Like Kustannus

Sami Makkonen jatkaa kulttuurimme pimeämpien puolien tarkastelua hyytävässä kauhusarjakuva Hevosjumalassa

Jaa

Okkultismia, alkemiaa ja kansanperinnettä yhdistelevä Hevosjumala-sarjakuva on kertomus perheestä, joka ostaa hylätyn kesähuvilan ja pahoista voimista, jotka synkeällä korpimaalla vaanivat.

Pelko ja rienaus. Pettymys ja pakkomielle. Ne asuivat tässä talossa.

Nuori perhe on ostanut unelmiensa täyttymyksen: ränsistyneen kesähuvilan kaukaa kotoa. Kesä on kaunis ja kuuma, mutta naapurustossa tapahtuu jotain pahaenteistä. Jo kauan sitten kylvetyt kauhun siemenet ovat taas alkaneet itää.

Eri aikatasoilla liikkuva kertomus vie lukijan spriraalimaisesti yhä syvemmälle korpimetsän kartoittamattomiin varjoihin ja kohti vääjäämätöntä tragediaa. Hevosjumalan rujonkaunis ja pysäyttävä kuvitusjälki pitää otteessaan samalla kun karmiva tarina pakottaa lukemaan vielä yhden sivun.

Sarjakuvataiteilija Sami Makkonen haluaa yhdistää viimeaikoina etenkin elokuvista suuremman yleisön tietoisuuteen noussutta folk-kauhua kosmiseen kauhuun.”. Hevosjumala lainaa muun muassa suomalaisesta juhannukseen ja jouluun liittyvästä kansanperinteestä. Esimerkiksi tallirenki Tahvanus, hevosjumala, liittyy vahvasti Tapaninpäivän perinteisiin.

”Pyrin herättämään lukijassa ihmetystä ja mysteerin tuntua, jonka toivon herättävän tunteen jostakin syvemmästä ja todellisemmasta kuin "pelkkä" sarjakuva. Suomen sarjakuvakentällä ei ole tehty aiemmin tämän kaltaisia sarjakuvateoksia. Eikä käsittääkseni missään muuallakaan”, Makkonen sanoo.

Erityistä suosiota Yhdysvalloissa nauttiva Makkonen (s. 1975) jatkaa kulttuurimme pimeiden puolien tarkastelua. Vuonna 2019 julkaistua Kalevala-sarjakuvaromaania kiitettiin eri medioissa sen henkeäsalpaavasta ja maalauksellisesta kuvituksesta, joista ”lähes jokainen ruutu itsessään kelpaisi taideteokseksi.” Kalevalasta on tehty kustannussopimus venäläisen Gorodets-kustantamon kanssa.

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva: Mikko Kutvonen.
Kuva: Mikko Kutvonen.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Muistatko tuplapesämankat? Oletko koskaan miettinyt syvällisesti Aku Ankan taskukirjoja? Nyt siihen on mahdollisuus – tutustu Tommi Liimatan Serkkuteoriaan29.4.2022 10:51:45 EEST | Tiedote

Muistatko kultaisen 80-luvun surullisine huoltoasemahampurilaisineen ja kokoelmakasetteineen? Entä ilmastoimattoman Datsun Cherryn ja kesälomamatkat sukulaisten luo? Tommi Liimatta analysoi pettämättömän tarkasti maailmamme muutosta ja lähihistoriamme populaari-ilmiöitä uutuusteoksessaan Serkkuteoria.

Suoraan sydämeen on nyrkkeilijä Sonia Grönroosin traaginen ja voimaannuttava elämäntarina26.4.2022 09:33:00 EEST | Tiedote

Nyrkkeilijä Sonia Grönroosin elämäkerta "Suoraan sydämeen" on tuskan ja pettymysten värittämä mutta yhtä lailla täynnä tinkimätöntä innostusta ja rakkautta. Grönroos oli matkalla maailman huipulle, kun hänen uransa katkesi pahimmalla mahdollisella hetkellä. Jo lapsuudessaan Grönroos koki kovia, kun hänen isänsä kaappasi hänet pois Suomesta ja jätti sitten heitteille. Koetut vaikeudet ovat kuitenkin saaneet Grönroosin arvostamaan entistä enemmän kaikkea sitä hyvää, mitä elämä tarjoaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme