Fingrid Oyj

Sähkönkulutus talven ennätystasolle 9.3.

Jaa
Sähkönkäytön tämän talven kulutusennätys syntyi Suomessa eilen torstaina 9.3.2023 kello 8-9 aikaan Fingridin käytönvalvontamittauksen mukaan. Sähköä kulutettiin pakkaspäivän aamuna 12 192 megawattia. Suomessa tuotetun sähkön osuus oli kulutuksesta 11 240 megawattia ja loput tuotiin Ruotsista. Sähkön riittävyys ei ollut huippukulutustilanteessa vaarassa.

Sähkön kulutushuipun aikana voimalaitokset toimivat ilman merkittäviä häiriöitä eikä tehoreservikapasiteetti vielä käynnistynyt. Sähköä tuotiin Ruotsista noin 1 351 megawattia ja Viroon vietiin sähköä noin 470 megawattia. Tukkusähkön Suomen aluehinta oli 8-9 tunnilla 158,09 €/MWh. 

On varsin poikkeuksellista, että sähkönkulutuksen talven huippu saavutetaan vasta maaliskuussa. Poikkeavuuksia on ollut aiemminkin, ja esimerkiksi edellisellä talvikaudella sähkönkulutuksen huippu ajoittui jo joulukuulle. 

"Eilen saavutettu sähkön käytön kulutushuippu jää vielä paljon Fingridin syksyllä tekemästä ennusteesta, joka oli 14 400 megawattia. Se on yksi osoitus siitä, että suomalaiset ottivat tosissaan varoitukset mahdollisesta sähköpulasta ja ryhtyivät käyttämään sähköä säästeliäämmin", erikoisasiantutija Thomas Westerlund sanoo. 

Kaikkien aikojen sähkönkulutuksen ennätys on talvelta 2016, jolloin kulutus oli korkeimmillaan 15 105 MWh/h. 

Sähköjärjestelmän tilaa voi seurata Fingridin verkkosivuilla osoitteessa: Fingrid Online - Fingrid

 Lisätietoja:

Thomas Westerlund, Fingrid
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Fingrid Oyj
Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki

https://www.fingrid.fi/

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme