SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä haluaa edistää apteekkipalveluiden nykyaikaistamista lääketurvallisuudesta tinkimättä

Jaa
S-ryhmä pystyttää tänään Helsingin keskustaan, Kolmen sepän patsaan aukiolle S-Apteekki-malliapteekin. Tempauksen tavoitteena on tuoda esiin apteekkiuudistuksen hyötyjä kuluttajille ja nostaa aihe laajempaan keskusteluun vaalien alla. Kaupparyhmä uskoo, että apteekkimarkkinoita avaamalla lääkkeiden hinnat laskisivat ja saavutettavuus paranisi sekä apteekkien aukioloajat pidentyisivät.
S-ryhmän malliapteekki
S-ryhmän malliapteekki

Kaupparyhmä pitää tärkeänä, että Suomessa käynnistettäisiin tulevan hallituskauden aikana apteekkisääntelyn ja -talouden kokonaisuudistus, joka pitää sisällään omistusrajoitteen purkamisen, hintakilpailun laajentamisen sekä vain verkossa toimivien apteekkien sallimisen. 

– Osuustoiminnan tehtävänä on korjata markkinaepäkohtia ja näemme, että nykyisessä apteekkijärjestelmässä on korjattavaa. Apteekkimarkkinat olisi mahdollista toteuttaa nykyistä pienemmin kustannuksin lääketurvallisuutta vaarantamatta. Nykyaikaistamalla järjestelmää me voimme laajentaa palveluita ja tarjota tuotteita helpommin ja edullisemmin asiakkaille. Samalla ylläpitäisimme pienten paikkakuntien elinvoimaisuutta, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook toteaa.

Parempi saavutettavuus ja edullisemmat lääkkeet

S-ryhmän tavoitteena on, että lääkkeet ja apteekkipalvelut ovat kaikkien suomalaisten saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta. Suomessa tulisi toimia maan kattavasti pitkillä aukioloajoilla toimivia apteekkeja, palvelupisteitä sekä nettiapteekkeja. Apteekkiostokset voisi tilata kotiin tai noutaa muun asioinnin yhteydessä.

S-ryhmän visiossa apteekkeja perustettaisiin nykyisten ruokakauppojen ja ABC-asemien yhteyteen. Ulkoisesti ne eivät poikkeaisi kovinkaan paljoa nykyisistä. Valmiuden luovat jo olemassa oleva verkosto ja tehokkaat S-ryhmän prosessit, jotka olisivat valjastettavissa myös apteekkipalveluihin. Lääketurvallisuus varmistettaisiin kuten tähänkin asti – jatkossakin lääkkeiden myynnistä ja neuvonnasta vastaisivat lääkealalle koulutetut asiantuntijat, kuten farmaseutit.

– Meillä on vahva kokemus ketjutoiminnasta, ja siitä, miten tehokkaalla logistiikalla, digitalisaatiolla ja kattavalla verkostolla luodaan suomalaisten arkea helpottavia palveluita. Tehokkaiden prosessiemme ansiosta voisimme toimia nykyisiä apteekkeja pienemmin kustannuksin, mikä näkyisi kuluttajille edullisimpina hintoina, kertoo suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen SOK:lta.

Verkkoapteekki 24/7 ja lisää mobiilipalveluita

Alan nykyaikaistamiseksi tulisi markkinaan sallia myös vain verkkokaupassa toimivat apteekit. S-ryhmälle verkkoapteekit olisivat luonteva jatkumo menestyneille verkkokaupoille ja toimiville kotiinkuljetus- ja noutopalveluille. Apteekkipalveluita pystyttäisiin lisäämään yhä enemmän myös mobiiliin – monet suomalaisten tämän hetken käytetyimmistä arjen mobiilipalveluista ovat S-ryhmän sovelluksia.

–  Meillä on kaikki edellytykset tarjota laadukkaat ja turvalliset digipalvelut myös apteekkitoimintaan. Lisäksi erilaiset mobiilipalvelut, kuten omien ostojen seuranta, hintavertailu tai lääkeneuvontapalvelut, olisivat tervetulleita uudistuksia myös apteekkialalle, Mika Lyytikäinen uskoo.

Aiheesta keskustellaan Ässästudion apteekki-illassa, jossa mukana ovat Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi ja Apteekkariliiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen sekä poliitikoista koostuva paneeli. Ässästudio: Apteekki-ilta on katsottavissa reaaliaikaisesti 16. helmikuuta klo 19.30 alkaen S-ryhmän YouTube-kanavalla.  

Lue lisää:

S-ryhmän toiveet tulevalle hallituskaudelle

Apteekkitoive.fi-kampanjasivusto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pääjohtaja Hannu Krook, SOK, p. 010 76 80200, hannu.krook(at)sok.fi

Suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen, SOK Marketkaupan ketjuohjaus, p. 010 76 81911, mika.lyytikainen(at)sok.fi

Kuvat

S-ryhmän malliapteekki
S-ryhmän malliapteekki
Lataa
S-ryhmän malliapteekin visualisointi orig.
S-ryhmän malliapteekin visualisointi orig.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Pääsiäisen ykkösherkku on mämmi – nuorilla suklaa29.3.2023 08:20:54 EEST | Tiedote

S-ryhmä selvitti suosituimpia pääsiäisherkkuja sekä kyselytutkimuksella että edellisvuoden myyntidatasta. Tulos on selvä: pääsiäisen ykkösherkku on mämmi. Asiakkailta kysyttäessä selkeä kakkosherkku on suklaa, mutta viime vuoden pääsiäistä edeltävien viikkojen myynnin volyymia tarkastellessa mämmin ja suklaan väliin kiilaavat rahka ja lohi. Pääsiäisruoissa näkyy sukupolvieroa: vanhemmat ikäluokat vaalivat vahvemmin perinteisiä ruokia, nuoremmat kokeilevat myös uutta.

Suomalaiset arvioivat S-ryhmän ketjuineen jälleen alojensa vastuullisimmiksi brändeiksi21.3.2023 12:33:43 EET | Tiedote

S-ryhmä ja sen ketjubrändit pärjäsivät hienosti Sustainable Brand Index -tutkimuksessa. Kun suomalaisilta kysytään, S-ryhmä koetaan vastuullisimmaksi brändiksi kuluttajatuotteiden parissa toimivista yrityksistä ja myös ABC, Prisma, Sokos Hotellit ja S-Pankki äänestettiin ykkösiksi omilla toimialoillaan. Vuosittainen Sustainable Brand Index on Euroopan laajin kuluttajien vastuullisuusmielikuvia kartoittava tutkimus.

Nyt laskee ruoan hinta – S-ryhmän myymälöissä uudet halvemmat hinnat lähes 400 Xtra-tuotteelle21.3.2023 08:00:08 EET | Tiedote

Ruoan hinnan nousu on koskettanut suomalaisia ja moni on joutunut muuttamaan ostokäyttäytymistään säästääkseen arkisissa ruokamenoissa. S-ryhmä haluaa tiukassakin taloustilanteessa mahdollistaa asiakasomistajilleen mahdollisimman edullisen ostoskorin, ja tässä kaupan omilla merkeillä on tärkeä rooli. Huomisesta alkaen kaikkien lähes neljännsadan jo ennestään edullisen Xtra-tuotteen hintaa lasketaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme