Aviador Kustannus

Sakari Ylivuoren Paavi ja sulttaani – ja muita myyttejä Maamme-laulusta on taitavasti kudottu tietopaketti kansallislaulusta ja maamme kulttuurin muodostumisesta

Jaa

Tutkija-kirjailijan ja suomalaisen musiikkikulttuurin asiantuntijan elegantit esseet valaisevat kansallislaulun myyttistä syntyä ja värikästä historiaa.

Sakari Ylivuori (kuva: Ari Haimi) ja Paavi ja sulttaani -kirjan kansi.
Sakari Ylivuori (kuva: Ari Haimi) ja Paavi ja sulttaani -kirjan kansi.

Moni luulee tietävänsä, miten saksalaisen juomalaulut liittyvät Maamme-lauluun, mutta miten lienee asian oikea laita? Maanantaina 20.5.2019 julkaistava, tutkija ja kirjailija Sakari Ylivuoren Paavi ja sulttaani – ja muita myyttejä Maamme-laulusta (Aviador) paneutuu Suomen kansallislaulun värikkäisiin vaiheisiin ja selvittää totuudet sävelten synnyn takana. Teos on oivaltava tietopaketti jokaiselle Suomen historiasta kiinnostuneelle.

Ylivuori kuvaa hienostuneissa esseissään Maamme-laulun ympärillä jo yli 170 vuoden ajan käytyä keskustelua, jossa aina vain uudelleen toistetut väitteet ovat muuttuneet myyttiseksi totuudeksi. Paavi ja sulttaani selittää sekä kansallislaulun sävellyksen synnyn että sen suuren merkityksen sekä itsenäistyvälle Suomelle että koko maan kulttuurin muotoutumiselle tiukan tutkimustiedon ja viihdyttävien anekdoottien kautta. Maamme-laulun historiaan kietoutuneet myytit kertovat kuitenkin lopulta enemmän meitä ympäröivästä maailmasta kuin itse laulusta.

Sakari Ylivuori (s. 1980) on Sibeliuksen kuoroteoksista tohtoriksi väitellyt kulttuurin moniottelija. Tutkimustyönsä ohella hän toimii kuoronjohtajana sekä musiikin kulttuurihistoriaan keskittyvänä tietokirjailijana. Hänen aiempaan tuotantoonsa kuuluu muun muassa tietokirja säveltäjä Jean Sibeliuksesta Sibeliuksen lampaanviulu (Gummerrus, 2015) ja useita tieteellisiä julkaisuja.

Julkistamistilaisuus Helsingissä ravintola Toverissa 20.5.

Paavin ja sulttaanin julkistamista juhlitaan Helsingissä ravintola Toverissa kirjan julkaisupäivänä 20.5. klo 18 alkaen. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kansallislaulun ja suomalaisen musiikkikulttuurin historiasta kiinnostuneet, ja sinne on vapaa pääsy. Kirjan tekijä Sakari Ylivuori kertoo juhlinnan lomassa tuoreesta teoksestaan ja tutkimustyöstään. Aikaa on myös vapaalle keskustelulle ja haastatteluille. Lämpimästi tervetuloa!

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sakari Ylivuori (kuva: Ari Haimi) ja Paavi ja sulttaani -kirjan kansi.
Sakari Ylivuori (kuva: Ari Haimi) ja Paavi ja sulttaani -kirjan kansi.
Lataa
Sakari Ylivuori (kuva: Ari Haimi)
Sakari Ylivuori (kuva: Ari Haimi)
Lataa
Paavi ja sulttaani – ja muita myyttejä Maamme-laulusta
Paavi ja sulttaani – ja muita myyttejä Maamme-laulusta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme