pro ry, Elintarviketeollisuusliitto ry, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Meijerialan ammattilaiset ry, Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen Elintarviketyöläisten liitto ry.

Lisätietoja: 

www.maistuvaammatti.fi 
#maistuvaammatti

Agronomiliitto ry, jäsenpalvelupäällikkö Suvi Huttunen, suvi.huttunen@agronomiliitto.fi, p. 045 139 3604

Ammattiliitto Pro, sopimusalavastaava Oili Leskelä-Mustonen, oili.leskela-mustonen@proliitto.fi, p. 0505515017

Elintarviketeollisuusliitto ry, johtava asiantuntija Maiju Korhonen, maiju.korhonen@etl.fi, p. 0503596766

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen, heidi.siivonen@mtk.fi, p. 0405688802

Meijerialan Ammattilaiset MVL ry, järjestöpäällikkö Ilona Snellman, ilona.snellman@mvl.fi, p. 0400675468

Ruokatieto Yhdistys ry, ruokakasvatuksen ja viestinnän asiantuntija Hanna Larjavaara, hanna.larjavaara@ruokatieto.fi, p. 050 5020531

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry, koulutussihteeri Jaana Saaranen, jaana.saaranen@selry.fi, p. 020 774 0619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kievari Rantapirtti Jämsästä valittiin Maaseutumatkailun Vuoden Kellokkaaksi - Vuoden Kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen sai Leppävirran Niemilomat22.3.2023 20:30:00 EET | Tiedote

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry valitsi Kievari Rantapirtin Vuoden 2023 Kellokkaaksi. Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa keskisuomalaisessa erämaisemassa Koskenpäällä, Salosveden rannalla Jämsässä. Rantapirtin matkailupalveluja ovat majoitus, ruoka ja pitopalvelu sekä laaja valikoima aktiviteetteja ja ohjelmapalveluja. - * - * - Vuoden 2023 kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus annettiin Leppävirran Niemilomille. Tunnustus annettiin huomionosoituksena aktiivisesta ja eteenpäin katsovasta perheyrityksen kehittämisestä ja uusista palveluideoista, joiden myötä yrityksen toiminta on kasvanut ja kehittynyt.

Maitotiloilla suuri merkitys maamme ruokaturvaan ja maaseudun elinvoimaisuuteen16.3.2023 07:45:00 EET | Tiedote

Yli 4500 maitotilalla on huomattava merkitys Suomen maaseudun elinvoiman ja ruokaturvan tukijalkana. Maidontuotannon myyntitulot ovat yli 915 miljoonaa euroa vuodessa eli lähes 40 prosenttia maatalouden yhteenlasketuista myyntituloista. Maitotilat ovat merkittävä osa syrjäisen maaseudun yrityksistä. Ne työllistävät ja pitävät maaseudun asuttuna. Yksi maitotila työllistää tilan oman väen lisäksi muun muassa maatalouskone- ja tarvikemyyjiä, lomittajia, neuvojia, eläinlääkäreitä, urakoitsijoita sekä runsaasti väkeä koko elintarvikeketjussa aina kauppaan asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme