Sähkötekniset Työnantajat STTA rySähkötekniset Työnantajat STTA rySähkötekniset Työnantajat STTA ry

Sähköistys- ja sähköasennusalalle työehtosopimus ajalle 1.4.2022 – 31.3.2024

Jaa

Työehtosopimuksen osapuolina olevat järjestöt Sähkötekniset työnantajat STTA, Palvelualojen työnantajat PALTA ja työntekijäpuolta edustava Sähköalojen ammattiliitto ovat hallinnoissaan hyväksyneet Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen ajalle 1.4.2022-31.3.2024.

Työehtosopimusta sovelletaan yleissitovana työehtosopimuksena sähköistys- ja sähköasennusalan töissä.

Neuvottelutulos on työmarkkinoiden yleisen linjan mukaisesti kaksivuotinen.

Palkkaratkaisu

Aika- ja urakkapalkkoja, työehtosopimuksen lisiä ja henkilöstön edustajien erilliskorvauksia korotetaan 1.7.2022 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta 2,0 %.

Vuoden 2023 palkantarkistuksista neuvotellaan syksyllä vuoden 2022 loppuun mennessä. Ellei yksimielisyyttä vuoden 2023 korotuksista saavuteta 31.12.2022 mennessä, voidaan työehtosopimus irtisanoa päättymään 31.3.2023.

Tekstimuutokset

Työehtosopimuksen valaisinasennuksia koskevat urakkahinnoittelumääräykset hinnoittelutaulukkoineen uudistettiin kokonaisuudessaan. Työehtosopimukseen urakkatyömääräyksiin sisällytettiin aurinkosähköjärjestelmien asennusta koskevat määräykset sekä määräykset työalueen siistimisestä ja asennusjätteiden lajittelusta. Urakkahinnoitteluun sisällytettiin palonkestäviä asennuksia ja johtoteiden yhteiskannakointia koskevia hinnoitteluja. Lisäksi eräitä muita urakkatyötä koskevia määräyksiä täsmennettiin ja kehitettiin.

Työryhmät

Ratkaisussa perustettiin viisi työryhmää työskentelemään sopimuskauden aikana; urakkatyömääräyksiä koskeva työryhmä, perhevapaatyöryhmä, asuntotuotantotyöryhmä, työpaikoilla tapahtuvaa ammatillista koulutusta ja työvoiman saantia käsittelevä työryhmä sekä urakkatyötä koskeva työryhmä. Työehtosopimus on irtisanottavissa päättymään 31.3.2023, mikäli urakkatyömääräyksiä koskevassa työryhmässä ei  saavuteta vuoden 2022 loppuun mennessä työryhmän toimeksiannon mukaista osapuolia tyydyttävää ratkaisua.

Työehtosopimusmuutokset, joiden sisällöstä työryhmät ovat päässeet yksimielisyyteen, ja jotka kunkin järjestön hallinto on hyväksynyt, tulevat voimaan 1.4.2023, elleivät osapuolet ole määräyksen voimaantulosta muuta sopineet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Sähkötekniset työnantajat STTA: Toimitusjohtaja Esa Larsén, esa.larsen@stta.fi, puhelin 041 453 4075

- Palvelualojen työnantajat PALTA: Johtava asiantuntija Aki Raudas, aki.raudas@palta.fi, puhelin 050 328 6878

- Sähköalojen ammattiliitto: Vastaava sopimusasiantuntija Jari Ollila, jari.ollila@sahkoliitto.fi, puhelin 050 60302

Tietoja julkaisijasta

Sähkötekniset Työnantajat STTA rySähkötekniset työnantajat STTA ry on sähköteknisten järjestelmien, laitteiden tai laitteistojen rakentamista, huoltoa, kunnossapitoa, ylläpitoa tai korjaamista harjoittavien yritysten työnantajajärjestö.
www.stta.fi

Palta rakentaa menestyksen edellytyksiä palvelualojen kukoistukselle. Uudistamme työelämää vastuullisesti, rakennamme yrityksille uudistumisen mahdollisuuksia sekä vauhditamme palvelualojen kestävää ja kansainvälistä kasvua.
www.palta.fi

Sähköliitto on 34 000 jäsenen ammattiliitto, joka pitää sähköistys- ja sähköasennusalalla, energia-ICT-verkostoalalla sekä useilla teollisuus- ja erityisaloilla töitä tekevien jäsentensä puolia. Sähköliittolaiset työskentelevät rakennustyömailla, voimalaitoksissa, tehtaissa ja tietoliikenneyhtiöissä joka puolella maata.
www.sahkoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.