Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Sairaanhoitopiirin tunnustuspalkinto sosiaalineuvos Maarit Tammistolle

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on myöntänyt Elämän tähden –tunnustuspalkinnon sosiaalineuvos Maarit Tammistolle, jonka tunnetaan erityisesti vapaaehtoistoiminnan kehittäjänä ja tamperelaisen Mummon Kammarin perustajana.

Tunnustuspalkinto myönnetään pirkanmaalaisen terveydenhuollon tai kehitysvammahuollon eteen tehdystä työstä tai pirkanmaalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Elämän tähden –tunnustuspalkinto on kuvanveistäjä Kimmo Pyykön suunnittelema ja toteuttama reliefi. Se myönnetään joka toinen vuosi.

Maarit Tammisto työskenteli terveydenhoitajana Tampereen kotisairaanhoidossa noin kahdeksan vuoden ajan, kunnes siirtyi vuonna 1984 Tampereen seurakuntien palvelukseen kehittämään lähimmäistoimintaa. Tavoitteena oli luoda paikka, josta voi pyytää tavallisten ihmisten apua. Vapaaehtoistoimintaan perustuva Mummon Kammari aloitti toimintansa omissa tiloissa vuonna 1989 ja vuosien varrella toiminnassa on ollut mukana tuhansia vapaaehtoisia ja vielä enemmän avun saaneita. Tällä hetkellä Mummon Kammarin Kyläpaikka toimii toimintakeskuksena, jossa erilaiset ryhmät kokoontuvat tekemään yhdessä asioita. Olennaisena osana toimintaa on myös vapaaehtoistyö vanhusten kotona. 

Palkinnon luovutustilaisuudessa valtuuston kokouksessa Tammisto kertoi innoituksen vapaaehtoistoimintaan syntyneen terveydenhuollon toimipisteissä, jossa hän näki paljon yksinäisiä vanhuksia. Mummon Kammari lähti pienimuotoisesti liikkeelle, mutta se kasvoi nopeasti.

– Siitä syntyi kansanliike, jota tultiin bussilasteittain katsomaan Tampereelle. Vapaaehtoistoiminnan keskuksia ja erilaisia olotiloja perustettiin ympäri Suomea ja kiersin ulkomaita myöten puhumassa asiasta. Kaiken sen jälkeen on muistettava, että kaikkein kipein yksinäisyys ei tule näihin olotiloihin, Tammisto totesi.

Maarit Tammisto jäi virallisesti eläkkeelle vuosi sitten kesällä, mutta Mummon Kammarin toiminta jatkuu. Maarit Tammiston tekemä työ on toiminut esimerkkinä muun muassa vapaaehtoistyö.fi –sivustolle, jossa Suomen seurakunnat, kunnat, kaupungit ja lukuisat järjestöt tarjoavat erilaisia tehtäviä.

Maarit Tammisto toimii Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hoitoeettisen neuvottelukunnan jäsenenä.

Elämän tähden -tunnustuspalkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle tai yhteisölle. Taysin 50-vuotisjuhlavuonna 2012 perustettu palkinto on aiemmin myönnetty Pirkanmaan Syöpäyhdistykselle, professori Kaija Hollille ja Sairaalaklovneille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sosiaalineuvos Maarit Tammisto
puh. 045 8898599
Sähköposti maarit.tammisto@gmail.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tampereella tuhkarokkoon sairastunut saanut lapsuudessa rokotuksen20.12.2018 11:44Tiedote

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti viime viikolla Tampereella Pyhän Ristin seurakunnan messussa tapahtuneista tuhkarokkotartunnoista. Sairaanhoitopiiri on saanut lisätietoa tartuttavaan tuhkarokkoon sairastuneen henkilön rokotustaustasta. Ulkomailta tuhkarokkotartunnan saanut aikuinen on hankkinut kotimaastaan rokotuskorttinsa. Toisin kuin aiemmin on tiedotettu, hän on saanut kotimaassaan kaksi annosta Itä-Euroopassa valmistettua tuhkarokkorokotetta. – Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella tehtyjen laboratoriotutkimusten mukaan kyseiset, lapsuudessa annetut rokotukset eivät olleet antaneet henkilölle asianmukaista suojaa. Syynä suojan puuttumiseen voi olla rokotteen lämpeneminen tai jäätyminen säilytyksen aikana tai muuten virheellisesti käsitelty rokote. Kyseistä rokotetta ei ole käytetty Suomessa, sanoo erityisasiantuntija Mia Kontio Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Suomessa rokotteiden säilyttämiseen, kuljetukseen ja käsittelyyn kiinnitetään erityistä huomiota. Suo

Tampereella todettu kaksi aikuisen henkilön tuhkarokkotapausta14.12.2018 08:54Tiedote

Tampereella on todettu kaksi aikuisen henkilön tuhkarokkotapausta tällä viikolla. He eivät tartuta tautia eteenpäin, koska molemmat ovat rokotettuja. Sairastuneet ovat hyväkuntoisia ja kotihoidossa. Sairaanhoitopiirin selvitysten perusteella tartunnat on saatu Pyhän Ristin seurakunnan messussa 25.11.2018. Tartunnan lähde on ollut rokottamaton henkilö, joka on saanut tartunnan ulkomailta. Uusia tautitapauksia voi ilmetä vielä kuluvan viikon loppuun, todennäköisesti 16.12.2018 mennessä. Ohjeita: Mikäli olet osallistunut seurakunnan messuun 25.11.2018 ja sinulla on tai tulee tuhkarokkoon viittaavia oireita etkä ole saanut rokotetta tuhkarokkoa vastaan (MPR-rokote), ota yhteyttä tilanteen arvioimiseksi puhelimitse Acutaan (puh. 03 311 65333; aikuiset) tai lasten päivystykseen (puh. 03 311 63345; lapset). Mikäli olet osallistunut seurakunnan messuun 25.11.2018, olet terve, eikä sinulla ole MPR-rokotuksen tai sairastetun taudin antamaa suojaa, ota puhelimitse yhteyttä omaan terveyskeskuksees

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme