Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Sairaanhoitopiirit jatkovalmistelevat laboratoriotoimintojensa yhdistämistä

Jaa

Sairaanhoitopiirien selvityksessä todetaan, että laboratoriotoimintojen yhdistämisessä on nähtävissä selkeitä toiminnallisia ja taloudellisia perusteita.

Sairaanhoitopiirien yhteisessä selvityksessä  on arvioitu TYKS:n laboratoriotoimialueen, NordLab-liikelaitoskuntayhtymän ja Fimlab Laboratoriot Oy:n in house -laboratoriotoimintojen yhdistämistä yhdeksi osakeyhtiöksi.  Organisaatioiden yhteenlaskettu liikevaihto on lähes 250 miljoonaa euroa ja niiden toiminta-alueella on noin 2,5 miljoonan asukkaan väestöpohja.

Selvityshankkeessa ovat olleet edustettuina kaikkien edellä mainittujen laboratorio-organisaatioiden taustalla ja omistajina olevat sairaanhoitopiirit. Selvitystyön johtopäätösten perusteella nähdään perusteltuna siirtyä valmisteluvaiheeseen.

Järjestely hyödyttää kaikkia

Selvitystyöryhmä arvioi yhdistymisen taloudellisen hyötypotentiaalin merkittäväksi ja toteaa, että järjestely hyödyttää hankkeen kaikkia osapuolia.

Selvitystyöryhmän mukaan laboratorioiden sisäistä toimintaa, keskinäistä työnjakoa ja tukipalvelujen käyttöä järkeistämällä voidaan aikaansaada merkittäviä kustannussäästöjä. Lisäksi yhdistymisellä voidaan turvata päivystysluonteisten laboratoriopalveluiden ja näytteenottopalvelujen saatavuus hankkeen kaikkien osapuolten toiminta-alueilla. Olennaisena hyötynä todetaan myös osaamisresurssien riittävyyden turvaaminen sekä toiminnan henkilösidonnaisen haavoittuvuuden väheneminen. Näin voidaan vahvistaa terveydenhuollon ydintoiminnalle kriittisen tukipalvelun toimintavarmuutta. Lisäksi selvitystyöryhmä toteaa, että yhdistymisellä voidaan turvata kotimaisen laboratoriotuotannon kehitysedellytykset toimialan markkinoiden murroksessa.

Jatkovalmistelun aikana on tarkoitus tehdä yhdistymisen yksityiskohtainen suunnittelu ja aikataulutus sekä valmistella järjestely tarvittaviin päätöksentekoelimiin.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:

Rauno Ihalainen
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja
03 311 66210, rauno.ihalainen@pshp.fi

Leena Setälä
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja
050 327 1230, leena.setala@tyks.fi

Ilkka Luoma
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja
040 767 1 609, ilkka.luoma@ppshp.fi

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Koulujen lukuvuosi päättyy – Taysin ensihoito, pelastuslaitos ja poliisi mukana juhlissa31.5.2019 11:57:10 EESTTiedote

Lauantaina 1.6. Tampereen Pyynikin ranta ja sen ympäristö on taas täynnä lukuvuotensa päättäneitä koululaisia. Koska juhlia ei varsinaisesti järjestä mikään taho, on juhlinnan turvaamiseksi jo usean vuoden ajan tapahtumaan osallistunut lukuisia vapaaehtoisia. Myös eri viranomaiset ovat myös huomioineet tapahtuman ja osallistuneet vahvistetuin joukoin koululaisten juhlan valvontaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme