Savonlinnan kaupunki

Saimaa ja kamera Minun maisemassani Savonlinnan Riihisaaressa

Jaa

Saimaa tarjoaa savonlinnalaiselle valokuvaajalle Timo Seppäläiselle pakopaikan, joka haastaa kuvaajaa jatkuvasti. Seppäläisen pyrkimys laatuun ja tunnelmaan näkyy vangittuina hetkinä 25.2. avautuvassa Minun maisemani -valokuvanäyttelyssä Savonlinnan Riihisaaressa. Yli kolmenkymmenen suuren kuvatulosteen aiheina näyttäytyy Saimaan karun kaunis luonto sekä sen asukkaat. Ikänsä valokuvannut Seppäläinen suhtautuu tekemiseensä edelleen intohimolla.

Saimaan Puruvedellä. Kuva: Timo Seppäläinen
Saimaan Puruvedellä. Kuva: Timo Seppäläinen

Näyttelyn valokuvat tarjoilevat Saimaan järviluontoa eri vuodenaikoina viimeisen kahden vuoden ajalta. Värikylläisten iltakuvien runsauteen on luonnollinen syy, sillä päivällä Seppäläinen käy töissä ja valokuvaus jää iltaan. Vaikka Seppäläinen valokuvaa myös ammatikseen, on tämä näyttely syntynyt pelkästään vapaa-ajalla otetuista kuvista. Karujen kalliorantojen ja talvisten metsien seassa näkyy myös lajistoa. Ihminen on selkeästi sivuroolissa, ja väkevä luonto puhuttelee. Vilahtaapa kuvaaja itsekin muutamissa teoksissa.

Kun Seppäläinen hyppää veneensä rattiin, on hänellä aina suunnitelma. Säätila on tutkittu ja kohde saaristossa mietitty. Asialle uhrattu aika ja vaiva palkitaan, kun taivas viimein aukeaa ja tuo mukanaan upeat värit. Joskus paras hetki on lyhyt, vaikka kuvattavaa löytyisi monesta kulmasta. Luontoa kuvatessa sattuu myös yllättäviä kohtaamisia, jotka ovat osa tämän harrastuksen kiehtovuudesta.

—Tein normivenereissun illansuussa elokuun lopulla pari vuotta sitten. Päästyäni kohteeseen odottelin auringonlaskua, ja yhtäkkiä huomasin lähettyvillä majavanpesän. Pysähdyin, ja kohta veneeni ympärillä alkoi pyöriä itse majava. Pesässä tuntui olevan nuorempaakin väkeä paikalla, sillä pientä ääntä kuului. Päätin poistua paikalta häiritsemästä ja suuntasin kohti luotoa. Lähemmäksi päästyäni lähellä ollut kivi osoittautuikin yllättäen norpaksi. Oli upea tunne tavata ensin majava ja sitten norppa luodolla erikoiseen ajankohtaan syyskesällä, kuvailee Seppäläinen.

Rakkaasta harrastuksesta tuli aikanaan Seppäläiselle myös ammatti. Valokuvaamisesta Seppäläinen löytää jatkuvasti uusia ja mielenkiintoisia asioita. Hän ei mielellään luokittele valokuviaan mihinkään kategoriaan.

—Kaikki kuvat ovat valokuvia, ja ne ovat aina tekemisissä valon kanssa. Valokuvausharrastuksen kautta minulla on mahdollisuus päästä liikkumaan hienoissa paikoissa ja kokemaan ainutlaatuisia hetkiä luonnossa, Seppäläinen kertoo.

Seppäläinen on voinut ilokseen todeta, että valokuvaus ei ole ukkoutunut harrastus, sillä etenkin naiset ovat löytäneet valokuvauksen muun muassa blogeissa ja sosiaalisessa mediassa. Tärkeintä Seppäläisen mukaan on kuitenkin tehdä sitä, mistä itse eniten nauttii. Sitä Saimaa on tarjonnut luotsisuvun vesalle. Onneksi kamera on lähtenyt mukaan jokaiselle reissulle!

--

Valokuvaaja Timo Seppäläinen on paikalla Riihisaaressa ripustamassa teoksiaan pe 23.2. klo 13-15.

Minun maisemani – Timo Seppäläisen valokuvia Saimaalta, 25.2.– 3.6.2018, Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo, Savonlinna.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Seppäläinen
puh. 044-751 7467

Kuvat

Saimaan Puruvedellä. Kuva: Timo Seppäläinen
Saimaan Puruvedellä. Kuva: Timo Seppäläinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus Savonlinnan keskustassa, Olavinlinnan naapurissa. Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta - koko perheelle, ympäri vuoden. Riihisaaressa ovat Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt, Metsähallituksen Saimaan luontonäyttely sekä Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Historiallinen ympäristö ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Riihisaaren ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo. Avoinna syys-huhtikuussa ti–su klo 10–17, muulloin päivittäin. Asiakaspalvelu, puh. 044 417 4466.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnassa tehdään yhteistyötä työvoiman saamiseksi12.10.2018 13:24Tiedote

Savonlinnassa on menossa vahva yritysten ja investointien kasvuvaihe, ja kaupungissa on avoinna satoja työpaikkoja. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset suunnittelevat yhteistä rekrytointikampanjaa. Tavoitteena on kouluttaa osaajia räätälöidysti suoraan avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille vuokravapaita kuukausia.

Sahakuutio suunnittelee investointia Savonlinnaan5.10.2018 08:30Tiedote

Sahakuutio Oy tavoittelee sahaustoiminnan tuotantomäärän kasvattamista yli 30 prosentilla ja suunnittelee 6 miljoonan euron investointia tuotantovälineisiin ja rakennuksiin Savonlinnassa. Kaupunginjohtaja on neuvotellut investoinnin toteuttamisesta mahdollisen tonttijärjestelyn ja siihen liittyvän mahdollisen rahoitusjärjestelyn avulla. Osapuolet allekirjoittivat aiesopimuksen perjantaina 5.10.2018. Kaupunginjohtajan esitykset tontti- ja rahoitusjärjestelyistä menevät teknisen lautakunnan ja elinkeinojaoston päätettäviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme