Salon kaupunki

Salo mukana Naantalin Asuntomessuilla

Jaa

Salon kaupunki on mukana perjantaina (15.7.) avautuvilla Naantalin Asuntomessuilla omalla osastolla.

-  Katsoimme, että nyt, kahden poikkeuksellisen kesän jälkeen, on hyvä jalkautua ja lähteä kertomaan Salon tarjoamista mahdollisuuksista niin asumisen, työpaikkojen kuin vapaa-ajan vieton suhteen, kertoo viestintäpäällikkö Teija Järvelä.

-  Salossa on avoinna enemmän työpaikkoja kuin aikoihin. Työttömyysluvut ovat nyt samalla tasolla kuin vuonna 2008.

Saloon töihin tuleville meillä on tarjota jokaisen mieltymyksiin soveltuvia asuinympäristöjä vilkkaasta kaupunkielämästä maaseudun rauhaan. Kaupungilla on vapaita tontteja vajaat 400, joista uusimpina juuri varattaviksi tulleet Märynummen tontit lähellä vajaa vuosi sitten valmistunutta koulu- ja päiväkotikokonaisuutta.

Lisäksi hyvät yhteydet lähimmille kaupunkiseuduille antavat mahdollisuuden tarvittaessa kulkea töihin kauemmaksikin, jatkaa kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi.

-  Salon alue Teijon kansallispuistoineen ja ruukkikylineen on hyötynyt korona-ajan kotimaan matkailusta ja nyt kun tapahtumia on taas mahdollisuus järjestää täysimittaisina, haluamme toivottaa matkailijat tervetulleiksi myös meillä järjestettäviin tapahtumiin kuten esimerkiksi iltatoreille.

Lisäksi retket ja lomamatkat ovat matalan kynnyksen tapa tutustua paikkoihin, jotka saattavat houkutella asettumaan myös pidemmäksi aikaa, muistuttaa Järvelä.

Salon kaupungin henkilöstön lisäksi osastolla päivystää kaupungin luottamushenkilöitä sekä liikelaitos Salon Veden, kaupungin elinkeinoyhtiö Yrityssalon, Salon Seudun Koulutuskuntayhtymän, ekovoimalaitos Lounavoiman ja Salon Nuorkauppakamarin edustajia.

-  Hienoa, että olemme saaneet osastolle eri toimijoiden edustajia. Näin messuvieraillekin on tarjota monenlaisia näkökulmia Saloon, kiittää Järvelä.

Naantalin Asuntomessut ovat avoinna 15.7.–14.8. joka päivä klo 10–18. Lisäksi neljänä artistitorstaina (21.7., 28.7., 4.8., 11.8) messut ovat avoinna klo 20.30 asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Salon kaupunki
Salon kaupunki
Tehdaskatu 2
24100 SALO

02 7781 (vaihde)http://www.salo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Salon kaupunki

Salo Cyber Talks -seminaari: Kyberturvallisuuden merkitys vahvassa kasvussa kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla26.1.2021 16:58:49 EET | Tiedote

Tiistaina järjestettiin Salossa jo neljäs kyberturvallisuuteen keskittyvä asiantuntijatapahtuma Salo Cyber Talks. Koronatilanteesta johtuen tapahtuma järjestettiin webinaarina, johon osallistui enimmillään noin 130 alan asiantuntijaa. Kuten tapahtuman suojelijana toiminut tasavallan presidentti Sauli Niinistö tilaisuuteen lähettämässä tervehdyksessään totesi, on aihe erittäin ajankohtainen. Niinistön mukaan kyberturvallisuus koskettaa yksittäisiä ihmisiä ja yrityksiä, mutta myös koko yhteiskuntaamme, ja tietomurrot ovat hyökkäyksiä paitsi yksilöä, mutta myös koko yhteiskuntajärjestystämme kohtaan. Tapahtumassa tarkasteltiin kyberturvallisuutta yrityksen liiketoiminnan, yhteisöiden kuten kaupunkien kyberstrategioiden, kvanttiturvallisen salausteknologian ja kyberrikollisuuden näkökulmista. Paneelikeskustelun aiheena oli kyberturva-alan tulevaisuus ja tarvittavat teknologiset innovaatiot. Puheenvuoroissa korostettiin kyberturvallisuuden kuuluvan kaikille. Yrityksessä tai kaupungin organi

MEDIAKUTSU: Salo Cyber Talks 202119.1.2021 13:58:18 EET | Kutsu

Arvoisa median edustaja, Salossa vuosittain järjestettävä kyberturvallisuuden asiantuntijatapahtuma, Salo Cyber Talks, on ajankohtaisempi kuin koskaan. Syksyllä laajasti uutisoitu Vastaamon tietomurto viimeistään osoitti, että kyberturvallisuus tai sen puute voi oikeasti koskettaa jokaista. Tänä vuonna kutsuvierastapahtuma toteutetaan verkossa 26. tammikuuta klo 12 – 16 ja siihen voi osallistua oheisen linkin kautta: Salo Cyber Talks 2021 - Zoom Medialle on myös varattu mahdollisuus osallistua tapahtumaan paikan päällä Salo IoT Campuksella (Joensuunkatu 7, 24100 Salo) koronarajoituksia noudattaen. Paikan päälle tulevilta toivomme ennakoilmoittautumista. Tapahtumaan osallistuvia asiantuntijoita on mahdollista haastatella joko etänä tai paikan päällä kampuksella. Salo Cyber Talks 2021:n puheenjohtajana toimii Finnish Information Security Cluster – Kyberala ry:n toiminnanjohtaja Mika Susi ja tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Ohjelma: 12:00 Tasavallan president

Liikennekyselyn tuloksia hyödynnetään liikennepalveluiden kokonaispalvelutason parantamiseen23.9.2020 14:32:24 EEST | Tiedote

Salon kaupunki toteutti elokuussa kyselyn yli 65 vuotta täyttäneille salolaisille sekä yläkoululaisille ja heidän vanhemmilleen ymmärtääkseen paremmin heidän liikkumistarpeitaan, tottumuksiaan ja haasteitaan sekä liikkumispalveluiden merkitystä heidän hyvinvointiinsa. Kyselyyn saatiin vastauksia yhteensä 1048, kattavasti eri puolelta Saloa. Yli 65 vuotta täyttäneistä vain 6,5 % katsoo olevansa aktiivisia joukkoliikenteen käyttäjiä. Yläkoululaisista vain 17 % noin 580 vastaajasta käyttää julkisia liikennepalveluita paljon. Suurimpina käytönesteinä koetaan aikataulujen sopimattomuus tai niiden ja reittien tuntemattomuus. Vanhemmat käyttäjät kokevat myös esteettömyyden ja hinnan varsin tasaväkisinä haasteina. - Kysely osoitti, että Salon joukkoliikennepalvelu eli Paikku on yhä vieras asukkaille. Lisäämme tiedottamista sekä kokeilemme uusia tapoja ja eri käyttäjäryhmille toimivia kanavia, jotta joukkoliikenteen käytön kynnystä saadaan madallettua ja käyttäjämääriä kasvatettua, toteaa liike

Salo CyberTalks -seminaari: Kunnat ja organisaatiot entistä suurempien kyberuhkien äärellä – uhkakuvista huolimatta mahdollisuus todelliseen kilpailuetuun28.1.2020 16:47:35 EET | Tiedote

Salo IoT Campuksella tänään pidetty Salo CyberTalks kokosi jälleen salin tupaten täyteen kiinnostuneita kuulijoita. Paikalla oli lähes parisataa elinkeinoelämän, koulutuksen ja kyberturvallisuuden asiantuntijaa keskustelemassa kyberuhkien tuomista haasteista kunnille, organisaatioille ja tavallisille kuntalaisille. Tilaisuuden pääpuhuja, kyberterrorismin ja -turvallisuuden huippuasiantuntija Rami Efrati, toi terveiset Israelin Tel Avivista, josta on tullut kyberturvallisuuden startup - ja monikansallisten yritysten R&D-keskittymä. Seminaarista kantautuva viesti on selkeä: kunnat tulevat tulevaisuudessa olemaan yhä useampien ja kehittyneempien hyökkäysten kohteena. Vaikka osa tietoturvaloukkauksista on pieniä, pitää elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi varautua digitaalisiin uhkiin jo etukäteen. Helppoa tämä ei kunnille ole, mutta panostamalla koulutukseen ja monialaiseen yhteistyöhön voi kyberturvallisuuden tuomat haasteet kääntää myös kilpailueduksi.

MEDIAKUTSU: Salo CyberTalks 202021.1.2020 12:34:06 EET | Kutsu

Arvoisa median edustaja, Tervetuloa Salo CyberTalks 2020 –tilaisuuteen tiistaina 28.1.2020 klo 12-18. Salo CyberTalks on alan asiantuntijoille ja organisaatioille sekä muille kyberturvallisuudesta kiinnostuneille järjestettävä vuosittainen kutsuvierastilaisuus, jossa kuullaan mielenkiintoisia esityksiä ja keskustellaan päivänpolttavista kyberturvallisuusaiheista. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii tuttuun tapaan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva. Tapahtumassa esitellään myös kyberturvallisuusalan tuotteita, palveluja, demoja ja koulutusta yritysten ja muiden alan organisaatioiden ständeillä. Ständeihin voit tutustua ennen tilaisuuden alkua klo 11 alkaen, kahvitauolla sekä cocktailtilaisuuden aikana. Tapahtumapäivänä Salo IoT Campuksen Siilo coworking-tila, joka sijaitsee lähellä auditoriota, on vapaassa käytössä. Lisäksi Salo IoT Campuksella järjestetään tapahtumapäivänä kaksi avointa kampuskierrosta klo 10:30 ja 17:30. Kierrokselle lähdetään kampuksen pä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme