Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Sairaanhoitopiirin tunnustuspalkinto sosiaalineuvos Maarit Tammistolle

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on myöntänyt Elämän tähden –tunnustuspalkinnon sosiaalineuvos Maarit Tammistolle, jonka tunnetaan erityisesti vapaaehtoistoiminnan kehittäjänä ja tamperelaisen Mummon Kammarin perustajana.

Tunnustuspalkinto myönnetään pirkanmaalaisen terveydenhuollon tai kehitysvammahuollon eteen tehdystä työstä tai pirkanmaalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Elämän tähden –tunnustuspalkinto on kuvanveistäjä Kimmo Pyykön suunnittelema ja toteuttama reliefi. Se myönnetään joka toinen vuosi.

Maarit Tammisto työskenteli terveydenhoitajana Tampereen kotisairaanhoidossa noin kahdeksan vuoden ajan, kunnes siirtyi vuonna 1984 Tampereen seurakuntien palvelukseen kehittämään lähimmäistoimintaa. Tavoitteena oli luoda paikka, josta voi pyytää tavallisten ihmisten apua. Vapaaehtoistoimintaan perustuva Mummon Kammari aloitti toimintansa omissa tiloissa vuonna 1989 ja vuosien varrella toiminnassa on ollut mukana tuhansia vapaaehtoisia ja vielä enemmän avun saaneita. Tällä hetkellä Mummon Kammarin Kyläpaikka toimii toimintakeskuksena, jossa erilaiset ryhmät kokoontuvat tekemään yhdessä asioita. Olennaisena osana toimintaa on myös vapaaehtoistyö vanhusten kotona. 

Palkinnon luovutustilaisuudessa valtuuston kokouksessa Tammisto kertoi innoituksen vapaaehtoistoimintaan syntyneen terveydenhuollon toimipisteissä, jossa hän näki paljon yksinäisiä vanhuksia. Mummon Kammari lähti pienimuotoisesti liikkeelle, mutta se kasvoi nopeasti.

– Siitä syntyi kansanliike, jota tultiin bussilasteittain katsomaan Tampereelle. Vapaaehtoistoiminnan keskuksia ja erilaisia olotiloja perustettiin ympäri Suomea ja kiersin ulkomaita myöten puhumassa asiasta. Kaiken sen jälkeen on muistettava, että kaikkein kipein yksinäisyys ei tule näihin olotiloihin, Tammisto totesi.

Maarit Tammisto jäi virallisesti eläkkeelle vuosi sitten kesällä, mutta Mummon Kammarin toiminta jatkuu. Maarit Tammiston tekemä työ on toiminut esimerkkinä muun muassa vapaaehtoistyö.fi –sivustolle, jossa Suomen seurakunnat, kunnat, kaupungit ja lukuisat järjestöt tarjoavat erilaisia tehtäviä.

Maarit Tammisto toimii Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hoitoeettisen neuvottelukunnan jäsenenä.

Elämän tähden -tunnustuspalkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle tai yhteisölle. Taysin 50-vuotisjuhlavuonna 2012 perustettu palkinto on aiemmin myönnetty Pirkanmaan Syöpäyhdistykselle, professori Kaija Hollille ja Sairaalaklovneille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sosiaalineuvos Maarit Tammisto
puh. 045 8898599
Sähköposti maarit.tammisto@gmail.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä hoidettiin viime vuonna lähes 210 000 suomalaista25.3.2019 14:37:37 EETTiedote

Taysissa ja sairaanhoitopiirin konsernin yhtiöissä sai viime vuoden aikana hoitoa yhteensä 209 076 eri potilasta. Taysin toiminta laajeni huomattavasti, sillä suurin osa kasvusta johtui Hatanpään sairaalan siirtymisestä osaksi yliopistollista sairaalaa. Kasvu näkyy hoidetun potilasmäärän ohella palvelujen kysynnän kasvuna, sillä se oli viidenneksen suurempi kuin edellisvuonna. Niin ikään leikkaustoiminta kasvoi tästä syystä yli viidenneksellä.

Kangasalan lapset vuoden päästä Taysin lasten päivystykseen18.2.2019 13:56:13 EETTiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ehdottaa Kangasalan kaupungille, että vuoden 2020 alusta Kangasala-Pälkäneen alueen alle 16-vuotiaat lapset siirtyvät Tays Keskussairaalassa toimivan lasten päivystyksen potilaiksi. Silloin lasten päivystys siirtyy uuteen lasten ja nuorten sairaalaan. Uudessa lasten ja nuorten sairaalassa voidaan hoitaa kaikkia muita paitsi vamman tai tapaturman vuoksi päivystyshoitoa tarvitsevia alle 16-vuotiaita. Kaikkien lapsipotilaiden vammat ja tapaturmat hoidetaan jatkossakin Ensiapu Acutassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme