Espoon kaupunki - Esbo stad

Sähköpotkulautojen uudet rajoitukset voimaan myös Espoossa

Jaa

Espoon kaupunki ja sähköpotkulautoja Espoossa vuokraavat yritykset ovat sopineet uusista rajoituksista, jotka otettiin käyttöön syyskuun alussa. Samaan aikaan rajoitukset astuivat voimaan myös Helsingissä ja Vantaalla.

Kuva: Voi Technology & TIER Mobility.
Kuva: Voi Technology & TIER Mobility.

Uudet nopeusrajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Päivisin uusi nopeusrajoitus on 20km/h. Öisin uusi nopeusrajoitus on 15km/h, kello 00-05 välillä.

Uusien nopeusrajoituksien lisäksi sähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytöstä viikonloppuöisin (pe-la ja la-su) kello 00-05 välillä. Yökielto on voimassa vuoden loppuun.

Pääkaupunkiseudun pelisäännöt

”Vaikka sähköpotkulautailuun liitetyt lieveilmiöt ovat tähän mennessä olleet erityisesti Helsingin keskustan ilmiö, on järkevää luoda yhdenmukaiset pelisäännöt koko pääkaupunkiseudulle. Uskomme, että tämä kaupunkien ja operaattoreiden yhteinen viesti nopeus- ja aikarajoitusten muodossa on selkeä ja riittävän helppo ymmärtää”, toteaa Suvi Kajamaa Espoon kaupungilta. ”Nyt on sähköpotkulautoja käyttävien henkilöiden vuoro osoittaa vastuullisuutta sekä tilannetajua. On itsestään selvää, että laudoilla ajaessa sekä niitä pysäköidessä tulee huomioida muut kanssakulkijat. Vauhti on sovitettava kulloiseenkin tilanteeseen, laudoilla tulee ajaa aina selvin päin, eikä ketään saa kyyditä”, Kajamaa jatkaa.

Uusilla nopeus- ja aikarajoituksilla pyritään vähentämään myös sähköpotkulaudoilla tapahtuneita tapaturmia, joita on ainakin Helsingissä esiintynyt erityisesti viikonloppuöisin. Espoossa sähköpotkulautailu on vielä pienimuotoisempaa, joten kehitystä seurataan myös Helsingin lukuihin peilaten.

Uusia käytänteitä kehitetään yhdessä

Espoossa toimii tällä hetkellä kolme sähköpotkulautoja vuokraavaa yritystä: TIER, Voi ja Lime. Yritykset sitoutuvat uusiin rajoituksiin vapaaehtoisesti. Espoon kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. Vielä tämän syksyn aikana testataan esimerkiksi erilaisia pysäköinnin ohjaamiseen liittyviä keinoja Otaniemen suunnalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Kajamaa, Espoon kaupunki (suvi.kajamaa@espoo.fi, 043 8272 547)

Elina Bürkland, TIER (elina.burkland@tier.app, 041 5058 089)

Reetta Alastalo, Voi (reetta.alastalo@voiapp.io, 040 562 6730)

Mikael Uusivuori, Lime (mikael.uusivuori@li.me, 040 591 0607)

Kuvat

Kuva: Voi Technology & TIER Mobility.
Kuva: Voi Technology & TIER Mobility.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Uusi esityssali Espoon kulttuurikeskukseen20.9.2021 18:36:05 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus päätti, että Espoon kulttuurikeskukseen suunnitellaan uusi esityssali tarvittavine oheistiloineen toiminnallisesti kiinteäksi osaksi nykyistä kulttuurikeskusta tavoitteena kulttuurikeskuksen toimintojen monipuolistaminen, tilojen käytön tehostaminen sekä kulttuurikeskuksen vetovoiman ja kulttuuripalvelujen saavutettavuuden lisääminen. Pääkäyttäjänä uudessa esityssalissa toimii Espoon kaupunginteatteri ja uusi esityssali korvaa Espoon kaupunginteatterin käytössä nyt olevan Revontulihallin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme