Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ryhmäperhepäiväkodit lakkautetaan

Jaa

Vaasassa perhepäivähoidon varahoitopaikkoina toimivat Mollamaijan, Kapsäkin ja Poutapilven ryhmäperhepäiväkodit lakkautetaan 1.7.2019 alkaen. Jatkossa perhepäivähoidon varahoito järjestetään päiväkodeissa. Syynä lakkauttamiselle ovat säästövaatimukset.

Ryhmäperhepäiväkodit toimivat perhepäivähoidon varahoitopaikkoina ja lisäksi niissä on pysyvä hoitopaikka muutamilla lapsilla.

- Perhepäivähoitajien määrän laskiessa myös perhepäivähoidon varahoidon tarve vähenee, kertoo vs. varhaiskasvatusjohtaja Merja Martin.

Varhaiskasvatuksen on kaupungin muiden toimialojen tapaan säästettävä tänä vuonna toimintamenoistaan 2,5 prosenttia. Ryhmäperhepäiväkotien lakkauttamisesta syntyvä säästö on vuonna 2019 arviolta 89 800 euroa ja vuositasolla 179 600euroa.

Perheet saaneet tiedon uusista järjestelyistä

Perhepäivähoidon varahoito järjestetään Vaasassa 1.8.2019 alkaen päiväkodeissa. Jokainen perhe, jota asia koskee, saa tarkemmat tiedot perhepäivähoidon varahoidon järjestämisestä jatkossa.

- Ne lapset, joilla on pysyvä hoitopaikka lakkautettavissa yksiköissä, ovat etusijalla muihin hakijoihin nähden, kun varhaiskasvatuspaikkoja jaetaan, Martin kertoo.

Ryhmäperhepäiväkotien henkilökunnan kanssa on aloitettu yhteistoimintaneuvottelut. Henkilökunta saa esittää toiveita uudesta sijoituspaikastaan.

Yhteyshenkilöt

vs. varhaiskasvatusjohtaja Merja Martin, puh. 0400 690 010, merja.martin@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme