MessukeskusMessukeskus

Sairaanhoitajapäivien ohjelma peilaa yhteiskunnan ajankohtaisia aiheita vanhustenhoidon valvonnasta eri kulttuurien kohtaamiseen

Jaa

Hoitotyön ammattilaisille ja alaa opiskeleville suunnattu kaksipäiväinen koulutustapahtuma Sairaanhoitajapäivät järjestetään virtuaalisesti 11.–12.10.2021. Ajankohtaisessa ohjelmassa nousevat esiin vanhushoidon valvontaan, sukupuolen moninaisuuteen, eri kulttuureiden kohtaamiseen sekä mielen hyvinvointiin liittyviä aiheet.

Jo kertaalleen maaliskuusta lokakuulle siirretyt Sairaanhoitajapäivät järjestetään lokakuussa nyt täysin virtuaalisesti. Vaikka hoitoala on pandemiatilanteen vuoksi todella kuormittunut, on kouluttautuminen silti tärkeää – ehkä tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Ohjelmassa painottuvat yhteiskunnan ajankohtaiset aiheet.

Yksi livesali reaaliaikaisille ja kaksi virtuaalisalia tallennetuille luento-osuuksille

Sairaanhoitajapäivien ohjelmaa voi seurata yhdessä livesalissa (Livesti läsnä) sekä kahdessa virtuaalisalissa Laajasti läsnä ja Lähellä läsnä), joiden kautta esitetään ennalta taltioitua ohjelmaa. Livesalin ohjelma lähetetään suoratoistona ja vuorovaikutus chatin kautta luennoitsijoiden kanssa on mahdollista reaaliajassa. Salien lisäksi tapahtuman ajaksi avautuu messuosasto, jonka tarjontaan voi tutustua luentojen välillä silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Kaikki luennot tallennetaan ja ne ovat osallistujien katsottavissa kahden viikon ajan varsinaisen tapahtuma-ajan jälkeen. Luento-ohjelman seuraaminen edellyttää lipun hankkimista virtuaalitapahtumaan.

Tapahtuman avaa liiton puheenjohtaja Nina Hahtela, haastateltavana ministeri Krista Kiuru

Virtuaalitapahtuman avajaiset välitetään livesalista 11.10. alkaen klo 9. Tapahtuman avaa Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela. Avajaistervehdyksen lisäksi ohjelmassa on lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiurun haastattelu sekä Ihmisen parhaaksi -palkinnon julkistaminen.

Livesalissa asiaa hyvinvoinnista, resilienssistä ja työnilosta

Livesalin ohjelma painottuu kahden päivän aikana hyvinvointiin, jota tarkastellaan eri näkökulmista. Luennoitsijoina toimivat muun muassa tulevaisuuden tutkija Perttu Pölönen, taiteen tohtori, intuitiotutkija Asta Raami sekä resilienssivalmentaja, VTM Ulrika Björkstam. Raami pohtii osuudessaan muun muassa ihmismielen potentiaalia kriisien keskellä sekä ratkaisujen etsimisessä ja auttaa rauhoittamaan mieltä maanantain messupäivän päätteeksi.

Tiistain ohjelmassa esimiesvalmentaja Helka Pirinen puhuu työnilosta ja siitä, miten ihmisiä voi innostaa omassa työssään, mutta käsiteltävinä on myös rankkoja aiheita. Johtajalääkäri Sally Leskinen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä kertoo sairaanhoitajien joukkotraumatisoitumisesta ja psykiatri Hannu Lauerma ihmisen pahuudesta ja sen erityispiirteistä.

Virtuaalisalit keskittyvät muun muassa sekä iäkkäiden että nuorten hoitoon liittyviin kysymyksiin ja yhteiskunnasta kumpuaviin teemoihin. Pinnalla on niin lasten ja nuorten ylipaino ja poikkeusolojen vaikutus lasten ja nuorten mielenterveyteen kuin vanhuspalveluiden valvonta (ma 11.10.). Esiin nousevat myös ajankohtaiset teemat sukupuolten moninaisuuden ja eri kulttuurien huomioimisesta hoitotyössä sekä johtamisessa sekä miten kohdata rokotevastainen potilas (ti 12.10.).

Tutustu koko ohjelmaan sekä luennoitsijoihin.

Median edustajat pääsevät seuraavaan ohjelmaa akkreditoitumalla tapahtumaan Messukeskuksen mediarekisterin kautta. Huomioithan, että Sairaanhoitajapäivät toteutetaan tällä kertaa kokonaan virtuaalisina. Esityksiä ei sen vuoksi voi seurata paikan päällä eikä myöskään Messukeskuksen lehdistökeskus ole avoinna tapahtuman aikana. Ohjeet akkreditoitumiseen.

Sairaanhoitajapäivät on hoitotyön suurin vuotuinen koulutustapahtuma. Sairaanhoitajaliitto ja Messukeskus järjestävät tapahtuman yhteistyössä.

Lisätiedot ja esiintyjien haastattelupyynnöt
Eva Agge, viestintäpäällikkö, Sairaanhoitajaliitto, puh. 044 529 0042, eva.agge@sairaanhoitajat.fi

Akkreditoitumiseen liittyvät kysymykset:
Taira Sjöblom-Tallus, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen Cyber Security Nordic 2021 siirtyy tammikuuhun15.9.2021 13:08:31 EEST | Tiedote

Messukeskukseen Helsinkiin valmisteltu kansainvälinen Cyber Security Nordic -tapahtuma siirtyy ja järjestetään hybriditapahtumana 11.–12.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen tapahtuma vaatii matkustamista ja useissa isoissa yrityksissä on vielä lokakuussa matkustuskielto. Messukeskus sopi siirrosta yhdessä tapahtuman toimeksiantaja Finnish Information Security Cluster - Kyberala ry:n kanssa.

Helsingin Kirjamessut kokoaa kirjallisuuden ystävät Messukeskukseen14.9.2021 14:30:00 EEST | Tiedote

Odotetut Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 28. – 31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Kirjallisuuden ystävät, kirjailijat ja toimiala kokoontuvat Messukeskuksen laajoihin tiloihin keskustelemaan kirjallisuudesta ja ostamaan kirjoja. Mukana messuilla on yli 250 yritystä. Nyt jos koska isot tilat näyttävät parhaat puolensa, sillä niissä voidaan järjestää kirjamessut terveysturvallisesti. Helsingin Kirjamessujen ohjelma julkaistaan 28.9.2021.

KoneAgria tarjoaa arvokasta edelläkävijätietoa maa- ja metsätalousammattilaisille - ohjelma julkaistu6.9.2021 16:10:20 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messujen ohjelma on rakennettu siten, että maa- ja metsätalousammattilaiset löytävät sieltä paljon kannattavuutta ja osaamista vahvistavaa sisältöä ja kollegoiden käytännön kokemuksia. Esillä ovat muun muassa sukupolvenvaihdos, investoinnit, laidunnus, älykäs peltoviljely eli Smart Farming ja voimakkaasti kaikkeen vaikuttava Euroopan yhteisön yhteinen maatalouspolitiikka CAP. Päivät on teemoitettu, joten vierailun voi ajoittaa itselleen parhaiten sopivaksi. KoneAgria 2021 järjestetään torstaista lauantaihin 14.–16.10.2021 Tampereella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme