Tuunaansaaren Luola Oy

Saimaan Taideluola Retretin näyttelyt avautuivat

Jaa

Kalevala ja ympäristö ovat johtavat teemat Saimaan Taideluola Retretin tämän vuotisissa taidenäyttelyissä. Liki 40 taiteilijaa Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Venäjältä ovat luoneet monipuolisen kokonaisuuden, jonka niin tyyli- kuin materiaalikirjokin on todella laaja.

Taidekeskus ei ole koskaan valmis, vaan se on päättymätön prosessi, sanoi Saimaan Taideluola Retretin mahdollistaja Sinikka Mäkelä avatessaan vuoden 2021 taidenäyttelyt Punkaharjun Tuunaansaaressa. Hän muistutti, että ympäristötaidepolulla teokset käyvät jatkuvaa keskustelua ympäröivän luonnon kanssa ja näin teoksen luonne saattaa muuttua sään ja valon myötä joka kerta erilaiseksi.

Meillä on ollut todella monipolvinen matka viime syksystä tähän päivään. Olemme saaneet seurata teosten koko tien ideasta eri kehitysvaiheiden kautta valmiiksi. Olemme ylpeitä jokaisesta taiteilijasta ja jokaisesta teoksesta, iloitsivat näyttelyn kuratoineet Satu Kalliokuusi ja Reetta Gröhn-Soininen.

Kulttuuripuiston alueella taidetta on nähtävillä Mutterin ja Bunkkerin galleriarakennuksissa sekä ympäristötaidepolulla. Lisäksi alueella on näytteillä yli 20 Kalevala-aiheista puuveistosta Iku-Tursosta Aino-neitoon.

Taidenäyttelyt ovat avoinna päivittäin 10-18, elokuun 31. päivään asti. Heinäkuun 9. päivä avautuu maankuulu Retretin luola digitaaliselle taidekierrokselle, jonka teemana on Sammon ryöstö.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Sinikka Mäkelä 040-5314561

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuunaansaaren Luola Oy
Tuunaansaaren Luola Oy

SAVONLINNA

https://www.saimaantaideluola.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuunaansaaren Luola Oy

Punkaharju Art Up tarjoaa täyteläisen ohjelman3.7.2020 09:21:23 EEST | Tiedote

Koronapandemian vuoksi suurin osa kesän kulttuuritapahtumista on peruttu tai siirretty ensi vuodelle. Myös Punkaharju Art Up -tapahtuman järjestäminen oli pitkään epävarmaa, mutta kesäkuun alussa tulleiden hallituksen linjausten jälkeen tapahtuma päätettiin järjestää. ”Kuukaudessa olemme saaneet koottua monipuolisen ohjelman, joka sisältää kuvataidetta, musiikkia, runoutta ja ajankohtaisia keskusteluja laajalla aihekirjolla. Ja tietysti se suurin uutinen: avaamme maailmanmitassakin ainutlaatuisen taideluolaston yleisölle monen vuoden hiljaiselon jälkeen”, riemuitsee Punkaharju Art Up -tapahtuman johtaja "luolanainen" Sinikka Mäkelä.

Savonlinnan kulttuurikesä pelastuu sittenkin. Saimaan Taideluola (aikaisemmin Taidekeskus Retretti) edistyy Punkaharjulla28.5.2020 11:36:30 EEST | Tiedote

Muistattehan Taidekeskus Retretin Savonlinnan Punkaharjulla? Visionääri Pekka Hyvärisen rakennuttama näyttelytila ja erikoinen maanalainen luolasto sekä akustisesti upea konserttisali olivat toiminnassa vuosina 1984–2012. Retretissä järjestettiin vuosittain useita maailmanluokan taidenäyttelyitä, konsertteja ja muita tapahtumia, kunnes ruotsalaiseen omistukseen siirtynyt päärahoittaja Nordea katkaisi suojattinsa rahahanat vuonna 2012. Toimintaa harjoittanut Retretti Oy ajautui konkurssiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme