Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Sairaanhoitopiiri aloittaa yt-neuvottelut henkilöstösiirroista

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri aloittaa ensi viikolla yhteistoimintaneuvottelut koronavirusepidemiasta johtuvien toiminnan muutosten ja henkilöstöjärjestelyiden vuoksi. Sairaanhoitopiirissä varaudutaan syksyyn asti kestävään epidemiaan ja siitä koituviin poikkeusjärjestelyihin myös kiireellisessä ja kiireettömässä hoidossa.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat kaikkia ammattiryhmiä. Ilman yhteistoimintaneuvotteluja henkilöstösiirrot voidaan tehdä vain kahdeksan viikon ajaksi.

Poikkeustilanteessa vuosilomajärjestelyt suunnitellaan ja sovitetaan yhteen epidemian pitkittymisen ja muun toiminnan kanssa ajalle 1.5. - 30.9.2020. Vuosilomasuunnittelussa ei voida toteuttaa keskitettyjä kesäsulkuja, koska niitä hyödynnetään jo nyt toiminnan järjestämisessä.

Kun poikkeustilanteessa on keskitytty epidemian hoitamiseen ja vähennetty kiireetöntä hoitoa, joidenkin työntekijöiden työt ovat vähentyneet merkittävästi. Yhteistoimintaneuvotteluissa neuvotellaan myös töiden vähenemisen seurauksista ja korvaavista ratkaisuista. Korvaavia töitä järjestetään ensisijaisesti osaamisen mukaisesti. Muita korvaavia ratkaisuja voivat olla esimerkiksi työaikapankissa olevat vapaat, säästölomat, aktiivivapaat ja vaihtovapaat.

Neuvottelukutsu on lähetetty tänään henkilöstöjärjestöjen pääluottamusmiehille. Yhteistoimintaneuvottelut alkavat maanantaina 27.4.2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

HR-johtaja Raija Ruoranen
puh. 050 3294213

Sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen
puh. 050 558 4579

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme