Oulun yliopisto

Sadas tohtorinväitös Oulun yliopiston Langattoman tietoliikenteen keskuksesta (CWC) ti 9.1.

Jaa

Alan väitöstutkimuksia syntyy kasvavaan tahtiin teollisuuden suureen asiantuntijatarpeen ja teknologian nopean kehityksen ajamina. Myös CWC:n perustaminen on tehostanut tohtorikoulutusta.

Väitöstutkimuksia langattomasta tietoliikenteestä on viime vuosina syntynyt kasvavaan tahtiin teollisuuden suuren asiantuntijatarpeen ja teknologian nopean kehittymisen vaatimien tutkimustarpeiden ajamana. Oulun yliopiston Centre for Wireless Communicationsin (CWC) perustaminen vuonna 1995 lisäsi osaltaan tohtorikoulutuksen määrää ja paransi sen laatua, toteutusta sekä järjestelmällisyyttä.

Suurin osa väitelleistä työllistyy yrityksiin erilaisiin tehtäviin eri puolille maailmaa. CWC:ssä työskentelee tällä hetkellä 140 henkilöä, joista noin puolet on ulkomaalaisia yli 25 eri maasta.

Tiistaina 9.1.2018 tarkastettava Sri Lankasta lähtöisin olevan Master of Engineering Shashika Manoshan tohtorinväitöskirja ”Konveksiin optimointiin perustuva resurssien allokointi moniantennijärjestelmissä” on sadas Oulun yliopiston väitöskirja tietoliikennetekniikan tohtorin tutkinto-ohjelmasta tai pääaineesta. Manosha on tehnyt tutkimuksensa Langattoman tietoliikenteen keskuksessa (CWC), joka vastaa kyseisen tutkinto-ohjelman toteutuksesta Oulun yliopistossa.

Ensimmäinen tietoliikennetekniikan väitöskirja Oulun yliopistossa julkaistiin vuonna 1991, ja väittelijä oli Hsiao-Hwa Chen, joka toimii nykyään professorina National Cheng Kung University yliopistossa Taiwanissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

akatemiaprofessori Matti Latva-aho, matti.latva-aho@oulu.fi, p. 0294482847

professori, CWC-Radioteknologiat-yksikön johtaja markku.juntti@oulu.fi, p. 0294482834

viestintäasiantuntija Kaisu Innanen, Oulun yliopisto, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, p. 0294 483 225, kaisu.innanen@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Lääkärit kaipaavat lisää keinoja tupakoinnin lopettamisen tukeen – aikapula ja puutteelliset hoitoketjut esteenä19.1.2018 09:37Tiedote

Jo alle viisikymppisillä suomalaistupakoijilla nähdään varoitusmerkkejä vakavista sydän- ja verisuonitapahtumista. Lääkärin antama lopettamistuki on kustannusvaikuttava keino ehkäistä vakavien terveysriskien realisoitumista, mutta suomalaiset lääkärit kokevat, että aikapula ja puutteelliset hoitoketjut estävät heitä tarjoamasta riittävää tukea.

Väitös: Hampaiden erosiivinen kuluminen on yleistä suomalaisilla aikuisilla – perimä saattaa osin selittää eroosioalttiutta12.1.2018 11:26Tiedote

Väitöstutkimuksessa osoitetaan ensimmäistä kertaa hampaiden erosiivisen kulumisen eli liukenemisen olevan yleinen löydös suomalaisilla aikuisilla. Hampaiden kemiallista kulumista voi aiheuttaa mikä tahansa hapan aines päästessään kosketuksiin hammaskiilteen tai hammasluun kanssa. Lähes puolella tutkituista 44-46-vuotiaista suomalaisista aikuisista oli erosiivista kulumista, joka vaatisi vähintään ennaltaehkäiseviä toimia. Miehillä riski erosiiviselle kulumiselle oli yli kaksinkertainen naisiin verrattuna. Lisäksi niillä tutkituilla, joilla oli paljon korjaavan hoidon tarvetta reikiintymisen vuoksi, oli lähes kolminkertainen riski eroosiomuutosten löytymiselle hampaista.

Väitös: Väsyttävät lääkkeet ovat ikäihmisillä yhteydessä heikkoon suun terveyteen12.1.2018 10:31Tiedote

Väsymystä aiheuttavien lääkkeiden käyttö on ikääntyneillä henkilöillä yhteydessä puutteelliseen suuhygieniaan sekä huonoon suun terveyteen. Antti Tiisanojan väitöstutkimuksessa altistumista väsyttäville lääkkeille ja niiden käyttöä mitattiin sedatiivikuorman avulla. Sedatiivikuorma kuvastaa kokonaislääkityksestä aiheutuvaa väsyttävää vaikutusta ja tämän menetelmän käyttö erottaa väitöstutkimuksen aiemmista tutkimuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme