Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK:n Katja Syvärinen: Työllisyys paranee kestävästi vain uusia työpaikkoja luomalla

Jaa

Kunnianhimoiset työllisyystavoitteet eivät saa johtaa hyvinvointivaltion turvaverkkojen romuttamiseen tai työehtojen heikentämiseen, varoittaa SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen vapputerveisissään.

Sen lisäksi, että työllisyyspäätöksillä pitää tähdätä julkisen talouden parantamiseen, päätösten vaikutukset ihmisten hyvinvointiin on myös arvioitava huolellisesti, Katja Syvärinen huomauttaa.

Hän korostaa, että työllisyys paranee kestävästi vain uusien työpaikkojen myötä.

– Kannustan yrityksiä, päättäkää palkata uusia työntekijöitä, kunnon työehdoin tietysti. Vastakkainasettelu on turhaa ja vahingollista, pienissä yrityksissä työnantaja ja työntekijä ovat myös työkavereita, samassa veneessä.

Katja Syvärinen tähdentää, että SAK:laiset liitot ovat valmiita yhteistyöhön ja kehittämään edelleen reilua paikallista sopimista.

– Juuri nyt on syytä pitää huolta suomalaisesta sopimusyhteiskunnasta ja vahvistaa sitä.

Katja Syvärisen vapputerveiset:

Hallitus haluaa nostaa työllisyysasteen 75 prosenttiin työikäisistä. Kehysriihen päätöksillä tavoitellaan lähes 50 000 lisätyöllistä. Merkittävän osa tästä on ajateltu syntyvän työllisyystoimilla, jotka ovat niin sanotusti päätösperäisiä. Ne edellyttävät siis sellaisia poliittisia päätöksiä rakenteisiin tai toimintatapoihin, joilla voidaan arvioida olevan määrällisiä työllisyysvaikutuksia.

Riihen päätöksillä viitataan esimerkiksi työttömyysturvan uudistamiseen, työnhakuvelvoitteen tiukentamiseen, työnhaun alkuvaiheen vahvempaan tukemiseen tai osatyökykyisten uudenlaisten työllistämismallien rakentamiseen. Ihan hyviä tavoitteita, kunhan tarkempi toteutus mietitään huolellisesti eikä samalla synnytetä uusia ongelmia.

Jos päätöksillä romutetaan hyvinvointivaltion turvaverkot ja työnantajat voivat teettää työtä millä hinnalla ja ehdoilla tahansa, voi olla, että työllisyysvaikutukset ovat ainakin jossain määrin positiivisia, mutta muut vaikutukset esimerkiksi julkiseen talouteen ja ihmisten hyvinvointiin ovat negatiivisia. Työttömyysturvan leikkaaminen ei ole hyvä työllisyystoimi. Työpaikkojen luominen on.

Työllisyyspäätöksillä on myös haluttu parantaa julkista taloutta. Kun vaaditaan päätösperäisiä työpaikkoja, kenen päätöksiä niiden synty vaatii? Kyse ei kai voi olla pelkästään työvoima- ja sosiaalipolitiikasta?

Mitä elinkeinoministeri voi kaikilla johtamillaan politiikanlohkoilla ja ministeriön alaisten tai rahoittamien organisaatioiden avulla tehdä uusien työpaikkojen luomiseksi ja työttömien työllistymiseksi? Miten esimerkiksi matkailuala saadaan elpymään? Miten Kemiin luodaan uutta toimeliaisuutta?

Mitä tiedeministeri voi kaikilla johtamillaan politiikanlohkoilla ja ministeriön alaisten tai rahoittamien organisaatioiden avulla tehdä uusien työpaikkojen luomiseksi?

Mitä kulttuuriministeri voi tehdä kulttuurialan työllisyyden vahvistamiseksi? Veikkauksen edunsaajien tulonmenetyksiä päätettiin kompensoida, mutta kulttuuri näyttää jäävän mopen osille. Mitä olisi tehtävissä?

Millä toimialalla tarvitaan joka kasvukausi lähes 20 000 kausityöntekijää? Otettiinko ja koulutettiinko näihin töihin viime kesänä suomalaisia työnhakijoita? Mitä asiasta vastaava ministeri voi tehdä asian hyväksi?

Koska päätösperäisten työpaikkojen on oltava valtiovarainministeriön hyväksymiä, hyväksyykö valtiovarainministeri näiden sektoriministereiden päätöksillään luomat työpaikat?

Muutkin voivat osallistua päätöstalkoisiin.

Työllisyys paranee kestävästi vain uusien työpaikkojen myötä. Juuri nyt on syytä pitää huolta suomalaisesta sopimusyhteiskunnasta ja vahvistaa sitä.

Kannustan yrityksiä, päättäkää palkata, kunnon työehdoin tietysti. Vastakkainasettelu on turhaa ja vahingollista, pienissä yrityksissä työnantaja ja työntekijä ovat myös työkavereita, samassa veneessä. SAK:laiset liitot ovat siksi valmiita kehittämään edelleen myös reilua paikallista sopimista. Hallitus, luokaa näkymää ja edellytyksiä, jossa voi ja kannattaa palkata.

Työmarkkinoiden vakaus ja ennustettavuus on sekä työnantajan että työntekijän etu. Se on koko Suomen etu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 17:ää ammattiliittoa ja noin 900 000 jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

FFC, Akava och STTK: Finland bör stödja EU:s stimulanspaket6.5.2021 11:12:20 EEST | Tiedote

Löntagarcentralorganisationerna FFC, Akava och STTK betonar att konsekvenserna kan bli allvarliga om EU:s stimulanspaket fälls i Finland. Om paketet förkastas skulle det sannolikt uppstå marknadstumult som leder till att arbetstillfällen försvinner och vår viktigaste exportregion, unionens inre marknad, lamslås. Organisationerna påpekar att redan det att man åstadkom paketet hade en lugnade effekt på marknaden och har ingett hopp åt världsdelen som har drabbats hårt av coronaviruset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme