S-Pankki Oyj

S-Pankki haluaa uudistuksia Exxonilta – kannattaa Kaisa Hietalaa yhtiön hallitukseen

Jaa

Öljy-yhtiöiden toiminta vaikuttaa keskeisesti yhteiskuntien etsiessä keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. S-Pankki-konsernin hallinnoimat rahastot olivat myös viime vuonna vaikuttamassa Exxonin yhtiökokouksessa ilmastonmuutoksen vuoksi.

Ilmastonmuutoksen huomioiminen on yksi yhtiöiden hallitusten tärkeistä tehtävistä.
Ilmastonmuutoksen huomioiminen on yksi yhtiöiden hallitusten tärkeistä tehtävistä.

FIM USA- ja FIM Passiivinen USA ESG -sijoitusrahastot haluavat öljy-yhtiö Exxon Mobil Corporationin toimintaan uudistuksia. Rahastot kannattavat Exxonin yhtiökokouksessa 26. toukokuuta yhtiön uudistamiseen tähtäävän Reenergize Exxon -kampanjan ehdokkaita uusiksi jäseniksi hallitukseen.

Kampanjassa öljy-yhtiölle vaaditaan muun muassa osittain uutta hallitusta ja yksi kampanjan esiin nostamista ehdokkaista on suomalainen Kaisa Hietala. Hietala johti aiemmin öljy-yhtiö Nesteen biopolttoaineliiketoimintaa. Exxonin johto ei tue kampanjaa ja suosittelee osakkeidensa omistajia äänestämään yhtiön johdon tukemia ehdokkaita.

”Vastuullisuus on sijoitustoimintamme ytimessä. Yrityksiin vaikuttaminen esimerkiksi yhtiökokousten välityksellä on tärkeä osa vastuullisen sijoittajan työkalupakkia. Poissulkeminen on yksi strategioista, jota noudatamme, mutta vaikuttamiselle on ehdottomasti paikkansa ja suosimme sitä”, kertoo sijoitusjohtaja Mika Leskinen S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminnasta.

S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoimintaan kuuluva S-Pankin tytäryhtiö FIM Varainhoito Oy hallinnoi S-Pankki- ja FIM-rahastoja.

Ilmastoriskien hallinta keskiössä

Leskisen mukaan rahastot olivat aktiivisia Exxonin yhtiökokouksessa jo viime vuonna, jolloin rahastot vastustivat hallituksen jäsenten valintaa, koska katsoivat, ettei öljy-yhtiö ole ottanut riittävän vakavasti ilmastonmuutoksen tuomia riskejä ja ongelmia.

”Ilmastonmuutos ja sen huomioiminen yhtiön strategiassa on hallituksen tehtävä. Olemme aktivoituneet tänä keväänä ulkomaisissa yhtiökokouksissa ja yksi keskeinen mielenkiintomme kohde on juuri se, miten yhtiöt huomioivat ilmastonmuutoksen”, Leskinen kertoo.

Vuosi sitten S-Pankki julkaisi Varallisuudenhoitoliiketoimintansa ilmastostrategian (PDF). Strategian mukaan esimerkiksi kaikkien sähköntuottajien täytyy läpäistä aiempaa tiukemmat kriteerit, jotta S-Pankki- ja FIM-rahastot voivat sijoittaa suoraan niihin. 

S-Pankki on osa S-ryhmää, jossa ilmastonmuutosta torjutaan osuustoiminnan hengen mukaisesti yhteistyössä asiakasomistajien, kumppaneiden ja kaikkien s-ryhmäläisten kanssa. Helmikuussa 2020 S-ryhmä julkisti uudet kunnianhimoiset ilmastotavoitteensa, joiden mukaan S-ryhmä on oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuonna 2025.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ilmastonmuutoksen huomioiminen on yksi yhtiöiden hallitusten tärkeistä tehtävistä.
Ilmastonmuutoksen huomioiminen on yksi yhtiöiden hallitusten tärkeistä tehtävistä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki Oyj
S-Pankki Oyj
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme