S-Pankki

S-Pankki ja Ålandsbanken aloittavat yhteistyön rahastoissa

Jaa

S-Pankin tarjoamia rahastoja hoitava FIM ja Ålandsbanken aloittavat rahastoasiakkaita hyödyttävän yhteistyön valituissa rahastoissa. Yhteistyön seurauksena syntyvän Ålandsbanken Maailma Osake -rahaston liki 70 000 osuudenomistajan noin miljardin euron varallisuudesta huolehtivat FIMin rahastonhoitajat.

FIM ja Ålandsbanken aloittavat asiakkaita hyödyttävän yhteistyön valituissa rahastoissa.
Yhteistyön myötä FIM Maailma- ja Ålandsbanken Premium 100 -rahastot yhdistyvät. Rahaston uudeksi nimeksi tulee Ålandsbanken Maailma Osake ja sen salkunhoidosta vastaavat jatkossa FIMin rahastonhoitajat. Lisäksi Ålandsbanken Emerging Markets- ja Ålandsbanken Kiina Osake -rahastot yhdistyvät FIM Kehittyvät Markkinat ESG -rahastoon. Yhdistymiset tapahtuvat 18.12.2018.

Yhteistyön myötä yhdistyvien rahastojen pääomat kasvavat. Tämän ennakoidaan lisäävän rahastojen houkuttelevuutta sijoituskohteena. Rahastojen koon kasvaessa ne pystyvät toimimaan entistä kustannustehokkaammin markkinoilla.

”Isommat pääomat mahdollistavat eri sijoitusstrategioiden laajemman käyttämisen. Tämä hyödyttää kaikkia rahastojen osuudenomistajia. Samalla myös rahastojen kaupankäyntikustannukset laskevat”, arvioi S-Pankin varallisuudenhoidon johtaja Hanna Porkka.

Ålandsbanken Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Tom Pettersson painottaa puolestaan yhteistyön tuomia etuja rahastojen osuudenomistajille.

”FIMillä on maailmanlaajuisia ja kehittyvien markkinoiden osakesijoituksia varten yksi Suomen osaavimmista salkunhoitotiimeistä. Yhteistyön myötä myös Ålandsbankenin asiakkaat pääsevät nauttimaan heidän asiantuntemuksestaan”, Pettersson sanoo.

”Lisäksi Ålandsbankenin osakesalkunhoitajat voivat tämän myötä keskittyä ydinosaamiseensa eli pohjoismaalaisiin ja eurooppalaisiin sijoituksiin. Näin yhteistyö hyödyttää kaikkien Ålandsbankenin rahastojen osuudenomistajia.”

Yhteistyön taustalla on rahastovalikoiman kokonaistarkastelu molemmissa yhtiöissä. Yhteistyön aloittamiseen vaikuttivat myös Ruotsin Eläkeviraston (Pensionsmyndigheten) asettamat uudet vaatimukset rahastoille, joita tarjotaan eläkejärjestelmän kautta. Muutokset tulevat voimaan 1.1.2019 lähtien. Ruotsalaiset eläkesäästäjät ovat pystyneet säästämään useimpiin FIMin ja Ålandsbankenin yhteistyön piiriin sisältyviin rahastoihin osana kansallista eläkerahastojärjestelmää.

Ruotsin eläkerahastojärjestelmän muutokset tähtäävät eläkesäästäjien sijoitusmahdollisuuksien parantamiseen ja järjestelmän kautta tarjottavien rahastojen laadun turvaamiseen. Samalla muutokset asettavat kuitenkin uusia vaatimuksia muun muassa sille, kuinka suuria järjestelmään hyväksyttävien rahastojen täytyy olla ja kuinka pitkä historia niiltä täytyy löytyä. FIMin ja Ålandsbankenin yhteistyön tavoitteena on, että kyseiset rahastot täyttävät jatkossakin rahastoeläkejärjestelmän vaatimukset sen puitteissa tarjottaville rahastoille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Porkka, johtaja, varallisuudenhoito, S-Pankki, hanna.porkka@s-pankki.fi, p. 050 596 1150
Tom Pettersson, toimitusjohtaja, Ålandsbanken Rahastoyhtiö, tom.pettersson@alandsbanken.fi, p. 040 733 1119

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, jonka tavoitteena on tuottaa ylivoimaisen helppoja ja hyödyllisiä pankkipalveluita. Se tarjoaa 3,1 miljoonalle asiakkaalleen kattavat palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankki panostaa vahvasti digitaalisuuteen ja asiakkaidensa arjen helpottamiseen. Niinpä se palvelee asiakkaitaan kattavasti verkkopankissa, S-mobiilissa, puhelinpalvelussa, sosiaalisessa mediassa sekä noin 700:ssa S-ryhmän toimipaikassa kautta maan. S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa sen tytäryhtiö FIM. S-Pankin omistavat SOK, S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat, LähiTapiola Vahinkovakuutus, LähiTapiola Henkiyhtiö, LähiTapiolan alueyhtiöt ja Elo, ja sen palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme