Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Samuli Heimosen näyttely ja sen oheisohjelma tarjoavat jokaiselle jotakin

Jaa

TIEDOTE 25.2.2019. Kuvataiteilija Samuli Heimosen suosittu näyttely Monesta yksi on ollut avoinna kuukauden päivät ja sen on nähnyt jo yli 2000 kävijää. Näyttelyn monipuolinen oheisohjelma syventää näyttelykokemusta ja näyttelyn teemoja monin eri tavoin. Ensi viikolla ohjelmassa: museolehtorin kierros Samuli Heimosen näyttelyyn pidetään keskiviikkona 27.2. klo 13 ja yleisöopastus sunnuntaina 3.3. klo 13. Maaliskuun alussa voi tulla katsomaan, miten Samuli Heimosen maalaukset syntyvät, kun Heimonen ja kansanmuusikko Ville Ojanen kohtaavat Kangasala-talon lavalla ja huhtikuussa voi puolestaan osallistua vaikkapa mosaiikkikurssille.

Samuli Heimonen, Merimiessolmu, 2018. Akryyli ja öljy kankaalle.
Samuli Heimonen, Merimiessolmu, 2018. Akryyli ja öljy kankaalle.

Valitse mieleisesi opastus

Museolehtorin kierroksella tutustutaan Samuli Heimosen näyttelyyn Monesta yksi. Aikuisille suunnatuilla asiantuntijakierroksilla pohditaan museolehtorin kanssa paitsi Samuli Heimosen teoksia ja teosten teemoja, myös taidehistoriallisia vaikutteita mosaiikkitekniikoista muotokuva-, asetelma- ja maisemamaalauksiin. Museolehtorin kierroksen pitää keskiviikkona 27.3. poikkeuksellisesti taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen. Kevään muut kierrokset keskiviikkoisin 27.3., ke 23.4. ja ke 8.5. klo 13.

Joka sunnuntai pidetään yleisöopastus klo 13. Opastukset sisältyvät pääsymaksuun.

Senioripäivinä museoon 2€:lla

Joka kuukausi taidemuseossa pidetään senioripäivä, jolloin seniorit pääsevät museoon 2€:lla koko päivän. Senioripäivän ohjelmassa näyttelyopastuksen lisäksi on usein myös muuta ohjelmaa. Seuraavana senioripäivänä tutustutaan muun muassa japanilaiseen, shintolaiseen perinteeseen kuuluvaan
kannettavaan alttariin. Kevään senioripäivät keskiviikkoina 13.3. ja 10.4.

Koiran kanssa taidemuseoon! -päivä

Koiran kanssa taidemuseoon -päivä järjestetään torstaina 28.4. klo 11-19, jolloin on mahdollisuus tutustua näyttelyyn koiran kanssa. Päivä on paitsi koirille ja heidän omistajilleen, myös koirien ystäville. Päivä liittyy kiinteästi Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyyn, jossa on esillä muotokuvia muun muassa koirista ja susista. Muina päivinä taidemuseoon ovat tervetulleita vain opaskoirat. Päivästä tiedotetaan tarkemmin lähempänä tapahtumapäivää.

Maalaustapahtuma musiikin säestämänä ja taiteilijatapaaminen

Kuvataiteilija Samuli Heimonen ja kansanmuusikko Ville Ojanen yhtyeineen kohtaavat Kangasala-talon lavalla. Tätä maalaustapahtumaa ei kannata jättää väliin! Heimonen ja Ojanen in Stereo -musiikillinen maalausesitys keskiviikkona 6.3. klo 19. Tapahtumalipulla sisäänpääsy myös Heimosen näyttelyyn. Esityspäivänä taidemuseo on avoinna klo 19 asti.

Suosittu taiteilijatapaaminen helmikuussa toi taidemuseoon liki 80 kävijää kuuntelemaan Samuli Heimosta ja hänen mietteitään taiteesta ja taiteilijuudesta. Huhtikuun taiteilijatapaamisessa torstaina 11.4. Heimonen kertoo muun muassa susimuotokuvistaan ja siitä, miten antiikin mosaiikit ovat innoittaneet häntä uusissa maalauksissaan. Yleisö voi myös esittää Heimoselle kysymyksiä, joita kannattaa miettiä jo etukäteen.

Teemapäiviä ja opastuksia lapsille

Joka kuukausi vietetään taidemuseossa myös Lasten lauantai -teemapäivää. Päivään kuuluu lapsille suunnattu opastus Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyssä, työpaja sekä muuta mahdollista toimintaa. Lasten lauantai -teemapäivät ovat lapsille maksuttomia ja lasten mukana tulevat aikuisetkin pääsevät maksutta mukaan. Kevään tulevat Lasten lauantait ovat ohjelmassa 23.2., 13.4. ja 27.4. klo 10-14.

Maalis-, huhti- ja toukokuussa Kangasalan koululuokilla on mahdollisuus tutustua maksutta Samuli Heimosen näyttelyyn. Kangasalan kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaan kuuluen kaikille ykkösluokkalaisille tarjotaan taidemuseokäynti opastuksineen ja bussimatkoineen. Myös muut luokka-asteet ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita maksuttomille museo-opastuksille, mutta ryhmien kuljetuskustannuksiin kaupunki valitettavasti ei voi osallistua, vaan ne jäävät koulujen ja varhaiskasvatuksen yksiköiden maksettavaksi.

Elämyksellinen mosaiikkikurssi

Mosaiikkikurssi ”Elämysmosaiikkia taiteen keskellä” pidetään huhtikuun kahtena sunnuntaina 7.4. ja 14.4. Kurssin kesto yhteensä 12 tuntia. Taiteilija Minna Polus johdattaa kurssilaiset mosaiikkitekniikkaan sekä mosaiikkien historiaan. Kurssi on suunnattu aikuisille ja se järjestetään yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa. Lisätietoja kurssista maaliskuussa Valkeakoskiopiston ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon sivuilta.

Poimi omat suosikkisi näyttelyn oheisohjelmasta!

Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely on avoinna Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 26.1.-19.5.2019.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Johanna Kangas
museolehtori, tiedottaja
p. 040 773 0196
johanna.kangas@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kuvat

Samuli Heimonen, Merimiessolmu, 2018. Akryyli ja öljy kankaalle.
Samuli Heimonen, Merimiessolmu, 2018. Akryyli ja öljy kankaalle.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Samuli Heimosen näyttelyn viimeinen viikko Kimmo Pyykkö -taidemuseossa käynnistyi13.5.2019 10:14:57 EESTTiedote

Tiedote 13.5.2019. Vielä ehtii nähdä Samuli Heimosen puhutun ja pidetyn näyttelyn Monesta yksi. Suositun näyttelyn on nähnyt jo yli 7000 ihmistä. Heimosen näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa vielä tämän viikon. Taidemuseo on avoinna maanantaita lukuun ottamatta joka päivä. Lauantaina kansainvälisenä museopäivänä taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy kaikille.

Kesällä 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu Einar Ilmonin näyttely17.4.2019 08:30:00 EESTTiedote

TIEDOTE 17.4.2019. Kesäkuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu kangasalalaisen kuvataiteilija Einar Ilmonin (1880-1946) odotettu näyttely. Taidemuseon kahteen kerrokseen sijoittuvassa näyttelyssä esitellään Ilmonin tyypillisimpiä teemoja; henkilökuvia, omakuvia, maisemia ja uskonnollisia aiheita. Ilmonin teosten rinnalle ripustetaan muutama teos myös hänen opettajaltaan Helene Schjerfbeckiltä. Schjerfbeckiä ja Ilmonia yhdisti paitsi tyylilliset pyrkimykset, maalaustapa ja aihevalinnat, myös sielullinen yhteys ja eristäytynyt elämätapa. Näyttelyssä on esillä noin 55 teosta.

Samuli Heimosen toinen taiteilijatapaaminen to 11.4. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa5.4.2019 11:55:44 EESTTiedote

Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyn on nähnyt jo liki 5000 ihmistä. Ensi torstaina 11.4. klo 17.30 on toinen mahdollisuus tavata taiteilija ja kuulla hänen itsensä kertomana näyttelystä sekä taiteellisista vaikutteistaan. Tilaisuus Kimmo Pyykkö -taidemuseon toisessa kerroksessa on kaikille avoin ja maksuton. Huomaathan kuitenkin, että tilaan mahtuu rajoitettu määrä ihmisiä.

Kuvan syntymisen ihme musiikin tahdittamana Kangasala-talon lavalla 6.3.19.2.2019 08:51:00 EETTiedote

Keskiviikkona 6.3. klo 19 Kangasala-talon lavalla kohtaavat kuvataiteilija Samuli Heimonen ja kansanmuusikko Ville Ojanen yhtyeineen. Yleisöllä on mahdollisuus nähdä, miten Samuli Heimosen teokset syntyvät ja kokea musiikin siivittämä maalaustapahtuma, jota harvoin pääsee seuraamaan ”livenä”. Tapahtumalipun hinnalla sisäänpääsyn myös Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyyn Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme