Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Sanataidetta ja kuiskaajan korvamatoja - Tokaluokkalaisten taideretki järjestetään tänä vuonna virtuaalisena

Jaa

Tänä vuonna kaikki Helsingin kaupungin peruskoulujen 2.-luokkalaiset on kutsuttu kokonaan virtuaalisena toteutettavalle taideretkelle. Tokaluokkalaisten taideretki järjestetään yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen, Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa.

”Jo perinteeksi muodostunut Tokaluokkalaisten taideretki avaa ovia taiteeseen ja kulttuuriin. Tavoitteena on tarjota yhdenvertainen mahdollisuus taide-elämykseen kaikille 2.-luokkalaisille ja heidän opettajilleen”, kertoo perusopetusjohtaja Outi Salo. Hän kertoo myös, että koronatilanteesta johtuen tänä vuonna taide-elämykset nautitaan etänä ja oman luokan kesken.

Sanataidetta Kiasmassa ja oopperan kuiskaajan korvamatoja

Tänä vuonna Tokaluokkalaisten taideretki koostuu Kiasman järjestämästä taidepajasta sekä Helsingin kaupunginorkesterin konsertista.

Kiasman taidepajassa tutkitaan ääntä ja sanoja leikillisin keinoin. Taidepaja kannustaa oppilaita luovaan tutkimiseen ja ennakkoluulottomaan kokeilemiseen sekä nykytaiteelliseen ajatteluun. Osana työskentelyä kerätään materiaalia yhteiseen sanataideteokseen, jonka lopputulos jaetaan sähköisesti kaikille osallistuneille luokille joulukuussa.

Helsingin kaupunginorkesterin Kuiskaajan aaria -konsertissa oppilaat pääsevät tutustumaan oopperan kuiskaajan korvamatoihin. Korvamadot luikertelevat ristiin rastiin ja soivat päällekkäin. Konsertissa kuiskaajan korvamadot laitetaan järjestykseen. Kuiskaajan aaria -konsertti kannustaa oppilaita aktiiviseen toimintaan, johon he osallistuvat ennakkomateriaalin ja Musiikkitalolla taltioidun konserttitallenteen avulla.

Tokaluokkalaisten taideretkeä on järjestetty Helsingissä vuodesta 2012 lähtien. Tokaluokkalaisten taideretki on osa laajempaa Helsingin kaupungin koulujen kulttuuripolkua, jonka tavoitteena on tarjota peruskoulun oppilaille mahdollisuuksia tutustua monipuolisesti erilaisiin kulttuurisisältöihin ja -tapahtumiin.

Lisätietoja:

Outi Salo, perusopetusjohtaja, kasvatus ja koulutus, Helsingin kaupunki
outi.salo@hel.fi, 09 310 86274

Sara Törmänen, pedagoginen suunnittelija, kasvatus ja koulutus, Helsingin kaupunki, sara.tormanen@hel.fi, 09 310 86210

Kristiina Vuorela, vastaava tuottaja, Helsingin juhlaviikot, 
kristiina.vuorela@helsinkifestival.fi, 040 516 0656

http://helsinkifestival.fi/taideretki/

”Rusina, takaraivo, pitkästely ja alfabetet” – Kiasma järjestää tokaluokkalaisille etätaidepajoja

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 24.11.202020.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 24. marraskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa varhaiskasvatuksen lastenhoitajien työvoiman hankinta Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä sekä Stadin ammatti- ja aikuisopiston Myllypuron kampuksen hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään, että varhaiskasvatukseen hankitaan Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä vähintään 73 kokoaikaista varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja noin 340 varhaiskasvatuksen lyhytaikaista lastenhoitajan sijaista. Toimiala haluaa varmistaa, että varhaiskasvatuksen äkillisiin poissaoloihin saadaan varahenkilöitä. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 6,93 miljoonaa euroa. Seure Henkilöstöpalvelut Oy on Helsingin kaupungin osittain omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Yhtiö välittää omistajilleen työvoimaa sekä lyhyisiin sijaisuuksiin että pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Lisäksi lautakunnalle es

Kengät, joilla voi ladata kännykän - Helsinki Education Week innosti ja osallisti16.11.2020 10:15:00 EETTiedote

Marraskuun ensimmäisellä viikolla pidetty Helsinki Education Week kokosi kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneita ympäri maailmaa. Tapahtumaviikolla järjestettiin työpajoja, keskustelutilaisuuksia, verkostoitumista sekä tutustuttiin erilaisiin opetusinnovaatioihin ja oppimisympäristöihin. Kansainvälisessä Clean Energy Challenge -työpajassa helsinkiläiset oppilaat innostuivat muun muassa pohtimaan, voisiko kengillä ladata kännykän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme