Savonlinnan kaupunki

Saimaa ja kamera Minun maisemassani Savonlinnan Riihisaaressa

Jaa

Saimaa tarjoaa savonlinnalaiselle valokuvaajalle Timo Seppäläiselle pakopaikan, joka haastaa kuvaajaa jatkuvasti. Seppäläisen pyrkimys laatuun ja tunnelmaan näkyy vangittuina hetkinä 25.2. avautuvassa Minun maisemani -valokuvanäyttelyssä Savonlinnan Riihisaaressa. Yli kolmenkymmenen suuren kuvatulosteen aiheina näyttäytyy Saimaan karun kaunis luonto sekä sen asukkaat. Ikänsä valokuvannut Seppäläinen suhtautuu tekemiseensä edelleen intohimolla.

Saimaan Puruvedellä. Kuva: Timo Seppäläinen
Saimaan Puruvedellä. Kuva: Timo Seppäläinen

Näyttelyn valokuvat tarjoilevat Saimaan järviluontoa eri vuodenaikoina viimeisen kahden vuoden ajalta. Värikylläisten iltakuvien runsauteen on luonnollinen syy, sillä päivällä Seppäläinen käy töissä ja valokuvaus jää iltaan. Vaikka Seppäläinen valokuvaa myös ammatikseen, on tämä näyttely syntynyt pelkästään vapaa-ajalla otetuista kuvista. Karujen kalliorantojen ja talvisten metsien seassa näkyy myös lajistoa. Ihminen on selkeästi sivuroolissa, ja väkevä luonto puhuttelee. Vilahtaapa kuvaaja itsekin muutamissa teoksissa.

Kun Seppäläinen hyppää veneensä rattiin, on hänellä aina suunnitelma. Säätila on tutkittu ja kohde saaristossa mietitty. Asialle uhrattu aika ja vaiva palkitaan, kun taivas viimein aukeaa ja tuo mukanaan upeat värit. Joskus paras hetki on lyhyt, vaikka kuvattavaa löytyisi monesta kulmasta. Luontoa kuvatessa sattuu myös yllättäviä kohtaamisia, jotka ovat osa tämän harrastuksen kiehtovuudesta.

—Tein normivenereissun illansuussa elokuun lopulla pari vuotta sitten. Päästyäni kohteeseen odottelin auringonlaskua, ja yhtäkkiä huomasin lähettyvillä majavanpesän. Pysähdyin, ja kohta veneeni ympärillä alkoi pyöriä itse majava. Pesässä tuntui olevan nuorempaakin väkeä paikalla, sillä pientä ääntä kuului. Päätin poistua paikalta häiritsemästä ja suuntasin kohti luotoa. Lähemmäksi päästyäni lähellä ollut kivi osoittautuikin yllättäen norpaksi. Oli upea tunne tavata ensin majava ja sitten norppa luodolla erikoiseen ajankohtaan syyskesällä, kuvailee Seppäläinen.

Rakkaasta harrastuksesta tuli aikanaan Seppäläiselle myös ammatti. Valokuvaamisesta Seppäläinen löytää jatkuvasti uusia ja mielenkiintoisia asioita. Hän ei mielellään luokittele valokuviaan mihinkään kategoriaan.

—Kaikki kuvat ovat valokuvia, ja ne ovat aina tekemisissä valon kanssa. Valokuvausharrastuksen kautta minulla on mahdollisuus päästä liikkumaan hienoissa paikoissa ja kokemaan ainutlaatuisia hetkiä luonnossa, Seppäläinen kertoo.

Seppäläinen on voinut ilokseen todeta, että valokuvaus ei ole ukkoutunut harrastus, sillä etenkin naiset ovat löytäneet valokuvauksen muun muassa blogeissa ja sosiaalisessa mediassa. Tärkeintä Seppäläisen mukaan on kuitenkin tehdä sitä, mistä itse eniten nauttii. Sitä Saimaa on tarjonnut luotsisuvun vesalle. Onneksi kamera on lähtenyt mukaan jokaiselle reissulle!

--

Valokuvaaja Timo Seppäläinen on paikalla Riihisaaressa ripustamassa teoksiaan pe 23.2. klo 13-15.

Minun maisemani – Timo Seppäläisen valokuvia Saimaalta, 25.2.– 3.6.2018, Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo, Savonlinna.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Seppäläinen
puh. 044-751 7467

Kuvat

Saimaan Puruvedellä. Kuva: Timo Seppäläinen
Saimaan Puruvedellä. Kuva: Timo Seppäläinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus Savonlinnan keskustassa, Olavinlinnan naapurissa. Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta - koko perheelle, ympäri vuoden. Riihisaaressa ovat Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt, Metsähallituksen Saimaan luontonäyttely sekä Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Historiallinen ympäristö ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Riihisaaren ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, Savonlinnan maakuntamuseo. Avoinna syys-huhtikuussa ti–su klo 10–17, muulloin päivittäin. Asiakaspalvelu, puh. 044 417 4466.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

St. Petersburg and Lake Saimaa attract international tourists together17.1.2019 09:43Tiedote

St. Petersburg, Lake Saimaa and Leningrad Region start cooperation in tourism promotion in order to attract international tourists from China, South Korea and Central Europe. The aim of the cooperation is to raise awareness and develop contacts with tour operators to increase high-value incoming tourism outside the main tourism season. In Lake Saimaa are Imatra, Lappeenranta, Mikkeli and Savonlinna – the cities that form the Lake Saimaa – Purest Finland brand consortium.

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä17.1.2019 09:35Tiedote

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta. Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Majoitus- ja kokousmatkailuinvestointi Savonlinnaan17.12.2018 11:05Tiedote

Liikemies Yrjö Laakkonen on lähtemässä toteuttamaan matkailuliiketoiminnan kasvattamista Savonlinnan Oraviin. Puistoniemen alueelle on suunnitteilla kansainvälisesti korkeatasoinen majoitus- ja kokousmatkailutilojen rakentamishanke. Investoinnin suuruus on noin 6 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupunki huolehtii alueen kaavoituksesta ja avustaa investointituen hakemisessa sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme