Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Saksalaiset osakkeet ohittavat ruotsalaiset suomalaisten kauppakohteena – USA:ssa kärkeen nousivat teknologiajätit

Jaa

Suomalaisten sijoittajien osakekauppa kohdistui heinäkuussa aiempia kuukausia enemmän Suomeen. Poikkeuksellisesti saksalaisilla osakkeilla käytiin enemmän kauppaa kuin ruotsalaisilla.

Saksalaiset osakkeet nousivat kolmen kärkeen heinäkuussa, kun katsotaan suomalaisten sijoittajien tekemiä osakekauppoja. Saksalaiset osakkeet keräsivät näin enemmän kauppaa kuin ruotsalaiset osakkeet, joka ovat tavallisesti olleet toiseksi tai kolmanneksi kiinnostavin markkina suomalaissijoittajille. Suosituimmat maat ennen Saksaa olivat Suomi ja Yhdysvallat.

”Saksan vetovoimaa kuvaa myös se, että suomalaisasiakkaiden osakevaihdosta 60 prosenttia oli ostoja. Ostetuin osake oli pankki Deutsche Bank, joka on menettänyt vuodessa lähes 40 prosenttia arvostaan ja kertonut laajoista tehostamisohjelmista. Suomalaiset ottavat nyt riskiä Saksassa”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Kemppaisen mukaan siirtymä Saksaan voi olla pysyvä, sillä ruotsalaisten osakkeiden osuus suomalaissijoittajien salkuissa näyttää olleen laskussa jo pidemmän aikaa.

”Saksa on osakemarkkinana houkutteleva, jos eri markkinoita vertailee vaikka perinteisellä arvostusmittarilla, p/e-luvuilla. Saksa on halvempi kuin Eurooppa keskimäärin, ja selkeästi koko maailma edullisempi. USAn arvostus on isoista maantieteellisistä markkinoista kallein. Saksan teollisuuden näkymät ovat heikentyneet jo pitkän aikaa, ja talouskasvu on lähellä nollaa. Mahdollisesti suomalaiset ounastelevat jo käännettä parempaan?”

Yhdysvallat keräsi toiseksi eniten suomalaisten sijoittajien osakevaihtoa heinäkuussa. Sijoittajat olivat kuitenkin enemmän myyntilaidalla, sillä vaihdosta 60 prosenttia oli myyntejä. Suomalaiset lisäsivät omistuksiaan teknologiajäteissä, sillä ostetuimpien kärjestä löytyvät Apple ja Facebook.

Danske Bankin asiakkaiden osakekaupoista tehty vertailu on kuvaava, sillä pankin kaupankäyntipalkkiot ovat samat kaikille markkinoille. Näin edullisemmat välityspalkkiot eivät ohjaa sijoituksia Suomeen.

Suomen osuus laskussa

Myös heinäkuu osoitti, että suomalaisten halu sijoittaa myös ulkomaalaisiin osakkeisiin on kasvanut, sillä Suomen osuus osakekaupasta oli reilut 80 prosenttia, kun aiempien vuosien heinäkuussa osuus on ollut vajaat 90 prosenttia. Osuus oli kuitenkin reilusti suurempi kuin kuluvan vuoden kesäkuussa, jolloin 75 prosenttia kaupoista kohdistui Suomeen.

Suomalaisissa osakkeissa eniten vaihtoa keränneet osakkeet olivat samoja kuin viime kuukausina. Eniten vaihtoa kertyi Nordealle, jota sijoittajat myivät eniten.

”Nordeasta on puhuttu viime vuosina uutena kansanosakkeena, sillä se on kerännyt suuren joukon piensijoittajia omistajiinsa. Nyt näyttää siltä, että suunta voi olla kääntymässä.”

Sijoitukset maittain, kunkin vuoden heinäkuu

OSAKEKAUPAT MAITTAIN HEINÄKUUSSA

               

Maa

2016

2017

2018

2019

 

Suomi

89,2 %

89,0 %

89,6 %

81,8 %

 

Yhdysvallat

2,3 %

2,3 %

2,4 %

8,9 %

 

Ruotsi

3,9 %

4,1 %

2,2 %

2,4 %

 

Saksa

1,8 %

1,5 %

1,6 %

2,6 %

 

Norja

1,2 %

1,5 %

1,2 %

1,3 %

 
             

LÄHDE: Danske Bank

           
             

YHDYSVALLAT

           

VAIHDETUIMMAT

Osuus

MYYDYIMMÄT

Osuus

OSTETUIMMAT

Osuus

Apple Inc.                                   

4,0 %

Tesla Inc (US)                               

4,5 %

Apple Inc.                                   

9,8 %

Facebook Inc A (US)                          

3,6 %

Johnson & Johnson                            

3,8 %

Facebook Inc A (US)                          

8,0 %

Johnson & Johnson                            

3,2 %

Microsoft Corp.                              

2,4 %

Johnson&Johnson                            

2,4 %

Tesla Inc (US)                               

2,9 %

Berkshire Hathaway Inc. B                    

2,2 %

ProShares Ultra Financials                   

1,9 %

Berkshire Hathaway Inc. B                    

1,6 %

Advanced Micro Devices Inc.                  

1,8 %

Centene Corp                                 

1,7 %

           

SAKSA

           

VAIHDETUIMMAT

Osuus

MYYDYIMMÄT

Osuus

OSTETUIMMAT

Osuus

Deutsche Bank AG (Regd.)              

10,7 %

Deutsche Bank AG (Regd.)              

11,9 %

Deutsche Bank AG (Regd.)              

9,6 %

Allianz SE      

7,6 %

Bayer AG

8,2 %

Allianz SE      

8,1 %

Bayer AG

7,3 %

Wirecard AG

7,0 %

Bayer AG

6,6 %

Wirecard AG

6,3 %

Allianz SE      

6,9 %

SAP SE (Ord)              

6,0 %

Munich RE (Regd)

6,2 %

Munich RE (Regd)

6,8 %

Wirecard AG

5,7 %

           

SUOMI

           

VAIHDETUIMMAT

Osuus

MYYDYIMMÄT

Osuus

OSTETUIMMAT

Osuus

Nordea

13,2 %

Nordea

17,8 %

Nokia Oyj (FI)               

10,0 %

Outokumpu Oyj    

8,8 %

Outokumpu Oyj    

9,6 %

Nordea

8,6 %

Nokia Oyj (FI)               

8,6 %

UPM-Kymmene Oyj    

7,9 %

UPM-Kymmene Oyj    

8,4 %

UPM-Kymmene Oyj    

8,2 %

Neste Oyj 

7,5 %

Outokumpu Oyj    

8,1 %

Neste Oyj 

7,2 %

Nokia Oyj (FI)               

7,1 %

Neste Oyj 

6,9 %

Tietoa vertailusta

  • Osakkeiden ostomaat perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin toukokuussa.

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Välityspalkkiot ovat minimissään 2-8 euroa kaupankäyntiaktiivisuudesta riippuen.
  • Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme