Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sabrage nousi kampussillan ideakilpailun voittajaksi

Jaa

Vaasan kaupunki järjesti ideakilpailun Vaasan yliopistokampuksia yhdistävän sillan suunnittelusta 1.11.-30.11.2018. Kilpailu järjestettiin yleisenä kilpailuna opiskelijoille. Määräaikaan mennessä vastaanotettiin yhteensä neljä kilpailuehdotusta, joista voittajaksi valikoitui kilpailutyö Sabrage.

Kilpailun päähuomio oli ideassa, materiaaleissa, toteutettavuudessa ja ympäristöön sopivuudessa. Kilpailu käsitti sillan lisäksi ideoinnin kilpailualueeseen kuuluvan pumppaamon maisemoinnista. Tarkemmat arvosteluperusteet on kerrottu kilpailuohjelmassa: www.vaasa.fi/kampussilta_kilpailuohjelma  

Kilpailuehdotusten laatu oli kohdillaan

Määräaikaan mennessä kilpailuun jätettiin neljä ehdotusta. Kilpailuehdotusten arvioinnissa tärkeimpinä ominaisuuksina tarkasteltiin sillan ja maisemoidun pumpun soveltuvuutta paikkaan ja kaupunkikuvaan sekä sillan teknistaloudellista toteuttamiskelpoisuutta. Kilpailun palkintolautakunnan mukaan, kilpailutyöt olivat korkeatasoisia ja tarkkaan mietittyjä.

- Alueen identiteettiin sekä ideaan sillasta alueiden yhdistäjänä oli perehdytty hyvin. Töissä oli mietitty tarkkaan materiaaleja ja toiminnallisuutta. Jokaisessa työssä oli löydetty hyvä idea, jota kehittämällä ehdotus oli työstetty valmiiksi, teknisen toimen johtaja Markku Järvelä kertoo.

Kahdessa kilpailuehdotuksessa silta sulautui osaksi maisemaa ja kahdessa ehdotuksessa haettiin paikkaan kiinnittyvää, mutta muodollaan maisemasta erottuvaa rakennetta.

- Molemmat ajatukset ovat hyviä! Silta voi joko sulautua nykyiseen maisemaan tai nousta uudeksi maamerkiksi. Useimmissa töissä oli myös huomioitu hienosti uusien oleskelupaikkojen syntyminen alueelle, kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso kertoo.

Kaikissa töissä oli ehdotettu kulkuväylien pintamateriaaliksi pääosin puuta, joka on kosteana ja jäisenä liukas materiaali. Kevyenliikenteen yhteytenä silta tulee ympärivuotiseen käyttöön, joten puun käyttöä kulkupinnoilla tullaan vielä harkitsemaan.

Voittajajoukkue palkitaan 5 000 euron rahapalkkiolla

Kokonaisarvioinnin perusteella palkintolautakunta päätti palkita seuraavat kilpailutyöt:

  1. palkinto: Sabrage
  2. palkinto: Aallokko
  3. palkinto: Pikku-Pukki, Keski-Pukki ja Iso-Pukki

Voittajaryhmälle maksetaan palkkiona 5000 euroa (alv 0%), toiselle sijalle tulevalle ryhmälle 3000 euroa (alv 0%) ja kolmannelle sijalle tulevalle ryhmälle 2000 euroa (alv 0 %). Kilpailun järjestäjä asettaa kilpailuehdotukset ja palkintolautakunnan pöytäkirjan nähtäville kilpailun ratkettua. Vaasan kaupunki voi hyödyntää kilpailuehdotuksessa esitettyjä ideoita tai niiden osia sillan lopullisessa suunnittelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso, paivi.korkealaakso(at)vaasa.fi, puh. +358 40 550 0757
Kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl, siri.grondahl(at)vaasa.fi, puh. +358 40 563 6635

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tekniska sektorns understöd skars ned på grund av sparkrav – djurskyddsservicen är fortfarande tryggad17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

På grund av sparkrav beviljar Vasa stad i år inget verksamhetsunderstöd till Katthuset i Vasa och Hundgården Kulkuri. Djurskyddsservicen är fortfarande ordnad i samarbete med Hundgården Kulkuri och för det betalas en separat ersättning till hundgården. De lokala frivilliga organisationerna gör ett värdefullt arbete och därför var beslutet om nedskärning inte lätt.

Teknisen toimialan avustuksista leikattiin säästösyistä – eläintensuojelupalvelut turvataan edelleen17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Vaasan kaupunki ei tänä vuonna myönnä toiminta-avustusta Vaasan kissatalon ja Koiratarha Kulkurin toimintaan säästösyistä. Eläinsuojelupalvelut järjestetään edelleen yhteistyössä Koiratarha Kulkurin kanssa ja tästä maksetaan koiratarhalle erillistä korvausta. Paikalliset vapaaehtoisjärjestöt tekevät arvokasta työtä, eikä leikkauspäätös ollut helppo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme