Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Säkenöivä Sanmao ja poimintoja ruuan historiasta – Aulan kevään 2023 kirjaluettelo on julkaistu

Jaa

Aula & Co:n kirjavuosi alkaa Mari Koistisen kirjalla suomalaisillekin tuttujen ruoka-aineiden historiasta ja päättyy Jody Rosenin kirjaan polkupyöräilyn historiasta. Sanmaon Tarinoita Saharasta on uudelleenlöydetty mestariteos, Fernanda Melchorin Paratiisi kertoo väkivallan sävyttämästä meksikolaisesta yhteiskunnasta.


Kotimainen kaunokirjallisuus

Kari Haakanan Tapa hänet ensin joka puntaroi, painaako vaakakupissa enemmän valtio vai ystävä, turvallisuus vai totuus. Haakana korostaa nopeatempoisessa toimintatrillerissä yksilön valintoja valtiollisten myllerrysten keskellä.  Haakanan viime keväänä julkaistusta Välitön uhka -jännäristä saadaan alkuvuodesta pokkaripainos.

Käännetty kaunokirjallisuus

Sanmaon Tarinoita Saharasta on uudelleenlöydetty klassikkoteos. Nuori kirjailija Sanmao toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja muutti asumaan Länsi-Saharaan. Tarinoita Saharasta sisältää todellisuutta ja fiktiota sekoittavia kertomuksia rakkaudesta, menetyksestä ja vapaudesta. 
Kommunistien noustua valtaan Taiwanissa Sanmao teki itsemurhan tiettävästi hallinnon vastalauseeksi. Kirja nousi uudelleen maailmanmaineeseen ilmestyttyään Yhdysvalloissa muutama vuosi sitten.

Leigh Bardugo on maailman tunnetuimpia fantasiakirjailijoita, mutta debytoi nyt ensimmäisellä aikuisten romaanilla Salatun tiedon seura. Romaani aihe on musta magia huippuyliopistossa. Bardugon maailmanmenestykseen vieneen Grishaversumi-sarjan tv-filmatisoinnin Shadow and Bone toinen kausi ilmestyy vuonna 2023.

Meksikolaisen Fernanda Melchorin sykähdyttävä Paratiisi on siloittelematon kuvaus kuvaus rasismin, luokkaerojen ja väkivallan sävyttämästä meksikolaisesta yhteiskunnasta, jossa sen paremmin köyhät kuin muuriensa taakse piiloutuvat rikkaatkaan eivät ole turvassa. Kirja on nostettu kansainvälisen Booker-palkinnon pitkälle listalle. Melchor vieraili viime syksynä Suomessa, Helsingin Sanomien haastattelu.

Historiallinen cozy crime on kirjallisuuden supertrendi. Lynn Messinan Murha paremmissa piireissä on sellainen ja sijoittuu 1800-luvun alkuun Yrjöjen ajan Englantiin. Dekkariinsa Messina on sekoittanut myös Jane Austenin tapakulttuuria ja romantiikkaa.

Iain M. Banks on yksi maailman tunnetuimmista scifikirjailijoista. Hänen romaaninsa Muista Flebasta on yksi merkiättävimpiä tieteisromaaneja ja puhdasveristä avaruusopperaa. joka on maustettu Banksille (1954-2013) tyypillisellä mustalla huumorilla. Kirja on uudelleentoimitettu uusintapainos Loki-kirjojen klassikosta.

Tietokirjallisuus

Jenna Kostetin Kuuden Katariinan jäljillä kertoo Turun linnan Katariina-nimisistä valtiattarista. Historiankirjoitus tuntee muutaman, mutta tämä kirja nostaa loputkin esiin. Kuuden naisen tarinoista avautuu näkymä koko Suomen historiaan. Kostet on itse töissä Turun linnassa ja on tutustunut naisten elämäntarinoihin paikan päällä.

Ihminen on sitä mitä hän syö.  Tätä pohtii Mari Koistinen kirjassaan Lautasmatka – poimintoja ruuan historiasta. Asiapitoinen ja viihdyttävä kirja näyttää arkiset elintarvikkeet uudessa valossa ja avartaa käsitystämme suomalaisen ruokapöydän historiasta. Kirja ilmestyy tammikuussa, vedokset saatavilla joulukuussa.

Jody Rosenin Pyöräily ja sen lumo kurkistaa pyöräilyn historiaan ja tulevaisuuteen. Hän paljastaa pyöräilyn kytkökset kolonialismiin ja kaupunkien kehitykseen.

Katalogi on luettavissa PDF-muodossa sekä Issuussa. Lisätiedot: nora.varjama@aulakustannus.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Eerikinkatu 36
00180 HELSINKI

info@aulakustannus.fihttps://aulakustannus.fi/

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Eläinkommunikaation avaimet ovat lähellä, arvioi Tom Mustill – valaskielikylpy Helsingissä 24.11.16.11.2022 12:03:49 EET | Tiedote

Uutuuskirjassaan Kuinka puhua valasta Tom Mustill kertoo siitä, millainen on eläinviestinnän tulevaisuus. Tom Mustill on biologi, palkittu elokuvantekijä ja kirjailija, joka on työskennellyt muun muassa David Attenborough’n ja Greta Thunbergin kanssa. Mustill vierailee Suomessa ja pitää valaskielikylpytilaisuuden torstaina 24.11. Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa.

Ari Turunen pohtii uutuuskirjassa, miten maailma voisi päästä eroon diktaattoreista16.10.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Pomottajat eivät vain aloita sotia vaan jättävät jälkeensä tuhoa ja kärsimystä myös muulla tavalla. Tietokirjailija Ari Turunen pohtii uusimmassa tietokirjassaan Teette niin kuin minä sanon sitä, millaisia tietynlaisista ihmisistä tulee, kun he pääsevät valtaan. Kirja keskittyy diktaattoreihin ja sitä lähestyviin johtajiin, mutta varoittaa myös siitä, että autoritaarista persoonallisuutta ei pidä päästää edes taloyhtiön hallituksen johtoon. Ari Turunen kertoo kirjastaan Helsingin kirjamessuilla perjantaina 28.10 klo 12.30. Esplanadi-lavalla Roman Schatzin kanssa.

Menestyskirjailija Heather Morris ja Venäjän vastarintaliikkeen Kira Jarmysh kirjamessuille13.10.2022 15:16:18 EEST | Tiedote

Heather Morrisin kolme kirjaa ovat myyneet hämmästyttävät 15 miljoonaa kappaletta, mikä tekee hänestä yhden tämän hetken myydyimmistä kirjailijoista. Suomessakin kirjoja on myyty lähes 300 000 kappaletta. Morrisin pääpäivä on lauantai 29.10. Kira Jamysh on Venäjän ulkomailla oleskelevan vastarintaliikkeen kasvot ja Aulan esikoiskirjailija romaanillaan Naisten selli nro 3. Jarmyshin pääpäivä on torstaina 27.10.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme