MessukeskusMessukeskus

Ruokakulttuuri on entistä suurempi osa Matkaa vuonna 2019

Jaa

Matkakohteiden valinnassa kohteen ruokakulttuurilla on entistä enemmän merkitystä, ja Matkamessut tarjoavat mahdollisuuden päästä maistelemaan eri maiden makuja. Ruokaan ja juomaan keskittyvä Tasty Travel –alue on Matkamessuilla auki 17.-20.1.2019.

Yhä useampi matkailija suunnittelee tänä päivänä matkansa kohteiden ruokatarjonnan perusteella. Ruokamatkailusta kiinnostuneille matkailijoille löytyykin nyt Matkamessuilta maailman maut ja matkakohteet kätevästi samasta paikasta, kun Tasty Travel –alueella pääsee tutustumaan eri ruokakulttuureihin ympäri maailman.

Ruokamatkailu kasvattaa suosiotaan niin maailmalla kuin Suomessakin

Matkakohteen ruokakulttuuri vaikuttaa matkustuspäätökseen entistä enemmän ja kohteiden ravintolatarjontaan perehdytään entistä aikaisemmin ennen matkan alkamista ja varaukset tehdään hyvissä ajoin. Tunnettujen ravintoloiden ohella matkailijat kaipaavat paikallista ruokakulttuuria ja suosituksia hyvistä ravintoloista etsitään erityisesti verkosta ja sosiaalisesta mediasta.

Ruokamatkailun merkitys on kasvanut myös Suomen matkailussa ja matkailijoiden toivotaan yhä useammin löytävän myös suomalainen ruokakulttuuri. Suomalaiseen ruokaan kuuluvilla luonnontuotteilla ja alueellisilla erikoisuuksilla uskotaankin olevan kansainvälistä vetovoimaa, sillä Suomen ruokamatkailun kehittämishankkeen Hungry for Finlandin käynnistys tapahtuu Matkamessuilla. Tilaisuudessa avataan myös vuoden 2019 ruokamatkailukilpailu, jossa haetaan kärkituotteita kansainvälisille matkailumarkkinoille sekä tuoteaihioita jatkokehittelyyn.

Ruoka ja juoma esillä Tasty Travel -alueella

Matkamessuilla sijaitsevalla Tasty Travel - alueella on mukana kotimaisia ja ulkomaisia ruokatoimijoita. Tarjolla on muun muassa italialaisia herkkuja, rullajäätelöä Aasiasta, lörtsyjä Savosta sekä monia muita tuttuja ja tuntemattomia ruokia ja juomia. Paikalla on myös olut- ja viinimaahantuojia sekä kotimaisia panimoita, joiden tarjontaan pääset tutustumaan Matka 2019 –tapahtuman aikana. Juomia pääsee alueella maistamaan ostamalla maistelulipukkeita ja vuokraamalla lasin kolmen euron hintaan. Ruokaa alueelta saa ostettua suoraan toimijoilta ilman lipukkeita.

Tasty Travel –alueella pääsee myös muun muassa oppimaan cocktailien tekoa Suomen Baarimestareiden kanssa.  Suomen metsien villiyrtit taipuvat myös mocktaileihin, ja näitä pääsee maistelemaan, kun baarimestarit tuovat yhdessä Laurean Ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden kanssa paikalle trendikkäiden villiyrttien ympärille rakennetun mocktailbaarin. Maistiaisten lisäksi luvassa on jännittävää kisaohjelmaa Ranskasta, kun baarimestarit tuovat paikalle Calvados Nouvelle International Trophies – cocktailkilpailun Suomen finaalin, missä maan parhaat baariammattilaiset kisaavat calvados-cocktailin kuninkuudesta. Tänä vuonna kilpailujuomien teema on rauha.


 

Ruokamatkailijan ohjelma Matkamessuilla

 

Torstai 17.1.

Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen, yhdessä tekoja: kokoustilassa Siipi 201 klo 10-12 (vain medialle ja ammattilaisille)

Perjantai 18.1.

Peruvian gastronomy: a window into the country's biodiversity We Love Cruises –lavalla klo 17-17.30

Sunnuntai 20.1.

Calvados Nouvelle International Trophies – cocktailkilpailun Suomen opiskelijasarjan finaali Inspiration Stagella klo 13-13.30.

Italialaisen keittiön alku NorwegianStagella klo 14-14.30

Italialaisesta keittiöstä puhutaan paljon, mutta tunnetaanko sitä oikeastaan muualla kuin Italiassa?

Calvados Nouvelle International Trophies – cocktailkilpailun Suomen ammattilaisten finaali Inspiration Stagella klo 15-15.30.

Calvados Nouvelle International Trophies – cocktailkilpailun Suomen finaalin palkintojenjako Inspiration Stagella 17-17.30.

Matkamessujen näytteilleasettajat ja ohjelma on julkistettu osoitteessa www.matkamessut.fi.

Lisätietoja:
Matkamessut, tiedottaja Eva Kiviranta, 040 7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 16.–20.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa messuviikon 16.1. Matkamessut on auki yleisölle 18.–20.1.2019. Samaan aikaan Matkamessujen kanssa Helsingin Caravan-messut. | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2019 |

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkailututkimus 2019: Suomalaiset kaipaavat paikallista kulttuuria ja aitoja kokemuksia16.1.2019 10:22Tiedote

Matka 2019 –messujen toteuttaman Matkailututkimuksen mukaan suomalaisia kiinnostaa matkalla erityisesti paikallisen kulttuurin ja arjen kokeminen sekä rentoutuminen. Matkalla suomalainen on vastuullinen ja noudattaa kohteiden tapoja sekä ohjeita. Matkamessujen Matkailututkimus 2019 selvitti suomalaisten matkustamisen syitä ja matkailuun liittyviä mielipiteitä. Matka 2019 on auki yleisölle Messukeskuksessa Helsingissä 18.-20.1.2019.

Morsian tulee MP-häihin moottoripyöräpoliisisaattueessa14.1.2019 13:47Tiedote

Ensimmäistä kertaa järjestettävissä MP-häissä toisensa saavat liikenneopettaja Niina Kansikas ja moottoripyöräpoliisi Tommi Bergman. Pari vihitään näyttävin menoin MP-messuilla avajaispäivänä perjantaina 1.2. Vihkimistilaisuuteen morsian ajaa omalla moottoripyörällään moottoripyöräpoliisien saattamana. Poliisit ajavat tuliterillä moottoripyörillään, jotka tulevat käyttöön vasta keväällä. MP-messut järjestetään 1. – 3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Vuoden edestä kauppaa yhdessä päivässä11.1.2019 14:00Tiedote

Matkamessujen avajaispäivää edeltävänä päivänä matkailualan myyjät ja ostajat kokoontuvat neuvotteluihin, jotka ovat monelle osallistujalle vuoden tärkeimmät. Suomesta ja kansainvälisiltä markkinoilta matkailualan taloudellisesti merkitykselliseen Matka Workshop Day –päivään kokoontuu Messukeskukseen 289 ostajaa ja 189 myyjää kaikkialta maailmasta. Matka Workshop Day järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 16.1.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme