Oulun yliopisto

Sadas tohtorinväitös Oulun yliopiston Langattoman tietoliikenteen keskuksesta (CWC) ti 9.1.

Jaa

Alan väitöstutkimuksia syntyy kasvavaan tahtiin teollisuuden suureen asiantuntijatarpeen ja teknologian nopean kehityksen ajamina. Myös CWC:n perustaminen on tehostanut tohtorikoulutusta.

Väitöstutkimuksia langattomasta tietoliikenteestä on viime vuosina syntynyt kasvavaan tahtiin teollisuuden suuren asiantuntijatarpeen ja teknologian nopean kehittymisen vaatimien tutkimustarpeiden ajamana. Oulun yliopiston Centre for Wireless Communicationsin (CWC) perustaminen vuonna 1995 lisäsi osaltaan tohtorikoulutuksen määrää ja paransi sen laatua, toteutusta sekä järjestelmällisyyttä.

Suurin osa väitelleistä työllistyy yrityksiin erilaisiin tehtäviin eri puolille maailmaa. CWC:ssä työskentelee tällä hetkellä 140 henkilöä, joista noin puolet on ulkomaalaisia yli 25 eri maasta.

Tiistaina 9.1.2018 tarkastettava Sri Lankasta lähtöisin olevan Master of Engineering Shashika Manoshan tohtorinväitöskirja ”Konveksiin optimointiin perustuva resurssien allokointi moniantennijärjestelmissä” on sadas Oulun yliopiston väitöskirja tietoliikennetekniikan tohtorin tutkinto-ohjelmasta tai pääaineesta. Manosha on tehnyt tutkimuksensa Langattoman tietoliikenteen keskuksessa (CWC), joka vastaa kyseisen tutkinto-ohjelman toteutuksesta Oulun yliopistossa.

Ensimmäinen tietoliikennetekniikan väitöskirja Oulun yliopistossa julkaistiin vuonna 1991, ja väittelijä oli Hsiao-Hwa Chen, joka toimii nykyään professorina National Cheng Kung University yliopistossa Taiwanissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

akatemiaprofessori Matti Latva-aho, matti.latva-aho@oulu.fi, p. 0294482847

professori, CWC-Radioteknologiat-yksikön johtaja markku.juntti@oulu.fi, p. 0294482834

viestintäasiantuntija Kaisu Innanen, Oulun yliopisto, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, p. 0294 483 225, kaisu.innanen@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tekoälystä uusia mahdollisuuksia lääketieteen kuvantamiseen16.10.2018 15:58Tiedote

Tekoälyn mahdollisuuksista lääketieteellisessä kuvantamisessa saadaan pian uutta tietoa, kun lääkäreistä, fyysikoista ja matemaatikoista koostuva monialainen tutkimusryhmä pureutuu aiheeseen Oulun yliopiston professori Miika Niemisen johdolla. Tavoitteena on luoda tekoälyyn perustuvaa diagnostiikkaa, joka on nykyiseen verrattuna nopeampaa, tarkempaa ja kustannustehokkaampaa. Hankkeelle on myönnetty yli puolen miljoonan euron rahoitus Tulevaisuuden tekijät -ohjelmasta.

Uutta tietoa luonnonmateriaalien hyödyntämisestä jätevesien puhdistamisessa26.9.2018 06:00Tiedote

Pajukosteikolla voidaan lisätä ravinteidenpoistoa jätevesistä myös pohjoisissa olosuhteissa. Lisäravinteiden saanti jätevesistä lisää myös pajujen biomassan tuotantoa. Pajulajikkeiden välillä oli kuitenkin selvästi eroa biomassan tuotannossa. Muun muassa nämä asiat selviävät Oulun yliopiston tutkijoiden toteuttaman ja Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman hankkeen ”Metallipitoisten hulevesien ja käsiteltyjen jätevesien puhdistustehokkuuden parantaminen luonnonmateriaaleilla” -loppuraportista.

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen päästölähteitä arktisilla alueilla4.9.2018 13:05Tiedote

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin luontaisia päästölähteitä arktisilla alueilla. Kansainvälisessä tutkimushankkeessa on todettu, että joista ilmakehään vapautuvan hiilen määrä on aiemmin arvioitua suurempi maailman laajimmalla turvealueella Länsi-Siperiassa. Ilmaston lämmetessä sulava ikirouta paljastaa alueella valtavat turvealueet, joihin sitoutunut orgaaninen hiili voi vapautua ilmakehään ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme