Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK:n Jarkko Eloranta: Kaupan lakkojen siirtäminen ei ole perusteltua

Jaa
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää päätöstä kaupan lakkojen siirtämisestä työntekijöiden lakko-oikeuden rajoittamisena.

Valtakunnansovittelija ilmoitti tänään pyytäneensä työ- ja elinkeinoministeriöltä maanantaina 6. helmikuuta alkavaksi ilmoitettujen kaupan logistiikkakeskusten lakkojen siirtämistä kahdella viikolla. Perusteluna käytettiin muun muassa sitä, että kaupan alan työtaistelut uhkaavat kriittisiä palveluja.

– Siirtopäätöksestä tulee väkisin mieleen työntekijöiden lakko-oikeuden rajoittaminen, Jarkko Eloranta sanoo.

Kyseessä olivat kolme päivää kestävät lakot, joista Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti 14 päivää ennen niiden alkamista.

Eloranta ihmettelee siirron perustelemista sillä, että lakot kohdistuvat kriittisiin palveluihin ja vahingoittaisivat näin yleistä etua.

– Työtaisteluun on ollut hyvin aikaa varautua eikä muutaman päivän lakko vaaranna huoltovarmuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 18:aa ammattiliittoa ja yli 800 000:ta jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme