SAKA

Sakalla ennätyksellinen kesäsesonki: Liikevaihto kasvoi yli 40%

Jaa

Suomen Autokauppa Oy Sakalta ostettiin kuluneen kesäsesongin aikana ennätysmäärä vaihtoautoja ja yhtiön liikevaihto kasvoi kesään 2020 verrattuna yli 40 prosenttia. Eniten suomalaiset ostivat laadukkaita, muutaman vuoden ikäisiä perheautoja.

Sakan toimitusjohtaja Eero Poukkula.
Sakan toimitusjohtaja Eero Poukkula.

Suomen voimakkaimmin kasvava autokauppa Saka myi kesä-elokuussa 2021 yli 9 200 autoa. Kulunut kesä oli Sakalle ennätysvilkas, sillä myytyjen autojen määrä kasvoi edelliskesän huippusesongista yli 30 prosenttia. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 40,4 prosenttia.

Kymmenien prosenttien kasvullaan Saka ui vastavirtaan koko alan kesäsesonkiin nähden. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan käytettyjen henkilöautojen kauppa kävi tänä kesänä kokonaisuudessaan heikommin kuin vuosi sitten. Heinäkuussa käytettyjä autoja myytiin Suomessa jopa 10,5 prosenttia vähemmän heinäkuuhun 2020 verrattuna.

“Meidän onnistumisemme kesän myyntisesongissa perustuu kahteen vahvuuteen: riittävän laajaan valikoimaan haluttuja laatuautoja sekä auton ostamisen helppouteen. Osaava henkilökuntamme on tehnyt erinomaista asiakaspalvelutyötä niin digitaalisen etäostamisen saralla kuin myymälöissämme ympäri maan”, Sakan toimitusjohtaja Eero Poukkula sanoo.

Sakan valikoima painottuu premium-luokan perheautoihin ja sellaisia suomalaiset tänä kesänä myös ostivat. Kesän 2021 myydyimmät automerkit olivat kyseiseen kategoriaan kuuluvat Volvo, Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz ja Audi.

Tilavat ja luotettavat farmariautot suosituimpia

Autoissa Sakan asiakkaat arvostavat tilavuutta ja käytännöllisyyttä. Kesä-elokuussa 2021 myydyistä autoista peräti 40 prosenttia oli farmarimallisia. Seuraavaksi suosituimpia olivat maastoautot (18 %) ja perinteiset sedanit (16 %).

Ei siis ihme, että automalleista myydyimpiä olivat luotettavina farmareina tunnetut Volkswagen Passat ja Skoda Octavia.

Yli puolet Sakalta kesän aikana ostetuista autoista oli dieselautoja. Näistä ylivoimainen enemmistö on vähäpäästöisiä, tiukimman Euro 6 -päästöluokituksen täyttäviä, muutaman vuoden ikäisiä autoja.

Hybridiautojen osuus Sakan myymistä autoista oli kesän aikana 12 prosenttia. Etenkin ladattavien plug-in-hybridien kysyntä on selvässä kasvussa. Sähköautoja myytiin myös edellisvuotta enemmän, mutta kappalemäärät ovat vielä polttomoottori- ja hybridiautojen rinnalla pieniä.

Lisätiedot: 

Eero Poukkula
toimitusjohtaja, Saka
puh. 044 0565 822
eero.poukkula@saka.fi

Avainsanat

Kuvat

Sakan toimitusjohtaja Eero Poukkula.
Sakan toimitusjohtaja Eero Poukkula.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SAKA
SAKASuomen Autokauppa Saka on maamme voimakkaimmin kasvava automyyjä. Olemme aloittaneet autokaupan vallankumouksen, koska suomalaiset ovat joutuneet kärsimään liian kauan huonosta autokaupasta. Me Sakalla uudistamme autokauppaa intohimolla, asiantuntemuksella ja nöyrällä palveluasenteella. Teemme kaikkemme, että auton ostaminen olisi helppoa ja vaivatonta, ja auton omistaminen huoletonta.

Palvelemme verkossa ja 23 autoliikkeessä ympäri Suomen, ja myymme vuosittain yli 25 000 autoa. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli noin 358 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SAKA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme