Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sähköinen Omaolo-oirearvio asiakkaan apuna

Jaa

Epäiletkö virtsatie- tai hengitystietulehdusta? Vaivaako alaselkä? Netissä tehtävä Omaolo-oirearvio auttaa asiakasta eteenpäin. Uusi palvelu on Helsingissä kokeilukäytössä Töölön ja Vuosaaren terveysasemilla. Vuoden lopussa palvelua tarjotaan kaikille Helsingin terveysasemien asiakkaille.

Sähköisen oirearvion voi tehdä tunnistautumatta. Jos arvion antamat itsehoito-ohjeet eivät riitä ja asiakas haluaa saada palautetta tilanteestaan ammattilaiselta, hänen pitää tietoturvan takaamiseksi tunnistautua palveluun.

Asiakas saa palautteen ja toimintaohjeet terveysaseman ammatilaiselta viimeistään seuraavana arkipäivänä. Palautteen saa puhelimitse tai sähköisesti.

”Asiakkaiden toivotaan antavan palautetta palvelusta. Oirearvioita kehitetään asiakaspalautteiden pohjalta edelleen sujuvammaksi, ennen kuin palvelua tarjotaan kaikille helsinkiläisille,” toteaa Helsingin terveysasemien johtava ylilääkäri Marja-Liisa Lommi.

Oirearviot pohjautuvat Duodecimin lääketieteelliseen tietokantaan ja Käypä hoito –suosituksiin eli viimeisimpään tutkittuun tietoon. Oirearvioilla halutaan tarjota asiakkaalle helppo ajasta ja paikasta riippumaton tapa oman voinnin arvioitiin sekä tarvittaessa mahdollisuus sähköiseen yhteydenottoon ja keskusteluun ammattilaisen kanssa.

Omaolo-oirearvioita kehitetään ODA-hankkeessa yhteistyössä SoteDigi Oy:n ja kuntatoimijoiden kesken. ODA on hallitusohjelman kärkihanke, jota toteuttavat Espoo, Helsinki, Porvoo, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Turku, Hämeenlinna, Tampere, Joensuu, Kuopio, Oulu, Sodankylä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri sekä Varsinais-Suomen sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirit. Omaolo liitetään osaksi Kanta-palveluita.

Omaolo-oirearvioon voi tutustua Töölön terveysaseman (www.hel.fi/toolonterveysasema) ja Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksen (www.hel.fi/vuosaarensote) sivuilla.

Lisätietoja

  • Marja-Liisa Lommi, johtava ylilääkäri, p. 050 575 3937, marja-liisa.lommi@hel.fi
  • Tiina Markkula, projektipäällikkö, p. 040 6402076, tiina.markkula@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ruokamyrkytysepäily Kalasataman päiväkodissa ja ala-asteella10.5.2019 17:14:42 EESTTiedote

Kalasataman päiväkodin lapsilla, ala-asteen oppilailla (Polariksenkatu 1) ja useilla henkilökuntaan kuuluvilla on todettu ruokamyrkytykseen sopiva oireita. Oireet alkoivat torstaina 9. toukokuuta. Sairastuneita lapsia ja koululaisia on noin 40. Sairastuneilla on ollut oksentelua, vastakipuja ja osalla korkeaa kuumetta. Oireet voivat viitata myös noro-vatsatautiin. Sairastuneilta otetaan tarvittavat näytteet. Ympäristöpalvelujen toimesta on otettu pinnoilta ja elintarvikkeista näytteitä. Näytteiden tuloksista tiedotetaan, kun ne valmistuvat. Tilojen tehosiivous on aloitettu ja sitä jatketaan ensi viikolla. Sairastuneiden lasten ja työntekijöiden tulee olla poissa päiväkodista, koulusta ja työstä vähintään kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen. Jos Kalasataman päiväkodin tai ala-asteen lapsille tai henkilökunnalle (Polariksenkatu 1) ilmaantuu viikonlopun aikana ruokamyrkytykseen tai vatsatautiin sopivia oireita, pyydämme heitä ottamaan yhteyttä maanantaina 13.5. epidemiologiseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme