Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Sähköistysalalla ansioituneita palkittiin

Jaa

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n järjestämä Sähköurakoitsijapäivät on sähköisen talotekniikan toimijoiden tärkein vuosittainen tapahtuma, joka on parhaillaan käynnissä Tampereella hotelli Rosendahlissa. Perinteisiin kuuluen tapahtumassa palkittiin sähköistysalan aktiivisia toimijoita jakaen ansiomerkkejä. Tänä vuonna annettiin yksi kultainen ja neljä hopeista ansiomerkkiä. Iltajuhlassa julkistetaan vielä Vuoden 2018 sähköurakoitsija.

Ansiomerkin saajat vasemmalta Tuomo Hakala, Veli-Pekka Vitikka, Kari Kaleva, Timo Raaska ja Ulf Törnblom.
Ansiomerkin saajat vasemmalta Tuomo Hakala, Veli-Pekka Vitikka, Kari Kaleva, Timo Raaska ja Ulf Törnblom.

Ansiomerkit

Kultainen ansiomerkki
Toimitusjohtaja Veli-Pekka Vitikka, Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy

Veli-Pekka Vitikka on sähköistysalan konkari. Rovaniemeltä kotoisin oleva Vitikka on koulutukseltaan sähkövoimatekniikan insinööri, jolle oli jo ennen vuonna 1980 suoritettua tutkintoa kertynyt runsaasti kokemusta alan töistä. Vitikka on uransa aikana työskennellyt sähkölaitosasentajana, tarkastusinsinöörinä, toimistoinsinöörinä useissa eri yrityksissä ja organisaatioissa sekä mm. koulutussuunnittelijana. Nykyisessä tehtävässään SETI Oy:n toimitusjohtajana Vitikka aloitti maaliskuussa vuonna 1996.

Varsinaisten työtehtävien lisäksi Vitikalla on vuosien varrella ollut useita luottamustehtäviä kuten esim. Tukes ry:n tutkintofoorumin jäsenyys, Suomen Hissiyhdistyksen asiamiehenä ja eri kehitystyöryhmissä toimiminen, Opetushallituksen sähköasennuksen tutkintotoimikunnan jäsenyys ja hallituksen jäsenyys Suomen Valoteknillisessä Seurassa.

Veli-Pekka tuntee sähköistysalan ja sen muutokset perinpohjaisesti. Hän on luotettava ja lämmin persoona sekä osaava kollega, jonka seurassa on aina helppo olla.

Hopeiset ansiomerkit

Toimitusjohtaja Tuomo Hakala, Sähkö-Äijät Oy, Jyväskylä

Tuomo Hakalan ura sähköistysalalla alkoi vuonna 1982, jolloin hän valmistui Jyväskylän ammattikoulusta sähköasentajaksi. Tuomo työskenteli koko 80-luvun asentajana, kunnes kunnianhimo kasvoi ja hän hakeutui opintojen pariin Kuopion teknilliseen kouluun valmistuen sieltä vuonna 1993 sähköinsinööriksi. Sähkö-Äijät palkkasi Tuomon työnjohtajaksi vuonna 1995, josta alkoi tie ensin osaomistajaksi ja sitten vuoden 2007 alusta alkaen toimitusjohtajaksi. Sähkö-Äijät on toiminnan kehittämiseen panostavan Hakalan osaavassa johdossa kasvanut uusien toimipisteiden myötä. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli noin 6,2 miljoonaa euroa.

STUL:n ja koko alan iloksi Tuomo Hakala on ollut aktiivisesti mukana liiton toiminnassa niin hallituksessa kuin alueosastossa samoin kuin mm. SALOK Osuuskunnan hallituksessa.

Hevosmiehenä tunnettu Hakala toimi Jämsän Ravi ry:n puheenjohtajana kymmenisen vuotta. Oriporvari lisänimen Tuomo sai muutamien menestyneiden Suomenhevosten omistajana.

Senior Advisor Kari Kaleva, Granlund Oy, Helsinki

Syntyjään forssalainen Kari Kaleva opiskeli Helsingin teknillisessä oppilaitoksessa ja valmistui vuonna 1978 sähkövoimatekniikan insinööriksi. Sähkötyönjohtajan tehtävästä Wireman Oy:ssä Kaleva siirtyi Insinööritsto Veikko Vahvaselkä Oy:öön toimien siellä työnimikkeellä vanhempi sähkösuunnittelija. Granlund-ura alkoi 1988 suunnitteluryhmän johtajana, jatkuen vuoteen 2008 saakka sähköosaston johtajana ja edelleen vuosien 2008-2018 aikana varatoimitusjohtajana. Tätä nykyä Kalevan titteli on Senior Advisor.

Useita sähköistysalan pätevyyksiä omaava Kari Kaleva tunnetaan poikkeuksellisen aktiivisena henkilönä, jonka nimi näky sadoissa erilaisissa sähköistysalan kehityshankkeissa, työryhmissä, projekteissa – oman varsinaisen palkkatyönsä lisäksi.

Vapaa-ajallaan Kaleva viihtyy mökillä Kemiön saaressa erilaisten rakennusprojektien kimpussa sekä lastenlasten kanssa puuhaillen ja veneillen. Talvisin Kaleva matkustelee Euroopassa vaimon, lasten ja lastenlasten kanssa.

Toimitusjohtaja Timo Raaska, Qreform Oy, Espoo

Yrittäjyys houkutti Timo Raaskaa jo nuorena. Hän aloitti työskentelyn IT-alalla Helsingin Yliopisto-opintojensa alkuvaiheessa 1980-luvun lopulla ja perusti ensimmäisen oman yrityksen vuonna 1989.

Sen jälkeen hän on ollut mukana useissa yritysjärjestelyissä sekä uusien yritysten perustamisissa. Timo on digitaalisen liiketoiminnan järjestelmien ja menetelmien aktiivinen kehittäjä ja innovaattori samoin kuin yrityskäyttöön tarkoitetun verkkokoulutuksen edelläkävijä. Raaska on pidetty esimies ja organisaatioiden kehittäjä. Hän on ollut aina kiinnostunut ihmisistä ja sosiaalisten verkostojen rakentamisesta. Raaska toimii nykyisin myös start-up sparraajana, enkelisijoittajana ja neuvonantajana.
Timo Raaskalla on keskeinen rooli STUL:n ja Sähköinfon tietotuotteiden digitalisoinnissa. Tämän luottotoimittajan kanssa yhteistyötä on tehtykin jo lähes 20 vuoden ajan useita onnistuneita projekteja läpivieden.

Timo rentoutuu matkaillen, hoitaen puutarhaa, remontoiden ja harjoittaen liikuntaa kuntosalilla sekä kuntonyrkkeilyn parissa.

Senior Advisor Ulf Törnblom, Jeti-Sähkö Oy

STUL:n hallituksessa useaan otteeseen ja monien vuosien ajan mukana olleen Ulfin sähköistysalan uran varhaisia hetkiä elettiin vuosina 1971-1973, jolloin hän harjoitteli Huippusähkö Oy:n palveluksessa nuorempana asentajana. Kesätöihin hän pääsi Neste Oy:öön, jossa vastuulla olivat ARE:n asennusten mittaukset. Ulf opiskeli Tekniska Skolan i Helsingfors:ssa ja valmistui vuonna 1976 teknikoksi. Armeijakin tuli käytyä ja Törnblom marssi ulos kasarmilta kersanttina.

Törnblom työskenteli Sähkö-Jetin palveluksessa vuodet 1977-2000 aluksi asentajana ja sittemmin mm. Kilpilahden teollisuusalueella Sköldvikissä teknisenä johtajana. Vuosituhannen vaihteessa Törnblom ryhtyi yrittäjäksi Jeti-Sähkön osaomistajana ja toimitusjohtajana. Omistajuus jatkuu, mutta tämän vuoden kesäkuusta alkaen Törnblom työskentelee enää joidenkin projektien parissa kolmena päivänä viikossa ja viettää muuna aikana eläkepäiviään.

Ulf on aina ollut aktiivinen toimija liiton eri työryhmissä ja alueosastotoiminnassa. Törnblom kertoo saaneensa Sähkö-Jetistä aikanaan töitä paitsi sähkötekniikan osaamisen myös jalkapallotaitojensa ansiosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ansiomerkeistä
- Toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, puh. 09 547 610, olli-heikki.kyllonen@stul.fi

Ansiomerkin saajat
- Veli-Pekka Vitikka, puh. 041 453 4077, veli-pekka.vitikka@seti.fi
- Tuomo Hakala, puh. 0400 546 247, tuomo.hakala@sahko-aijat.fi
- Kari Kaleva, puh. 050 525 2240, kari.kaleva@granlund.fi
- Timo Raaska, puh. 0500 475 360, timo.raaska@qreform.fi
- Ulf Törnblom, puh. 0400 495 125, ulf.tornblom@jeti-sahko.fi

Kuvat

Ansiomerkin saajat vasemmalta Tuomo Hakala, Veli-Pekka Vitikka, Kari Kaleva, Timo Raaska ja Ulf Törnblom.
Ansiomerkin saajat vasemmalta Tuomo Hakala, Veli-Pekka Vitikka, Kari Kaleva, Timo Raaska ja Ulf Törnblom.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Harakantie 18 b
02601 Espoo

09 547 610http://www.stul.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme