Sitruuna Kustannus Oy

Ruth Druartin uutuuskirja vie Pariisin vapautumisen tapahtumiin

Jaa
Hetki ennen lähtöä on toisen maailmansodan aikaiseen miehitettyyn Pariisiin sijoittuva eeppinen ja voimakas tarina rakkaudesta, petoksesta ja sovituksesta.
Ruth Druart: Hetki ennen lähtöä
Ruth Druart: Hetki ennen lähtöä

Pariisi, 1944. Élise Chevalier suree sodassa menehtynyttä sulhastaan, nuorta ranskalaista sotilasta. Hän haluaisi tehdä osuutensa isänmaan puolesta, mutta miten?

Saksalainen Sébastian Kleinhaus on taistellut jo neljä vuotta sodassa, johon hän ei usko, ja pukeutunut univormuun, jota hän halveksii. Hän kaipaa ulospääsyä tilanteesta ja toivoa elämäänsä.

Bretagne, 1963. 18-vuotias Joséphine Chevalier löytää äitinsä sängyn alta matkalaukun, jonka sisältä paljastuu jotain odottamatonta. Selvittääkseen totuuden hän lähtee Pariisiin, ja saa kuulla kielletystä rakkaudesta vapaustaistelun keskellä ja viimeisistä varastetuista tunteista ennen vapautumista. Josephine joutuu kohtaamaan myös niin syvän petoksen, että se muuttaa peruuttamattomasti kahden nuoren elämän suunnan.

Hetki ennen lähtöä -kirjan tarina kulkee kahdessa aikatasossa. Se kuvaa Pariisin vapautumiseen seuranneita tapahtumia ja sen seurauksia.

Ruth Druart on kotoisin Wightin saarelta. Hän on opiskellut psykologiaa Leicesterin yliopistossa sekä suorittanut kansainvälisen kouluttamisen maisteritutkinnon. Hän on työskennellyt Pariisin kansainvälisissä kouluissa vuodesta 1993 lähtien. Työssään Druart on keskittynyt kolmannen kulttuurin lapsiin ja heidän yhteenkuuluvuudentunteeseensa. Druartilta on aiemmin julkaistu suomeksi kirja Viimeinen yö Pariisissa (Sitruuna, 2021).

Englanninkielinen alkuteos The Last Hours in Paris

Suomentanut Elina Salonen

Sidottu, 406 sivua, saatavana myös e-kirjana ja äänikirjana

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: Kustantaja Ritva Holmström, ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fi, 044 039 9013, www.sitruunakustannus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ritva Holmström
Kustantaja
Sitruuna Kustannus Oy
0440399013
ritva.holmstrom@sitruunakustannus.fi

Kuvat

Ruth Druart: Hetki ennen lähtöä
Ruth Druart: Hetki ennen lähtöä
Lataa
Ruth Druart_credit_Deborah Rapley-Petit
Ruth Druart_credit_Deborah Rapley-Petit
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitruuna Kustannus Oy
Sitruuna Kustannus Oy
Päivärinteentie 1 A 8
04250 Kerava

Sitruuna Kustannus on vuonna 2007 perustettu pirteän raikas yleiskustantamo. Sitruuna julkaisee huolella valittuja kotimaisia kauno-, tieto- ja lastenkirjoja sekä käännöskirjallisuutta maailmalla jo mainetta keränneiltä kirjailijoilta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.