Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK:n kysely: Työnantajan hyvä maine vähentää rekrytointiongelmia

Jaa

Vaikeinta työntekijöitä on palkata osa-aikaisiin työsuhteisiin. Työnantajan hyvä maine puolestaan vähentää rekrytointiongelmia, käy ilmi SAK:n luottamushenkilöille tehdystä kyselystä.

Työnantajan maineella on selvä yhteys rekrytointiongelmiin. SAK:n kyselyssä niillä työpaikoilla, joilla on hyvä työnantajamaine, 59 prosenttia luottamushenkilöistä kertoo, että työpaikalla on ollut vaikeuksia uusien työntekijöiden palkkaamisessa. Työpaikoilla, joilla ei ole hyvää työnantajamainetta, luku on peräti 86 prosenttia.

– Työnantajan maineella on suuri merkitys yritysten ja organisaatioiden kilpailukyvylle ja menestykselle. Se on myös merkittävä kilpailuetu, kun etsitään uutta ja osaavaa työvoimaa. Hyvämaineiset organisaatiot saavat enemmän ja laadukkaampia työpaikkahakemuksia, sanoo SAK:n maahanmuuttopolitiikan asiantuntija Eve Kyntäjä.

Hän painottaa, että hyvä työnantajamaine syntyy ennen kaikkea siitä, että työntekijöitä kohdellaan hyvin, työolot ja työehdot ovat kunnossa ja työstä maksetaan kunnollista palkkaa.

Uusien työntekijöiden palkkaamiseen liittyvät rekrytointiongelmat ovat työpaikoilla varsin yleisiä. SAK:laisista luottamushenkilöistä 68 prosenttia ilmoittaa, että työpaikalla on ollut vaikeuksia rekrytoinneissa. Eniten vaikeuksia on ollut yksityisillä palvelualoilla, joissa kolme neljästä (75 %) luottamushenkilöstä kertoo rekrytoinnin vaikeuksista.

Luottamushenkilöiden arvion mukaan rekrytointiongelmat koskevat erityisesti osa-aikaisia työsuhteita. Niissä rekrytointiongelmiin on törmännyt kaksi kolmesta (70 %) luottamushenkilöstä. Kokoaikaisiin ja vakituisiin työsuhteisiin palkattaessa rekrytointiongelmista ilmoittaa hieman yli puolet luottamushenkilöistä.

Eve Kyntäjä huomauttaa, että osa-aikatyö on tällä vuosituhannella selvästi yleistynyt.

– Tilastokeskuksen mukaan noin 17 prosenttia suomalaisista palkansaajista tekee osa-aikatyötä. Eniten osa-aikatyötä tehdään majoitus- ja ravitsemisalalla, kaupan alalla sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Kyselyyn vastanneista luottamushenkilöistä valtaosa (92 %) ilmoittaa, että työpaikalle on haettu uusia työntekijöitä viime vuosina.

SAK:n luottamushenkilöpaneeliin osallistui marraskuussa 693 luottamushenkilöä.

Lisätiedot
Maahanmuuttopolitiikan asiantuntija Eve Kyntäjä, puh. 040 051 3162
Tutkimusasiantuntija Riitta Juntunen (luottamushenkilöpaneeli), puh. 040 570 4408

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 17:ää ammattiliittoa ja noin 900 000 jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme