HUS

Samarbetsförhandlingarna som rör HUS textbehandlingstjänst har avslutats

Dela

Som ett resultat av förhandlingarna avslutas anställningen för 150 personer på HUS Asvia. Den preliminära uppskattningen av minskningsbehovet var högst 180 personer.

Samarbetsförhandlingarna som rör HUS textbehandlingstjänster har avslutats 9.11.2020. Som ett resultat av förhandlingarna som inleddes i mars avslutas anställningen för 150 personer i HUS Asvia.

"Införandet av det automatiska taligenkänningssystemet minskade behovet av textbehandling mycket drastiskt. Vi har erbjudit examensinriktad fortbildning till alla som berörs av förhandlingarna, därmed har minskningsbehovet blivit lite mindre, säger Tuula Lasander, direktör för verksamhetsområdet HUS Asvia.

HUS meddelade om en utökning av användningen av automatisk taligenkänning den 23 oktober 2020. Användningsgraden för taligenkänning är redan 80 procent. "Den digitala omställningen skedde mycket snabbt inom textbehandling," fortsätter Lasander.

HUS Asvia är en stödtjänstenhet för hälso- och sjukvård och en del av samkommunen HNS. Enheten producerar lokalvårdstjänster, måltidstjänster för patienter och personal, e-tjänster, avdelningssekreterar- och textbehandlingstjänster samt personal- och ekonomitjänster för HUS.

Mera information:

Tuula Lasander 

HUS Asvia 

tfn 0400 749 033 

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum