S-Pankki

S-Pankille ensimmäisenä Suomessa turvallisen korttimaksamisen sertifikaatti

Jaa

S-Pankki pyrkii tekemään kortilla maksamisesta mahdollisimman sujuvaa ja turvallista. Osoituksena tehdystä työstä S-Pankki saavutti ensimmäisenä pankkina Suomessa kansainvälisen korttien PCI DSS -tietoturvastandardin asettamat tiukat vaatimukset.

Nopeasti kehittyvällä pankkitoimialalla maksamisen turvallisuuden ja asiakkaiden tietojen suojaamisen merkitys korostuu entisestään.

”Asiakkaidemme luottamus on S-Pankin toiminnan perusta. Haluamme varmistaa, että asiakkaidemme korttitietoja käsitellään aina ehdottoman turvallisesti”, kertoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

PCI DSS eli Payment Card Industry Data Security Standard on korttimaksamisen tietoturvastandardi, joka ohjaa muun muassa korttitietojen suojaamiseen, käsittelyyn ja henkilöstön osaamiseen liittyviä prosesseja sekä teknisten ympäristöjen tietoturvallisuutta.

”Koko S-Pankin henkilöstö on käynyt korttiturvallisuutta koskevan koulutuksen ja olemme tehneet muutenkin paljon työtä sertifikaatin eteen, joten voimme olla ylpeitä siitä, että saavutimme sen ensimmäisenä pankkina Suomessa. Työ tietoturvallisuuden parantamiseksi jatkuu luonnollisesti edelleen”, sanoo korttimaksamisen tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista.

Lundell muistuttaa, että kortinkäyttäjän täytyy myös itse olla huolellinen.

”Kortin tietoja ei saa luovuttaa kenelläkään. Ja jos huomaa, että kortti tai tunnusluku on kadonnut, niin siitä täytyy ilmoittaa saman tien korttien sulkupalveluun.”

Payment Card Industry Data Security Standard eli PCI DSS on suurimpien korttiyhtiöiden (Visa, MasterCard, American Express, Discover ja JCB) laatima tietoturvastandardi, joka määrittelee vaatimukset korttitietojen käsittelylle tietojärjestelmissä. Sen piirissä ovat kaikki toimijat ja järjestelmät, joissa tallennetaan, käsitellään tai välitetään korttitietoja. PCI DSS -standardin noudattaminen on pakollista kaikille korttitietoja käsitteleville tahoille, kuten maksukorttitapahtumia vastaanottaville kauppiaille, pankeille ja korttitietoja käsitteleville alihankkijoille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marketta Lundell, korttimaksamisen tuoteryhmäpäällikkö, S-Pankki
marketta.lundell@s-pankki.fi, 040 505 8858

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, jonka tavoitteena on tuottaa ylivoimaisen helppoja ja hyödyllisiä pankkipalveluita. Se tarjoaa 3 miljoonalle asiakkaalleen kattavat palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankki panostaa vahvasti digitaalisuuteen ja asiakkaidensa arjen helpottamiseen. Niinpä se palvelee asiakkaitaan kattavasti verkkopankissa, S-mobiilissa, puhelinpalvelussa, sosiaalisessa mediassa sekä noin 600:ssa S-ryhmän toimipaikassa kautta maan. S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa sen tytäryhtiö FIM. S-Pankin omistavat SOK (37,5 %), S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat (37,5 %), LähiTapiola Vahinkovakuutus (10 %), LähiTapiola Henkiyhtiö (3,5 %), LähiTapiolan alueyhtiöt (20 kpl) (10 %) ja Elo (1,5 %). Palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus. www.s-pankki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme