SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmässä palkataan ennätykselliset 17 000 kesätyöntekijää

Jaa
S-ryhmän osuuskaupat ja yritykset työllistävät kesällä 2023 ympäri Suomen noin 17 000 nuorta. Tavoitteena on tarjota erinomaisia ensimmäisiä työkokemuksia, jotka kannustavat ja sitouttavat työelämään. Kesätyöllä voi koronapandemian värittämien vuosien jälkeen olla myös merkittävä rooli nuorten tulevaisuuden uskon vahvistamisessa.

Noin puolet osuuskauppojen ja S-ryhmän muiden yritysten palkkaamista kesätyöntekijöistä tulee työskentelemään pidempiaikaisissa pesteissä. Suunnilleen puolet kesätyöpaikoista on varattu alle 18-vuotiaille ja lyhyempiin kesäharjoittelujaksoihin.

− Tällä hetkellä arviomme palkkausmääristä povaavat jälleen ennätyksellistä kesätyökesää. Palvelualoilla on tärkeä rooli nuorten työelämätaitoihin perehdyttäjänä, tarjoammehan monille sen ihan ensimmäisen työpaikan. Olemme saaneet esimerkiksi Oikotien Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksesta hyvää palautetta siitä, että nuoret tietävät, mitä heiltä kesätöissä odotetaan ja he ovat päässeet hyvin osaksi työyhteisöä, SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori sanoo. 

Tärkein kysymys on ”Mitä kuuluu?”

Koronapandemian vaikutuksesta nuorten mielialaan ja hyvinvointiin on raportoitu eri yhteyksissä, ja nuorten on arvioitu ryhmänä kärsineen erityisen paljon rajoitustoimenpiteistä. He tarvitsevat edelleen positiivisia signaaleja.

− Kesätyö on todella tärkeä kokemus nuorelle ja vahvistaa ammatti-identiteetin syntyä. Kriisiaikoina kesätyöllä voi olla jopa laajemminkin tulevaisuuden uskoa vahvistava vaikutus. Haluamme satsata nuorten kohtaamiseen ja olla heistä kiinnostuneita. Osuuskaupoissa sparrataan paljon esihenkilöidemme ja perehdytyksestä vastaavien kanssa siitä, miten voimme aidosti kohdata nuoret ja antaa heille kannustavaa palautetta, nuorten vahvuuksiin keskittyen, summaa Hanne Lehtovuori.

Lisätiedot:
S-ryhmä, SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori, puh. 0400 356 688
Paikallisesta kesätyötilanteesta lisätietoja antavat alueosuuskaupat.
Avoimet kesätyöpaikat: 
S-ryhmän kesätyöpaikat - S-ryhmä (s-ryhma.fi)

 

Vastuullinen Työpaikka on Oikotien luotsaama yhteisö, jossa työnantajat sitoutuvat tarjoamaan nuorille laadukkaampia kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. S-ryhmä on yksi yhteisön pääkumppaneista: ”Haluamme olla Suomen vastuullisin ensimmäisten työkokemusten tarjoaja!”

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Suomalaiset arvioivat S-ryhmän ketjuineen jälleen alojensa vastuullisimmiksi brändeiksi21.3.2023 12:33:43 EET | Tiedote

S-ryhmä ja sen ketjubrändit pärjäsivät hienosti Sustainable Brand Index -tutkimuksessa. Kun suomalaisilta kysytään, S-ryhmä koetaan vastuullisimmaksi brändiksi kuluttajatuotteiden parissa toimivista yrityksistä ja myös ABC, Prisma, Sokos Hotellit ja S-Pankki äänestettiin ykkösiksi omilla toimialoillaan. Vuosittainen Sustainable Brand Index on Euroopan laajin kuluttajien vastuullisuusmielikuvia kartoittava tutkimus.

Nyt laskee ruoan hinta – S-ryhmän myymälöissä uudet halvemmat hinnat lähes 400 Xtra-tuotteelle21.3.2023 08:00:08 EET | Tiedote

Ruoan hinnan nousu on koskettanut suomalaisia ja moni on joutunut muuttamaan ostokäyttäytymistään säästääkseen arkisissa ruokamenoissa. S-ryhmä haluaa tiukassakin taloustilanteessa mahdollistaa asiakasomistajilleen mahdollisimman edullisen ostoskorin, ja tässä kaupan omilla merkeillä on tärkeä rooli. Huomisesta alkaen kaikkien lähes neljännsadan jo ennestään edullisen Xtra-tuotteen hintaa lasketaan.

Lakimuutos sai aikaan ostoryntäyksen Prismoissa – kodin jätelajittelujärjestelmien myynti tuplaantui ja yksi tuote nousi selväksi hitiksi16.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Asteittain voimaan tuleva jätelain muutos on saanut suomalaiset ostamaan jätelajittelujärjestelmiä kiihtyvällä tahdilla, selviää Prisman tuoreesta myyntidatasta. Lajittelutuotteet ovat tällä hetkellä voimakkaimmin kasvava tuoteryhmä koko Prisman kodin tuotteissa ja joidenkin lajittelujärjestelmien myynti on tuplaantunut verrattuna viime vuoden samaan ajankohtaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme