Oulun yliopisto

Sadas tohtorinväitös Oulun yliopiston Langattoman tietoliikenteen keskuksesta (CWC) ti 9.1.

Jaa

Alan väitöstutkimuksia syntyy kasvavaan tahtiin teollisuuden suureen asiantuntijatarpeen ja teknologian nopean kehityksen ajamina. Myös CWC:n perustaminen on tehostanut tohtorikoulutusta.

Väitöstutkimuksia langattomasta tietoliikenteestä on viime vuosina syntynyt kasvavaan tahtiin teollisuuden suuren asiantuntijatarpeen ja teknologian nopean kehittymisen vaatimien tutkimustarpeiden ajamana. Oulun yliopiston Centre for Wireless Communicationsin (CWC) perustaminen vuonna 1995 lisäsi osaltaan tohtorikoulutuksen määrää ja paransi sen laatua, toteutusta sekä järjestelmällisyyttä.

Suurin osa väitelleistä työllistyy yrityksiin erilaisiin tehtäviin eri puolille maailmaa. CWC:ssä työskentelee tällä hetkellä 140 henkilöä, joista noin puolet on ulkomaalaisia yli 25 eri maasta.

Tiistaina 9.1.2018 tarkastettava Sri Lankasta lähtöisin olevan Master of Engineering Shashika Manoshan tohtorinväitöskirja ”Konveksiin optimointiin perustuva resurssien allokointi moniantennijärjestelmissä” on sadas Oulun yliopiston väitöskirja tietoliikennetekniikan tohtorin tutkinto-ohjelmasta tai pääaineesta. Manosha on tehnyt tutkimuksensa Langattoman tietoliikenteen keskuksessa (CWC), joka vastaa kyseisen tutkinto-ohjelman toteutuksesta Oulun yliopistossa.

Ensimmäinen tietoliikennetekniikan väitöskirja Oulun yliopistossa julkaistiin vuonna 1991, ja väittelijä oli Hsiao-Hwa Chen, joka toimii nykyään professorina National Cheng Kung University yliopistossa Taiwanissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

akatemiaprofessori Matti Latva-aho, matti.latva-aho@oulu.fi, p. 0294482847

professori, CWC-Radioteknologiat-yksikön johtaja markku.juntti@oulu.fi, p. 0294482834

viestintäasiantuntija Kaisu Innanen, Oulun yliopisto, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, p. 0294 483 225, kaisu.innanen@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

SECREDAS-hanke kehittää varmoja ja turvallisia automaattisia järjestelmiä25.6.2018 09:37Tiedote

Uudessa laajassa eurooppalaisessa SECREDAS-hankkeessa rakennetaan referenssiarkkitehtuuria varmoille ja turvallisille automaattisille järjestelmille. Hankkeessa keskitytään autoteollisuuteen, raideliikenteeseen ja yksilölliseen terveydenhoitoon. Niissä kaikissa edellytetään korkeaa toimintavarmuutta ja turvallisuutta, ja niihin kuuluvia teknologioita ovat muun muassa tutkajärjestelmät sekä ajoneuvon ja infrastruktuurin väliset ja ajoneuvojen sisäiset verkot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme