Sallan kunta ja matkailu

Sallan Rykimäviikolla retkeillään, musisoidaan ja puhutaan seksuaalisuudesta

Jaa

Sallassa syksy tarkoittaa upeaa ruska-aikaa ja omalaatuisia, vauhdikkaita tapahtumia. Syksyn starttaa suosittu Rykimäviikko, jota vietetään 8.-16. syyskuuta. Rykimäviikon ohjelmiin kuuluu esimerkiksi seksuaaliluento, rykimäretki, burleskitanssia ja musiikkia RUSKAntri-kantrifestivaalin merkeissä.

Rykimäviikko käynnistyy lauantaina 8. syyskuuta vauhdikkaasti musiikilla. Sallan Poropuistossa esiintyy Inga Söder band kello 19 alkaen ja sen jälkeen Papana Pupissa Duo Badfellas kello 22 alkaen. Suomen hulluimmaksi duoksi itseään nimittävä Badfellas tuo mukanaan Papana Pupin lavalle rohkean Tease ’n Tickle burleskishow’n.

Sunnuntaina 9. syyskuuta kirjailija-seksuaalikasvattaja Nina Honkanen kertoo sallalaisille seksuaalisuuden saloista. Luennolla keskustellaan muun muassa halun anatomiasta ja opitaan tunnistamaan mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Maksuton tilaisuus alkaa Sallan Poropuiston auditoriossa kello 17.

Rykimäviikolla järjestetään myös perinteinen rykimäretki. Oulangan luontokeskuksen retkellä tutustutaan tänä vuonna Oulangan kanjoniin Etelä-Sallassa. Opastettu retki Kanjonin kurkkaukselle alkaa kello 10 Karhunkierroksen luontokeskukselta. Reitti on pituudeltaan 6 kilometriä ja osallistuminen ilmaiselle opastukselle maksutonta. Retkelle ilmoittaudutaan ennakkoon 9.9. mennessä.

Rykimäviikon kohokohtiin kuuluu myös suosittu RUSKAntri-tapahtuma, joka tuo Sallaan kotimaisia kantrimusiikin huippuja. Kantrit alkavat keskiviikkona 12. syyskuuta Tarja Merivirran ja Preerian Pelimannien konsertilla Sallan Poropuiston Tähtitaivaskodassa. Torstaina 13. syyskuuta Edu Kettunen konsertoi Poropuiston auditoriossa ja perjantaina 14. syyskuuta kantrien loppuhuipennuksesta vastaa Marko Haavisto ja Preerian Pelimannit Sallatunturin Tupien ravintola Kielassa.

Keskiviikkona ja torstaina kantrien jatkoja vietetään Papana Pupissa, jossa esiintyy Mudville 56. Perjantaina yleisöä viihdyttää Marko Haaviston lisäksi Kairan Kantrisakki, joka opastaa iltapäivällä rivitanssin saloihin Kielassa.

RUSKAntriin myydään ennakkolippuja Sallan matkailuinfossa ja lipputoimisto.fi:ssä. Liput maksavat 12–16 euroa per tapahtuma.

Rykimäviikon virallisten tapahtumien lisäksi Sallan upea luonto tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa syyskuussa. Matkailukeskuksen tuntumasta löytyy useita tuntureita huiputettavaksi ja patikka- ja pyöräilyreittejä jokaisen luonnonystävän kuljettavaksi.

Lisätietoja kaikista tapahtumista osoitteessa loma.salla.fi.

Yhteyshenkilöt

Kati Vesalainen
Matkailukoordinaattori, Sallan kunta
kati.vesalainen@salla.fi
0400 159 022

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sallan kunta ja matkailu
Sallan kunta ja matkailu
PL 28, Postipolku 3
98901 Salla

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sallan kunta ja matkailu

Viileä sää jouluilolla vastaan Sallassa16.7.2019 14:57:35 EESTTiedote

Villavaatteet roikkuvat esillä joulukoristeiden vieressä, tonttulakkipäiset touhuajat kipittävät kiireisesti tapahtumapaikasta toiseen ja kaikuvatpa joulusäveletkin huulilta innostuneiden kävelijöiden korviin. Vain lumi puuttuu, ja kuusentaimetkin ovat vielä istutusta vailla. Kyse on sallalaisesta ÄinPäin-päivästä, jossa jouluteemalla hyödynnetään viileää, mutta valoisaa, keskikesän säätä myöhäisillan kylätapahtumassa.

Matkailun kova kasvu jatkuu Sallassa - kasvuluvut jälleen Suomen suurimpia11.2.2019 10:09:48 EETTiedote

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät viime vuonna Sallassa hurjat 42,8 prosenttia. Kotimaisten yöpymiset pysyivät lähellä edellisvuoden tasoa, kasvua kirjattiin noin prosentti. Yhteensä rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat Sallassa viime vuonna 11,1 prosentilla ja yöpymisiä kirjattiin yhteensä 138 000. Kasvuluvut ovat jälleen Suomen suurimpia, koko Lapissa matkailu kasvoi 3 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme