Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Sairaanhoitopiirin yhteistoimintaneuvottelut päättyneet yhteisymmärryksessä

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on käynyt huhtikuun aikana yhteistoimintaneuvottelut, joissa on sovittu koronaepidemian hoitamiseksi tarvittavista järjestelyistä. Neuvotteluissa on käsitelty potilaiden hoidon ja henkilöstön vuosilomien järjestämistä ajalla 1.5.-30.9.2020.

Yhteistoimintaneuvottelujen avulla on varauduttu siihen, että koronaepidemian tilanne Pirkanmaalla muuttuu kesän aikana ja suunniteltuun toimintaan joudutaan tekemään muutoksia eri puolilla sairaalaa.

Neuvotteluissa päätetyt asiat koskevat koko henkilöstöä ja kaikkia ammattiryhmiä. Neuvottelut päätettiin yhteisymmärryksessä työnantajan ja työntekijäjärjestöjen välillä.

Vuosilomat turvataan

Poikkeustilanteesta huolimatta sairaanhoitopiirissä lähdetään siitä, että kaikille työntekijöille tehdään vuosilomasuunnitelma. Työntekijöille turvataan vähintään kolmen viikon yhtäjaksoinen loma. Jos työnantaja joutuu keskeyttämään tai perumaan työntekijän loman, lomasta maksetaan kesäaikana erillinen korvaus. Äkillisissä muutostarpeissa työpaikalla otetaan huomioon työntekijöiden elämäntilanne ja työntekijän lastenhoidon järjestyminen.

Koronaepidemian vuoksi tulevat mahdolliset lisätehtävät järjestetään ensisijaisesti omalla henkilökunnalla ennen kuin hankitaan ulkopuolista työvoimaa. Mikäli työt vähenevät ja töitä ei ole tarjolla, työntekijälle tarjotaan vaihtoehtoina esimerkiksi vuosilomien, säästölomien ja työaikapankkivapaiden pitämistä. Jos sitäkään kautta ei saada riittäviä järjestelyjä, tilanteesta käydään erikseen yhteistoimintaneuvottelut.

Karanteeniajan palkkakäytäntöön muutos

Sairaanhoitopiiri muuttaa käytäntöään karanteeniajan tartuntatautipäivärahan hakemisesta. Työnantaja vastaa jatkossa työntekijöiden palkanmaksusta koko sinä aikana, kun työntekijä asetetaan korona-altistuksen vuoksi karanteeniin ja on oikeutettu tartuntatautipäivärahaan. Työnantaja hakee työntekijän tartuntatautipäivärahasta korvauksen Kelasta.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

HR-johtaja Raija Ruoranen
puh. 050 3294213
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Puoliso tai tukihenkilö voi 1.6. lähtien osallistua myös synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä keisarileikkaukseen Taysissa29.5.2020 11:59:26 EESTTiedote

Puolison tai tukihenkilön läsnäolon rajoituksia synnytyksessä ja synnytyksen jälkeisenä aikana lievennetään 1.6.2020 alkaen Taysissa. Vastedes sekä synnytykseen että synnytyksen jälkeiseen hoitoon saa osallistua yksi tukihenkilö, mikäli perhe asuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta tai on lähetetty Taysiin lääketieteellisin perustein.

Koronaan sairastuneiden kontakteja selvitetään sähköisellä kyselyllä – nopeuttaa altistuneiden jäljittämistä15.5.2020 07:26:50 EESTTiedote

Koronatartunnan jäljittäminen on tärkeää epidemian hillitsemiseksi. Tähän saakka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäljitystiimi on soittanut koronatartunnan saaneille henkilökohtaisesti ja kartoittanut, mistä potilas mahdollisesti on saanut tartunnan ja keitä muita virukselle on voinut altistua. Nyt asiakas voi täyttää koronajäljityskyselyn OmaTays-palvelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme