Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Saaristomuseo Pentalan avaaminen nosti Espoon kaupunginmuseon kävijämäärän uuteen huippuun vuonna 2018

Jaa

Espoon kaupunginmuseo KAMU juhli 60-vuotista taivaltaan ja saavutti vuoden aikana kaikkien aikojen suurimman kävijämääränsä. Kaupunginmuseon kaikkien toimipisteiden yhteenlaskettu kävijämäärä oli 82 105 ja siten kävijämäärän kasvu edelliseen vuoteen verrattuna oli noin 7 %.

Saaristomuseo Pentala Espoon Suvisaaristossa. Kuva: Tommi Heinonen
Saaristomuseo Pentala Espoon Suvisaaristossa. Kuva: Tommi Heinonen

Kesäkuussa 2018 uutena kohteena avattiin Saaristomuseo Pentala, joka sijaitsee vanhalla kalastajatilalla Espoonlahdella, Pentalan saaressa. Museoalueen muodostavat yli kymmenen erilaista rakennusta, joista vanhin, kalastajatorppa, on rakennettu 1790-luvun alussa. Saaristomuseo Pentalassa kävijöitä oli 21 062 eli hieman yli neljännes kaikista museon toimipisteiden kävijöistä vieraili uudessa saaristomuseossa. Tavoitteena oli 12 000 kävijää, joka saavutettiin jo runsaan kuukauden päästä museon avaamisesta.

Talomuseo Glimsin, Huvilamuseo Villa Rulluddin ja Koulumuseo Lagstadin kävijämäärät pysyivät saman suuruisina edelliseen vuoteen verrattuna. Asiantuntija-asiakkaita museolla oli reilut 2000, eli palveluiden kysyntä pysyi tasaisena verrattuna edelliseen vuoteen.

Viranomaistoiminnan lausuntojen ja kommenttien määrä kasvoi jälleen uuteen ennätykseen eli 460 kappaleeseen, joka oli 9 % prosenttia nousua edelliseen vuoteen verrattuna.

Saaristomuseo Pentalan lisäksi toinen Espoon kaupunginmuseon suuri projekti vuonna 2018 oli Espoo sisällissodassa -hanke. Se tehtiin yhteistyössä useiden eri tahojen kanssa, painopistealueena oli nuoret. Hankkeen aikana tuotettiin kuntalaisten, aiheesta kiinnostuneiden ja tutkijoiden käyttöön paikallishistoriallinen tutkimuspaketti, yleisöpalveluita eri kohderyhmille, materiaalia kouluille ja suurimpana näyttely Särkynyt elämä – Espoo sisällissodassa (1.11.2017-21.10.2018) KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeellä. Näyttelyn näki 37 198 henkeä, joten 35 000 kävijätavoite ylitettiin yli 2000 kävijällä. Espoon kaupunginmuseon Espoo sisällissodassa -hankkeen nuorisoyhteistyö palkittiin vuoden museopedagogisena tekona.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maarit Henttonen
Museonjohtaja

046 8773 775
maarit.henttonen@espoo.fi

Kuvat

Saaristomuseo Pentala Espoon Suvisaaristossa. Kuva: Tommi Heinonen
Saaristomuseo Pentala Espoon Suvisaaristossa. Kuva: Tommi Heinonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

 Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja vuonna 2018 avattu Saaristomuseo Pentala. Espoon kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, jonka tehtävänä on vaalia, tutkia ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme