Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsalaiset lastenkirjailijat Johan Unenge ja Måns Gahrton sekä lastentietokirjailijat Raili Mikkanen ja Iiris Kalliola vieraina Lasten kirjaseikkailu -tapahtumassa Hanasaaressa

Jaa

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa on luvassa iloinen ja jännittävä päivä lauantaina 6. lokakuuta klo 11-14. Lapsiperheille ja lapsille alle kouluikäisestä esiteiniin suunnattu Lasten kirjaseikkailu on osa kaksipäiväistä Pohjolan yöt -festivaalia 5.-6. lokakuuta, jolloin Hanasaari tarjoaa yhteensä lähemmäs 60 eri tapahtuman valikoiman.

Johan Unenge & Måns Gahrton. Kuva: Stefan Tell.
Johan Unenge & Måns Gahrton. Kuva: Stefan Tell.

Kirjaseikkailu alkaa Koivusaaren metroasemalta, josta on julkisilla liikennevälineillä kulkeville järjestetty maksuton runobussikuljetus Hanasaareen puolen tunnin välein klo 11 alkaen.

Perillä Hanasaaressa odottavat muun muassa lastentietokirjailija Iiris Kalliolan vetämä lapsiperheiden seikkailu Hanasaaren saaristoluonnossa sekä Pohjoismainen lukunurkkaus, jossa ruotsalaiset lastenkirjailijat Johan Unenge ja Måns Gahrton kutsuvat kaikki mukaan piirtämis- ja lukushowhun. Unenge ja Gahrton tunnetaan Suomessa erityisesti Eva ja Adam -sekä Hotelli Kultainen Mysteeri -kirjoistaan.

Lukunurkkauksessa vierailevat myös islantilainen lastenkirjailija Gerður Kristný (klo 12), ruotsinsuomalainen sanataiteilija Solja Krapu (klo 13) ja muita päivän esiintyjiä. Lastenkirjastonhoitajat Cecilia Eriksson ja Mikaela Wickström lukevat lasten kanssa kirjoja suomeksi ja ruotsiksi.

”Hanasaaresta löytyy kokonainen Muumi-osastokin (Tändsticka-huone), missä voi tutustua Förlaget-kustantamon uutuuskirjoihin – ja halata itse Muumipeikkoa.  Lastenkirjallisuutta ja sen maailmoja pääsee kokemaan kaikilla aisteilla, kun lukee itse tai kuuntelee kirjailijoita”, sanoo Hanasaaren ohjelmapäällikkö Maria Romantschuk. 

Romantschukin mukaan Kirjaseikkailu voidaan nähdä osana keskustelua lasten vähentyvästä lukemisesta.

”Meille on ruotsalais-suomalaisena kulttuurikeskuksena tärkeää innostaa ja houkutella lukemisen pariin, sekä aikuisia että lapsia”, Romantschuk sanoo.

Myös kirjailija Henrika Andersson ja kuvittaja Linda Bondestam kutsuvat kirjojen maailmaan: lapset voivat osallistua Nauvo-Nallen vetämälle, noin tunnin pituiselle, ruotsinkieliselle kirjaseikkailulle. Seikkailun päätteeksi lapset tekevät oman pienen kirjan, jonka saa viedä kotiin.

Lastenkirjailija, tietokirjailija Raili Mikkanen on tavattavissa Blixtlås-tilaan rakentuneessa majakkamaailmassa, missä hän kertoo majakoihin liittyvistä lastentietokirjoistaan – ja vastaa mielellään kysymyksiin myös Histamiini-hevosen seikkailuista merellä.

”Ohjelma on hyvin monipuolinen: lukunurkkauksesta satuoopperaan ja balettiin sekä rap-musiikkiin.  Jokaiselle löytyy jotain”, Maria Romantschuk kertoo.

Romantschuk odottaakin mielenkiinnolla ennakkonäytöstä Elsa Beskowin Tonttulan lapset -klassikkosatuun perustuvasta ruotsinkielisestä oopperasta Tomtebobarnen. Sen kantaesitys nähdään Helsingissä Savoy-teatterissa 30. marraskuuta, mutta Kirjaseikkailun kävijöillä on mahdollisuus saada maistiaiset oopperasta nyt Hanasaaressa etukäteen (auditorio Celsius).

”Hanasaaren suurella näyttämöllä esiintyy 40 ballerinaa. Se on jotain ihan uutta Hanasaaressa”, kertoo Romantschuk.

Myös rap-musiikin ystävien kannattaa nyt tulla Hanasaareen. Rap-artisti Jesse Piisinen tuo Hanasaareen Andu Räppäri -hahmonsa, joka esiintyy ja tekee lasten kanssa oman räpin klo 12-13.00 (Kullager-tila).

Hanasaaren yläaulaan rakennetaan näyttely Pohjoismaiden neuvoston eri palkintojen ehdokkaista musiikin, kirjallisuuden, elokuvan ja ympäristönsuojelun aloilla.

Kirjaseikkailu on maksuton koko perheen tapahtuma. Se toteutetaan yhteistyössä Hanasaaren, Pohjoismaisen kulttuuripisteen, Helmet-kirjastojen, Suomen tietokirjailijat ry:n, Svenka nun, Espoon kaupungin, Förlaget-kustantamon, Opera Telluksen, Rosebud-lastenkirjakaupan, Suomen majakkaseuran ja Schildts & Söderströms kustantamon kanssa.

Lisätietoa Kirjaseikkailusta:

https://www.hanaholmen.fi/event/kirjaseikkailu-lapsille/

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh.: 040 767 7373

www.hanaholmen.fi  

Nordiska nätter / Pohjolan yöt

Pohjolan yöt on kulttuuri-ja tiedefestivaali, joka järjestetään 5. ja 6. lokakuuta Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa Espoossa.

Festivaali tarjoaa taidetta, musiikkia sekä kiinnostavia luentoja ja keskusteluja, unohtamatta Pohjolan kulinaarisia antimia.

Tänä vuonna vierainamme ovat mm. tähtipianisti Janne Mertanen sekä jazz- ja folkmuusikot Claes Andersson ja Julia Korkman.

Hanasaaren perjantai-illan Kulttuurisalonki kutsuu ruotsalaisen näyttelijä Marika Lagercrantzin seuraan keskustelemaan elämän merkityksistä ja nautinnoista. Marika Lagercrantz ja jazzpianisti Elise Einarsdotter täyttävät sitä ennen Hanasaaren suuren auditorion runoudella ja musiikilla konsertillaan ”Poetisk vägbeskrivning”. Muita tärppejä: Seikkailija Pata Degerman tarjoaa virtuaalisen retken veden alle jäätiköllä ja ahvenanmaalainen huippukokki Micke Björklund tulee keskustelemaan ruuasta.

Lauantain Kirjaseikkailu on maksuton koko perheen tapahtuma, mutta festivaalin muuhun ohjelmaan myydään pääsylippuja hintaan 18e/pv, 25e/2pv.

Lisätietoa Pohjolan yöt -festivaalista:

https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/taide-ja-kulttuuri/kulttuuritapahtumat/nordiskanatter 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Johan Unenge & Måns Gahrton. Kuva: Stefan Tell.
Johan Unenge & Måns Gahrton. Kuva: Stefan Tell.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme