Oulun yliopisto

Sadas tohtorinväitös Oulun yliopiston Langattoman tietoliikenteen keskuksesta (CWC) ti 9.1.

Jaa

Alan väitöstutkimuksia syntyy kasvavaan tahtiin teollisuuden suureen asiantuntijatarpeen ja teknologian nopean kehityksen ajamina. Myös CWC:n perustaminen on tehostanut tohtorikoulutusta.

Väitöstutkimuksia langattomasta tietoliikenteestä on viime vuosina syntynyt kasvavaan tahtiin teollisuuden suuren asiantuntijatarpeen ja teknologian nopean kehittymisen vaatimien tutkimustarpeiden ajamana. Oulun yliopiston Centre for Wireless Communicationsin (CWC) perustaminen vuonna 1995 lisäsi osaltaan tohtorikoulutuksen määrää ja paransi sen laatua, toteutusta sekä järjestelmällisyyttä.

Suurin osa väitelleistä työllistyy yrityksiin erilaisiin tehtäviin eri puolille maailmaa. CWC:ssä työskentelee tällä hetkellä 140 henkilöä, joista noin puolet on ulkomaalaisia yli 25 eri maasta.

Tiistaina 9.1.2018 tarkastettava Sri Lankasta lähtöisin olevan Master of Engineering Shashika Manoshan tohtorinväitöskirja ”Konveksiin optimointiin perustuva resurssien allokointi moniantennijärjestelmissä” on sadas Oulun yliopiston väitöskirja tietoliikennetekniikan tohtorin tutkinto-ohjelmasta tai pääaineesta. Manosha on tehnyt tutkimuksensa Langattoman tietoliikenteen keskuksessa (CWC), joka vastaa kyseisen tutkinto-ohjelman toteutuksesta Oulun yliopistossa.

Ensimmäinen tietoliikennetekniikan väitöskirja Oulun yliopistossa julkaistiin vuonna 1991, ja väittelijä oli Hsiao-Hwa Chen, joka toimii nykyään professorina National Cheng Kung University yliopistossa Taiwanissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

akatemiaprofessori Matti Latva-aho, matti.latva-aho@oulu.fi, p. 0294482847

professori, CWC-Radioteknologiat-yksikön johtaja markku.juntti@oulu.fi, p. 0294482834

viestintäasiantuntija Kaisu Innanen, Oulun yliopisto, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, p. 0294 483 225, kaisu.innanen@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopisto vahvistaa merkittävästi arktista tutkimustaan – haussa viisi huippututkijaa15.1.2019 07:30Tiedote

Pohjoisiin arktisiin alueisiin liittyvät globaalimuutokset koetaan nyt erittäin ajankohtaisiksi maailman eri maissa. Oulun yliopisto haluaa vastata arktisia alueita koskeviin haasteisiin vahvistamalla merkittävästi niihin liittyvää tutkimusta. Parhaillaan haetaan maailmanlaajuisella haulla viittä uutta jo ansioitunutta tai lupaavaa tutkijaa uuteen Oulun yliopiston Arctic Interactions (ArcI) -tutkimusohjelmaan.

Nopeat virtaaman muutokset vesivoimaloiden alapuolisissa jokiuomissa lisääntyneet – taustalla tuulivoiman kasvu18.12.2018 08:30Tiedote

Oulun yliopistossa on valmistunut ensimmäinen kattava ja laaja tutkimus vesivoimaloiden säännöstelyn aiheuttamista jokien lyhytaikaisista nopeista virtaaman muutoksista Pohjoismaissa, erityisesti Suomessa ja Norjassa. Tutkimuksessa tehty merkittävin havainto on, että vesivoimaloiden aiheuttamat nopeat virtaaman muutokset voimalapatojen alapuolisissa jokiuomissa ovat huomattavasti lisääntyneet viimeisten kymmenen ja erityisesti muutaman viime vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme