Vaasan Sähkö Oy

Sähkön hinta nousussa pitkän alennuskauden jälkeen

Jaa
Vaasan Sähkö Oy nostaa kohonneiden sähkön hankintakustannusten vuoksi toistaiseksi voimassa olevien sähkönmyyntisopimusten energiamaksuja. Hankintakustannusten kehitykseen ovat vaikuttaneet muun muassa päästöoikeuksien hinnan jyrkkä nousu, kohonneet polttoainekustannukset, Pohjoismaiden niukat vesivarannot sekä sähkön markkinahinnan nousu. Uusi hinta astuu voimaan 1.8.2018. Korotus on yhtiöllä ensimmäinen yli viiteen vuoteen.
Vaasan Sähkö. Kuva: Ann-Sofi Berg
Vaasan Sähkö. Kuva: Ann-Sofi Berg

Vaasan Sähkön tavoitteena on pitää hinta asiakkailleen tasaisen kilpailukykyisenä. Siksi yhtiö ei ole lähtenyt ensimmäisten sähkönmyyjien joukossa nostamaan hintoja, vaikka korotuspaineita on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa.

Hinta nousee 6,7–9,3 % tuotteesta ja mittaustavasta riippuen. Omakotitalossa asuva sähkölämmittäjä voi kuukausitasolla ja keskimäärin verrata korotusta pariin torikahvilassa nautittuun kahvikupilliseen, kerrostaloasukas taas maksaa jäätelötuutin verran kuussa enemmän.

Korotus ei koske perusmaksuja.

Sähköenergian hinnat 1.8.2018 alkaen (sis. alv. 24 %)

 

Perussähkö sähköenergia snt/kWh

Tuulisähkö sähköenergia snt/kWh

Perusmaksu €/kk

Yleissähkö

Energia 4,55

Energia 4,80

2,52

Yösähkö

Päiväenergia 4,85

Yöenergia 4,10

Päiväenergia 5,10

Yöenergia 4,35

3,02

Kausisähkö

Talviarkipäivä 5,40

Muu aika 4,15

Talviarkipäivä 5,65

Muu aika 4,40

3,02

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vaasan Sähkö. Kuva: Ann-Sofi Berg
Vaasan Sähkö. Kuva: Ann-Sofi Berg
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 150 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2017 oli noin 130 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme