Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsalainen näyttelijä ja taidemaalari Mikael Persbrandt Hanasaareen

Jaa

Mikael Persbrandt, yksi Ruotsin arvostetuimmista näyttelijöistä, tuo maalauksiaan Hanasaaren kulttuurikeskukseen. Persbrandtin taidetta on esillä Hanasaaren galleriassa, ja hän itse osallistuu avajaisiin 27. marraskuuta.

Mikael Persbrandt. Kuva: Frankie Fouganthin
Mikael Persbrandt. Kuva: Frankie Fouganthin

”On kiehtovaa toteuttaa Persbrandtin näyttely Hanasaaressa. Useimmat tuntevat hänet yhtenä Ruotsin parhaista näyttelijöistä, mutta harvemmat tuntevat kuvataiteilija Persbrandtin”, kertoo Hanasaaren taideasiantuntija Aino Kostiainen.

Näyttely Into the Woods on Mikael Persbrandtin ensimmäinen näyttely Suomessa, ja se sisältää sekä aiemmin valmistuneita että täysin uusia töitä. Persbrandt debytoi kuvataiteilijana vuonna 2016, jolloin hänen taidettaan oli esillä taitelija Lars Lerinin taidehallissa Karlstadissa.

”Näyttelyyn oli pitkät jonot, ja se sai valtavasti huomiota. Odotamme suurta kiinnostusta myös täällä Suomessa”, Aino Kostiainen sanoo.

Kuvataiteella on aina ollut keskeinen merkitys Mikael Persbrandtin elämässä. Hänen äitinsä oli kuvataiteilija, ja Persbrandt itse oli lähellä päästä Tukholman Kuninkaalliseen taidekorkeakouluun aikoinaan.

”Mikael Persbrandt on tunnettu nimi Suomessa, mutta Ruotsissa hän on viihde-elämän kiintotähti, jolla on takanaan lukemattomia rooleja sekä ruotsalaisissa että kansainvälisissä elokuvissa, TV-sarjoissa ja teatteriesityksissä”, toteaa Hanasaaren ohjelmajohtaja Maria Romantschuk.

Mikael Persbrandtin taidenäyttely Into the Woods on esillä Hanasaaren galleriassa 28.11.2018 alkaen.

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, puh. 040 767 7373, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mikael Persbrandt. Kuva: Frankie Fouganthin
Mikael Persbrandt. Kuva: Frankie Fouganthin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme