Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ryhmäperhepäivähoitokoti lakkautetaan

Jaa

Vaasan kaupungin perhepäivähoidon varakoti Vara-Waltteri lakkautetaan 1.7.2019 alkaen. Päätökseen vaikuttavat epätarkoituksenmukaiset tilat, alhainen käyttöaste sekä säästövaatimukset. Vaasassa on myös avautunut uusia varhaiskasvatuspaikkoja vuoden alussa.

Kotirannalla sijaitsevassa Vara-Waltterissa on tällä hetkellä hoidossa yhteensä kahdeksan lasta. Yksikkö on toiminut pitkään perhepäivähoidon varakotina.

- Perhepäivähoitajien määrä laskee jatkuvasti, ja samalla myös perhepäivähoidon varahoidon tarve vähenee. Lisäksi ryhmän käytössä olevat tilat ovat erittäin pienet ja epäkäytännölliset, kertoo vs. varhaiskasvatusjohtaja Merja Martin.

Perhepäivähoidon varahoitokoteina jatkavat edelleen Poutapilvi Ristinummella, Kapsäkki keskustassa ja Molla-Maija Gerbyssä. Lisäksi Vähässäkyrössä toimii kiertävä perhepäivähoitaja.

Jokainen perhe, jota asia koskee, on saanut tiedon, ja vanhemmilla on mahdollisuus toivoa uutta paikkaa lapsilleen. Lapset, joiden varhaiskasvatuspaikka nyt lakkautetaan, ovat etusijalla muihin hakijoihin nähden paikkoja jaettaessa.

Ryhmäperhepäiväkodin henkilökunnan kanssa on aloitettu yhteistoimintaneuvottelut, ketään ei irtisanota. Henkilökunta saa myös esittää toiveita uudesta sijoituspaikastaan.

Uusia päiväkotipaikkoja vuoden alussa

Viimeisen viidentoista vuoden aikana Vaasassa on jouduttu lapsimäärien lisääntyessä tilapäisesti perustamaan hoitopaikkoja epätarkoituksenmukaisiin tiloihin, kuten esimerkiksi kerrostaloasuntoihin.

- Tällaisissa tiloissa toimintaa on voitu lakkauttaa sitä mukaa, kun uusia päiväkoteja on rakennettu. Vaasassa avautui vuoden alussa uusia varhaiskasvatuspaikkoja Pukinjärvelle sekä Vöyrinkaupungille, kertoo Martin.

Lakkauttamispäätökseen on vaikuttanut myös talouden tasapainottamistarve. Yksikön lakkauttamisesta syntyvä säästö on vuositasolla arviolta noin 121 000 euroa.

Yhteyshenkilöt

vs. varhaiskasvatusjohtaja Merja Martin, puh. 0400 690 010, merja.martin@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme