Säästöä yhteishankinnalla: Järvi-Suomen Energia kilpailutti puistomuuntamot verkkoyhtiöiden yhteishankinnassa

Jaa

Järvi-Suomen Energia on solminut puitesopimukset puistomuuntamoiden yhteishankinnasta Alfen Elkamo Oy:n, Finnkumu Oy:n sekä Rexel Finland Oy:n kanssa. Hankintojen kilpailutukset toteutettiin yhteistyössä Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja Savon Voima Verkko Oy:n kanssa. Yhteishankinnalla saavutettiin synergiaetua verrattuna siihen, että toimijat erikseen kilpailuttaisivat hankintansa.

Puistomuuntamoilla on ratkaiseva rooli sekä toimitusvarmuuden parantamisessa että älyverkon rakentamisessa.
Puistomuuntamoilla on ratkaiseva rooli sekä toimitusvarmuuden parantamisessa että älyverkon rakentamisessa.

Puitesopimus koskee Järvi-Suomen Energian osalta noin 400–500 puistomuuntajan vuosittaista hankintaa vuosina 2021-2023, minkä lisäksi hankintaan sisältyy kaksi kahden vuoden pituista optiokautta. Sopimuksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Järvi-Suomen Energian verkostopäällikkö Mika Matikainen painottaa luotettavien kumppanien merkitystä kriittisten komponenttien hankinnoissa: ”Puistomuuntamot ovat strategisesti tärkeitä toimitusvarman jakeluverkoston komponentteja, jotka Järvi-Suomen Energia tilaajana itse hankkii. Hankinnalla varmistetaan kuhunkin tarpeeseen teknisesti ja taloudellisesti järkevimmät ratkaisut. Puistomuuntamoilla on ratkaiseva rooli sekä toimitusvarmuuden parantamisessa että älyverkon rakentamisessa.”

Verkonrakennus on yhtä kaikki myös kumppanuuksien rakentamista: Järvi-Suomen Energian toiminnan mahdollistaa laaja kumppaniverkosto koostuen niin urakoitsijoista, komponenttivalmistajista aina vierimetsää harventaviin metsureihin. Matikainen on tyytyväinen solmittuun kumppanuuteen: ”Järvi-Suomen Energia jatkaa toimittajien kanssa yhteistyön kehittämistä, jolla varmistetaan myös tuotannon jatkuvuus ja toimitusvarmuus sekä kehitetään toimintaa edelleen mm. entistä enemmän älyverkkoa tukevaan suuntaan. Voisin sanoa, että olemme luottavaisia näiden kumppanien osalta puitesopimuksista ja jatkamme yhteistyötä mielellämme.”

Myös sopimuksen kumppaniosapuolet ovat tyytyväisiä sopimukseen, ja suhtautuvat positiivisesti lujaan yhteistyöhön myös tulevaisuudessa.

”Rexel Finland Oy on tyytyväinen päästessään jatkamaan jo vuosia jatkunutta yhteistyötä Järvi-Suomen Energian kanssa. Odotamme innolla, että jatkossakin yhteistyö jatkuu kumppanuushengessä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi”, lausuu Rexel Finland Oy:n myyntijohtaja Jussi Arola.

Alfen Elkamo Oy:n myyntijohtaja Bjarne Nordlund toteaa, että Järvi-Suomen Energia Oy on tärkeä ja kannustava yhteistyökumppani, jonka kanssa haluamme toimia älyverkon kehittämisessä ja kriittisten komponenttien valmistajana. On meille äärimmäisen tärkeää, että asiakas luottaa meihin yhtenä puitesopimuksen toteuttajana, tulevina vuosina. Olemme kiitollisia ja innostuneita siitä, että voimme olla tukemassa Järvi-Suomen Energiaa saavuttamaan niitä etuja, joita sopimuksella ollaan hakemassa. Tätä silmällä pitäen kehitämme myös jatkuvasti tuotteitamme, tuotantoprosessejamme ja henkilökuntaamme vastaamaan niitä vaatimuksia, joita tulevaisuuden älyverkon toteuttaminen tulee vaatimaan.

Finnkumu Oy:n myyntipäällikkö Ville Tamssi on samoilla linjoilla muiden kumppanien kanssa: ”Järvi-Suomen Energia Oy on ollut meille jo vuosia yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneistamme ja olemme kiitollisia päästessämme jatkamaan sitä myös tulevaisuudessa. Nyt solmittu sopimus on hyvä esimerkki siitä, mitä tiiviillä ja avoimella yhteistyöllä voidaan parhaimmillaan saada aikaan. Älyverkon lisääntyminen ja ilmaston arvaamattomuus vaatii jatkuvaa ratkaisujen kehittämistä sekä toiminnan muutoksia. Näiden kehityksessä olemme vahvasti mukana tukemassa asiakkaan tulevaisuuden haasteissa verkon rakentamisen osalta.”

Yhteyshenkilöt

Mika Matikainen
Verkostopäällikkö, Järvi-Suomen Energia
mika.matikainen@sssoy.fi
puh. 010 210 4378

Toni Koski
Tekninen Myyjä, Alfen Elkamo Oy
toni.koski@elkamo.fi
puh. 0447889574

Ville Tamssi
Myyntipäällikkö, Finnkumu Oy
ville.tamssi@harjuelekter.com
puh. 0407330003

Jussi Arola
Myyntijohtaja, Rexel Finland
jussi.arola@rexel.fi
puh. 0404870801

Kuvat

Puistomuuntamoilla on ratkaiseva rooli sekä toimitusvarmuuden parantamisessa että älyverkon rakentamisessa.
Puistomuuntamoilla on ratkaiseva rooli sekä toimitusvarmuuden parantamisessa että älyverkon rakentamisessa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Kohti 24/7 vianetsintää: Järvi-Suomen Energia ja Esri Finland testaavat miehittämättömien kopterien hyödyntämistä sähkölinjojen tarkastamiseksi15.4.2021 08:34:38 EEST | Tiedote

Jakeluverkkoyhtiö Järvi-Suomen Energia ja paikkatietoratkaisujen asiantuntija Esri Finland kartoittavat drone-kopterin avulla tehtävän laserkeilauksen hyödyntämistä sähkölinjojen tarkastamisessa. Pilotointi toteutetaan Hirvensalmella kevään 2021 aikana. Drone-lennoista vastaa virolainen Hepta Airborne ja kerätyn datan käsittelystä sekä analysoinnista Esri Finland.

Liisa-myrskyn jälkien korjaus loppusuoralla – viimeisillä vika-alueilla rajuja tuhoja20.11.2020 16:09:25 EET | Tiedote

Liisa-myrskyn jäljiltä on sähköttä alle 500 taloutta. Puuskatuulet aiheuttivat paikoin rajuja tuhoja ja katkenneita pylväitä on vaihdettu liuta. Tavoitteena on saada palautettua sähköt kaikille keskijänniteverkon vikojen piirissä oleville tämän päivän aikana. Viikonlopulle ennustetun myräkän ja viiveellä ilmaantuvien vikojen varalta korotettua korjaushenkilöstön varallaoloa jatketaan viikonlopun yli

Kaukaa näkee lähelle – paluumuuttajan mietteitä huomisen Järvi-Suomesta21.9.2020 13:38:51 EEST | Blogi

Välillä ei tee mieli lähteä minnekään. Entä jos määränpäässä ei olekaan mukavaa? Päässään alkaa luoda kaikenlaisia skenaarioita, miksei kannattaisi lähteä. Väsyttää, pitäisi pestä pyykkiä, ei vaan huvita. Itse kärsin samasta ongelmasta, liiasta jahkailusta. Olenkin yrittänyt muuttaa tätä tapaa lähtemällä mahdollisuuksien mukaan kaikkialle ja vastaamalla tuon tuosta: kyllä. Olen nimittäin huomannut, että lopulta lähteminen aina kannattaa. Silloin törmää kaikkeen, mikä innostaa ja auttaa näkemään asiat uusin silmin. Vuosia sitten päätin lähteä opiskelemaan Jyväskylään, enkä kadu sitä hetkeäkään. En, vaikka viime kuussa päätin palata takaisin kotiseudulleni Etelä-Savoon. Opin nimittäin reissullani sen, että kaikki kaupungit ovat omasta vinkkelistäni enemmän tai vähemmän samanlaisia. Toki niissä on hieman eri palveluita, kauppoja, kulttuuria ja ravintoloita, mutta lopulta tunne ratkaisee. Palattuani tänne tunnen olevani jälleen kotona. Täytyi siis piipahtaa seitsemäksi vuodeksi toisaalle h

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme