MessukeskusMessukeskus

Ruokakulttuuri on entistä suurempi osa Matkaa vuonna 2019

Jaa

Matkakohteiden valinnassa kohteen ruokakulttuurilla on entistä enemmän merkitystä, ja Matkamessut tarjoavat mahdollisuuden päästä maistelemaan eri maiden makuja. Ruokaan ja juomaan keskittyvä Tasty Travel –alue on Matkamessuilla auki 17.-20.1.2019.

Yhä useampi matkailija suunnittelee tänä päivänä matkansa kohteiden ruokatarjonnan perusteella. Ruokamatkailusta kiinnostuneille matkailijoille löytyykin nyt Matkamessuilta maailman maut ja matkakohteet kätevästi samasta paikasta, kun Tasty Travel –alueella pääsee tutustumaan eri ruokakulttuureihin ympäri maailman.

Ruokamatkailu kasvattaa suosiotaan niin maailmalla kuin Suomessakin

Matkakohteen ruokakulttuuri vaikuttaa matkustuspäätökseen entistä enemmän ja kohteiden ravintolatarjontaan perehdytään entistä aikaisemmin ennen matkan alkamista ja varaukset tehdään hyvissä ajoin. Tunnettujen ravintoloiden ohella matkailijat kaipaavat paikallista ruokakulttuuria ja suosituksia hyvistä ravintoloista etsitään erityisesti verkosta ja sosiaalisesta mediasta.

Ruokamatkailun merkitys on kasvanut myös Suomen matkailussa ja matkailijoiden toivotaan yhä useammin löytävän myös suomalainen ruokakulttuuri. Suomalaiseen ruokaan kuuluvilla luonnontuotteilla ja alueellisilla erikoisuuksilla uskotaankin olevan kansainvälistä vetovoimaa, sillä Suomen ruokamatkailun kehittämishankkeen Hungry for Finlandin käynnistys tapahtuu Matkamessuilla. Tilaisuudessa avataan myös vuoden 2019 ruokamatkailukilpailu, jossa haetaan kärkituotteita kansainvälisille matkailumarkkinoille sekä tuoteaihioita jatkokehittelyyn.

Ruoka ja juoma esillä Tasty Travel -alueella

Matkamessuilla sijaitsevalla Tasty Travel - alueella on mukana kotimaisia ja ulkomaisia ruokatoimijoita. Tarjolla on muun muassa italialaisia herkkuja, rullajäätelöä Aasiasta, lörtsyjä Savosta sekä monia muita tuttuja ja tuntemattomia ruokia ja juomia. Paikalla on myös olut- ja viinimaahantuojia sekä kotimaisia panimoita, joiden tarjontaan pääset tutustumaan Matka 2019 –tapahtuman aikana. Juomia pääsee alueella maistamaan ostamalla maistelulipukkeita ja vuokraamalla lasin kolmen euron hintaan. Ruokaa alueelta saa ostettua suoraan toimijoilta ilman lipukkeita.

Tasty Travel –alueella pääsee myös muun muassa oppimaan cocktailien tekoa Suomen Baarimestareiden kanssa.  Suomen metsien villiyrtit taipuvat myös mocktaileihin, ja näitä pääsee maistelemaan, kun baarimestarit tuovat yhdessä Laurean Ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden kanssa paikalle trendikkäiden villiyrttien ympärille rakennetun mocktailbaarin. Maistiaisten lisäksi luvassa on jännittävää kisaohjelmaa Ranskasta, kun baarimestarit tuovat paikalle Calvados Nouvelle International Trophies – cocktailkilpailun Suomen finaalin, missä maan parhaat baariammattilaiset kisaavat calvados-cocktailin kuninkuudesta. Tänä vuonna kilpailujuomien teema on rauha.


 

Ruokamatkailijan ohjelma Matkamessuilla

 

Torstai 17.1.

Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen, yhdessä tekoja: kokoustilassa Siipi 201 klo 10-12 (vain medialle ja ammattilaisille)

Perjantai 18.1.

Peruvian gastronomy: a window into the country's biodiversity We Love Cruises –lavalla klo 17-17.30

Sunnuntai 20.1.

Calvados Nouvelle International Trophies – cocktailkilpailun Suomen opiskelijasarjan finaali Inspiration Stagella klo 13-13.30.

Italialaisen keittiön alku NorwegianStagella klo 14-14.30

Italialaisesta keittiöstä puhutaan paljon, mutta tunnetaanko sitä oikeastaan muualla kuin Italiassa?

Calvados Nouvelle International Trophies – cocktailkilpailun Suomen ammattilaisten finaali Inspiration Stagella klo 15-15.30.

Calvados Nouvelle International Trophies – cocktailkilpailun Suomen finaalin palkintojenjako Inspiration Stagella 17-17.30.

Matkamessujen näytteilleasettajat ja ohjelma on julkistettu osoitteessa www.matkamessut.fi.

Lisätietoja:
Matkamessut, tiedottaja Eva Kiviranta, 040 7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 16.–20.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa messuviikon 16.1. Matkamessut on auki yleisölle 18.–20.1.2019. Samaan aikaan Matkamessujen kanssa Helsingin Caravan-messut. | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2019 |

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

HIMSS & Health 2.0 European Conference kävijäennätykseen – ” Yhteistyön ja tulevaisuustekemisen riemuvoitto”13.6.2019 20:26:39 EESTTiedote

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetty digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma HIMSS & Health 2.0 European Conference 2019 päättyi Messukeskuksessa torstaina. Tapahtuma kokosi 3 000 lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijaa yli 50 eri maasta. Helsinki järjestämispaikkana ylitti kaikki odotukset, tuloksena suuri onnistuminen ja kävijäennätys.

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat Messukeskuksessa keväällä 202011.6.2019 14:58:54 EESTTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic kokoavat alojensa ammattilaiset keväällä 2020 Messukeskukseen Helsinkiin. Uuteen tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat ensimmäistä kertaa muovialan PlastExpo Nordic sekä graafisen alan Sign, Print & Pack. Tapahtumat järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020 yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa. Pakkausalan tapahtuma PacTec tuo esille pakkausten merkityksen sekä pakkausteknologian uusimpia mahdollisuuksia ja innovaatioita teemallaan Pakkaus on hyvästä. Pakkaukset ovat keskeisessä roolissa kuluttamissamme tuotteissa, ja uusimman pakkausteknologian hyödyntäminen mahdollistaa myös pakkausten jatkuvuuden ja kestävyyden takaamisen. Osana tapahtumakokonaisuuden ohjelmaa julistetaan innovaatiokilpailun voittajat. Alan yrityksille suunnattu kilpailu käsittelee ajankohtaista teemaa – vastuullisuutta ja materiaalien uusiokäyttöä elintarvike-,

APCON on fysiikkalajien sulatusuuni - ExtremeRun ja APCON yhdistävät voimansa11.6.2019 07:42:21 EESTTiedote

ExtremeRun-kilpailu täydentää elokuussa järjestettävän fysiikkalajien suurtapahtuma APCONin lajivalikoimaa. Ensimmäinen sisätiloissa järjestettävä ExtremeRun tuo APCONin juoksukisan, jossa reitille rakennetut esteet vaativat juoksukunnon lisäksi ketteryyttä ja voimaa. Muut APCONissa kisattavat lajit ovat fitness ja kehonrakennus, painonnosto, kahvakuulaurheilu, voimanosto, strongman, street workout ja CF throw down. Pohjoismaiden monipuolisin fysiikkalajien tapahtuma APCON järjestetään 23.-25.8. Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme